Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Ještě jeden recept, připomenutý skvělým webem Syrian Foodie in London, tentokrát velmi tradiční syrský nebo libanonský pokrm.
Chléb nebo rohlík nakrájíme na kousky, namočíme v mléce. V míse smícháme maso, vymačkaný chléb, lžíci ras el hanout, osolíme. Ze směsi vytvoříme kuličky o průměru asi 5 cm.
Cibuli (a fenykl) nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a opečeme kuličky, jen aby dostaly barvu. Vyjmeme, na místo kuliček dáme cibuli (a fenykl), chvilku opékáme, přidáme kmín a chilli, rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a chvíli dusíme.
Po chvilce do omáčky vložíme masové kuličky, okapanou cizrnu a dusíme ještě asi dvacet minut, až je omáčka pěkně hustá.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
rýže, bulgur
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
jolano, děkuju, mně spíš připadalo zvláštní to použití jen nového koření, do masa třeba, tak jsem potřebovala povzbudit :- ).
wydro, kde vidíš kytky? To sladce růžové v pozadí jsou zbytky toho řepného mtabalu, trochu rozrýpaného mlsouny! Ras el hanout mám koupený, ale ne v Česku. Labužnický recept na něj jsem přečetla a připadá mi, že je tam, co tam má být - nádherně to voní, i takhle digitálně :- ), ale pokud by člověk vzal ode všeho lžíci, udělá toho trochu moc. Možná by ho mohli mít ve Farahu, ale nevzpomínám si. Ale já jsem stejně ten recept upravila, původně se do toho masa měla dát lžíce mletého nového koření, čehož jsem se bála, tak jsem sáhla po osvědčené chuti. Tak to třeba zkus ty :- ).
5065 příspěvků 20.03.11 19:40
Zebulon, nove korenie je naozaj zaklad korenia v tejto oblasti…takze sa necuduj..velke mnozstvo? ano , dava sa dost v niektorych oblastiach a v niektorych krajinach …alebo aj niekto dava vela a niekto pomenej…:)
Pekny vecer
Zebulon, to koreni ras el hanout si vyrabis podle http://www.labuznik.com/…D9%84%D8%AD/ nebo ho nekde kupujes?
Ja si vyrobim, ty kytky tam jsou take potreba? Listky ruze mam totiz jen z cervne a levanduli celou
Děkuji, gmp :- ).
jolano, kdybyses náhodou podívala - není mi jasné používání nového koření tím londýnským Syřanem - dává ho skoro všude a ve velkém množství. Já znám spíš libanonskou a severoafrickou kuchyni (a ještě z francouzsko-arabských zdrojů), kde to není úplně obvyklé. Než se pustím do experimentu, chtěla jsem se zeptat, jestli je to OK?
Vařit to určitě nikdá nebudu, ale hezky napsaný recepis.
5065 příspěvků 14.03.11 22:38
Zebulon,prosim ta nic si z toho nerob, ved to nie je na skodu. Ver mi, je vela variacii na tento recept. Link som pridala len a len ze vidim ze sa zaujimas.. tak ak mas chut okusit original chut, tak pripravit podla receptu z link..:)
Pekny vecer
Tedy jolano, ja hledala jako blazen, abych nepridavala neco, co uz tu davno je, ale nenasla. Ten tvuj recept je take moc pekny!
5065 příspěvků 14.03.11 21:33
Zebulon,dik za recept
..ak mas chut, skus aj tento…:)
http://www.labuznik.com/…daoud-basha/
Příspěvek upraven 14.03.11 v 21:39