Recept Jeanův lázeňský lilek

(Hodnoceno 6x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jeanův lázeňský lilek

Postup

Lilky umyjeme a osušíme. Podélně je rozkrojíme a v každé polovině uděláme několik podélných zářezů. Do každého zářezu těsně vedle sebe zasuneme plátky oloupaného česneku. Posypeme provensálským kořením, osolíme, pokapeme olivovým olejem. Upečeme v troubě, a potom ... mňam! Je to báječné a krásně to vypadá :-)

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 20.09.04 vloženo
  • 65193x zobrazeno

Ingredience

  • lilky
  • česnek
  • provensálské koření
  • olivový olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • bageta, víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bildabilda 27.07.14 15:57

Opravdu mňam. Půlku jsem snědla rovnou z trouby. Ale ještě lepší to je studené.

Odkaz na uvaření

petr6 01.05.14 16:04

Vynikajici!!!!!!!!!
Ja masozravec, jsem snedl dva baklazany na posezeni…

Odkaz na uvaření

Aknelová 06.04.14 13:52

suprovej tip, doplnila jsem to plátky rajčat ;-)

Odkaz na uvaření

Ala_V 29.01.14 11:49

Moc-moc dobré. Děkuji za recept! Vyzkoušeno v remosce, cca 40 min.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

zdenka.hal 11.01.14 10:46

Nikdy jsem neměla odvahu vyzkoušet pečený lilek nebo pomazánku nebo něco takového, jako je Jeanův lilek. Vždycky jenom smažený, ale díky Vaším reakcím jsem to dneska zkusila. Jsem absolutně unešená, jak je to výborné jídlo, tak díky za recept a nejen to, Vám všem za to, že jste tak krásně chválili.

Odkaz na uvaření

Andrea12546 20.04.13 19:37

LUXUS!!!! všem doporučuji. Výborná verze je s tím kachním sádlem ;)

Odkaz na uvaření

2905 11.08.11 04:45

Foto tohoto receptu jsem našla u oldsoft v deníčku. Bohužel jsem přehlédla odkaz na recept. Znala jsem obdobným způsobem připravenou cuketu, jen nebyla nařezána ale půlky nabodány, otvory vycpány slaninou, česnekem, celými stroužky a po upečení vše měkoučké zamícháno, vyjezeno lžičkou. První pokus jsem přetahla, bylo hodně tmavé, další už vyšly ke spokojenosti strávníků. Trochu jsem upravila, už ne koření ale pouze česnek a kachní sádlo. Připravila jsem jednu polovinu s olivovým olejem, pekla se déle, olej chránil před tmavnutím. Po ochutnání s kačením sádlem už nikdo nejevil zájem o olej, /na tomto sádle ujíždíme/.
Velmi chutný recept, i když trochu pracnější, chvilku trvá než nakrájím, naplním česnekem. Snažím se nakrojit až ke kůži a neproříznout, do hlubších řezů se vejde víc česneku.
Poděkování autorovi za nápad s krájením, sněhurce za zveřejnění. Jak říká vnučka, „babi to je pecka“ - v překladu vynikající.
Zdravím a doporučuji vyzkoušet, lahůdka veliká …

Odkaz na uvaření

LP 15.05.11 20:00

Děkuji za vynikající recept.

Odkaz na uvaření

ajta 30.04.11 18:39

to prostě nemá chybu… nešetřila jsem ani česnekem, ani provensálským kořením, ba ani panenským olivovým olejem a výsledek byl prostě famózní!

Odkaz na uvaření

wydra 17.04.11 13:57

Oběd spolu s tureckym cilbir vejcem .
Krásný recep, wydra si moc pochutnala a udělá i pro přátele.
http://www.labuznik.com/…ilbir-vejce/#…

Odkaz na uvaření

bedla 05.09.07 00:00

Dnešní večer bez masa, Bali díky Tobě i Jeanovi … je to skvělé.

Stránka:  « Předchozí 1 2

Diskuse k receptu Jeanův lázeňský lilek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jeanův lázeňský lilek

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek-Bona

myslím, že by mi taky u tebe chutnalo ;-)
Ráno jsem na lilky koukala, ale nemám tento týden čas vařit. Tak až ten příští, vidím to na ten „kaviár“.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Tak holky a Jeane, je to naprostá delikatesa!! Manželovi jsem na jeho porci po vypnutí trouby položila pár plátků pršutu, jakože aby nebyl ochuzený o maso:-))) a ony se tak krásně pokroutily a zprůhledněly…vypadalo to překrásně. S bílým vínkem a čerstvou bagetkou, neodolatelné… Děkuji.
Už se těším, až tyhle lilky připravím kamarádce (té, která mě naučila, že na lilek se kvalitním panenským olejem nesmí šetřit… té stejné, která mě naučila péct závin s hruškami a plísňovým sýrem… té, které u mně tak chutná a mně zase u ní…:-)))

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

nejlepsi jsem jedla v Budapesti v recke taverne! Musim ho brzy udelat,je skvely.Moc chutna na prohratem pita chlebu, lehce potrenym olivovym olejem ;-)

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Lilkový kaviár jsem asi jedla, zatím jen v zahraničí. Na ten jsem zvědavá :-)
P.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

jsem ráda, že vám chutná. S lilkem se dá dělat spousta dobrot. Chystám se na Lilkový kaviár. Ten je taky fajn ;-)

java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Tak jo,určitě co nejdřív vyzkouším,díky

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Tohle jídlo mám již dlouho mezi svými oblíbenými recepty. Jakýmkoli variacím se nebráním - prostě je to typ pokrmů, který je moc zajímavý!!! Prostě není třeba mít nic proti zelenině, někdy (často) chutná naprosto skvěle…

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek- Java:-)

Vyraž do zeleniny:-)) Já jsem lilky ještě předem nasolila a nechala vypotit. Někdo to dělá, někdo ne. Ale ta úprava se zářezy je skvělá. Já jsem vždycky vydlabávala, krájela a míchala nějakou náplň vedle na kastrůlku a ono to tam jde nacpat rovnou! :-) Tak ať se Ti také podaří. :-)

java
59 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek - Teo

když čtu jak krásně upravíš zeleninový recept,který bych asi minula bez povšimnutí (omlouvám se autorovi) anglickou,nivou atd… , tak snad vyrazím do zeleniny pro lilek ,díky

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Tak dnes byla výborná večeře!! Jeden lilek přesně podle receptu a do druhého jsem ještě k tomu česneku nacpala kousky chorriza do jedné půlky a anglickou do druhé půlky. Před dopečením jsem na to přidala plátky rajčátek a eidam na chorrizo a nivu na anglickou. To to bylo pestré a dobré! :-)

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

ok, jdu opet pochvalit manzela ;-)

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Opět jsme dostali chuť na lilek, tak jsme si ho znovu TARGET = _new připravili podle tohoto receptu. Malinko jsme ho vylepšili, ale to už jsem psala níže. A zase to byla veliká dobrota!
P. :-)

Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Děkuji všem za kladné ohlasy a jsem ráda, že jste si pochutnali. Pochvala patří Jeanovi, který tento lilek připravil :-) Mnoho dalších vynikajících receptů, v nichž se používají olivy nebo olivový olej najdete v naší „Olivové kuchařce“, případně i - na našich stránkách . Těšíme se na další ohlasy a názory - na našich stránkách najdete velmi brzy podrobnější informace o další připravované kuchařce. První noticka se již objevila na stránkách naší vydavatelky a majitelky nakladatelství: SmartPress
Lenka (Sněhurka) a Bali (Dagmar)

matejkova
79 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Musím opravdu pochválit, je to lahůdka.Přidala jsem pak plátky rajčat a nivy. Pekla jsem dva a snědla sama i bez bagetky.Vynikající Sněhurko!!

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

nechte toho, mne boli zlucnik!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek - Sněhurko...

fakticky to je dobrota…byly se zapečenými bagetkami s kozím sýrem a nivou. Provensálské koření jsem také dávala až ke konci pečení.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

! Opravdu důležité je, aby lilky byly spíše malinké nebo střední.......jinak to není ono… Ale to platí u skoro každé jejich úpravy…
P. :-)

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Tenhle recept jsme vyzkoušeli už mnohokrát, protože milujeme lilek. Pečeme v MW na crisp.....nejprve lilky s česnekem. olivovým olejem a pouze osolené, bez koření.....po chvíli poklademe vrch lilků plátečky rajčat…a plátky plísňového sýra. Všechno báječně zateče do zářezů s česnekem… a kapku „rozmáčí“ lilek…skvělé, úžasné…
P.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

tento vyborny lilek bude grilovan o vikendu. Uz se tesime, je to opravdu lahudka! Bon appetit.D

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek-Bali

Bali, dekuji. To spise byla z nouze ctnost, protoze tech rajcatek byly jenom dva, no a co z nej vykloubit a nevyhodit, kdyz byly treba je zuzitkovat, co nejdrive.
A mohu rici, ze to bylo dobre, ale originalni Jeanuv lazensky lilek je take skvely. Moc jsem si pochutnala. Dekuji.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek - Sněhuli,

jak ses dostala k tak vzácnému receptu? Jenom Tě škádlím ;o) Podle mě je to výborné právě proto, že nic jiného neodvádí pozornost od česnekovo-lilkové chuti! Je to klasika…

Přeji příjemný podvečer!

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek-Yvette

hm, taky dobra kombinace!!!

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Musim se take pridat ke chvale tohoto receptiku. Vcera jsem jej delala dle presne dle receptu a bylo to moc suprove dobre, vytecne, mnam. A dneska jsem si udelala repete s mensi obmenou a pridala do zarezu na tence nakrajene platky oloupanych cerstvych rajcat a feta syru a misto provensalskeho koreni jsem pouzila pouze oregano a bylo to take velice dobre.
Snehi, diky moc.

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

hmmmmmmmmmmmmmm, dekuji! Manzelovi jsem pochvalu ihned prelozila!

di
2451 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Koukám, že v diskusi k receptům vyplaval nahoru můj už dlouho oblíbený recept. Mockrát jsem ho vařila, mockrát nám chutnal, ale ještě jsem ho nestačila pochválit. Takže to činím teď - je to veliká dobrota!

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

dobry napad s plisnakem!!To vyzkousim!!

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Tohle vyzkouším určitě… Jednou jsem něco podobného se zářezy v lilku dělala, ale byl tam plísňový sýr…Mňam!
P.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Teď, když jsem na vlastní kůži poznala jaký je Jean výborný kuchař, snad najdu odvahu lilek v této úpravě vyzkoušet. ;-))

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

a jistě by to šlo i s cuketkou :)

Alec
84 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Sněhu uděluji pochvalu!! Rychlé,jedlé,ba přímo žravé …

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek - Leland

dokud to nezhnedne, duzina. mela by byt uplne mekka, aby se dala snadno lzici seskrabnout ze slupky

Leland
3 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Jak dlouho to pečete?

trikolka
383 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

teda snehule, tohle byla fakt dobrota :) dneska vecer jsme s yayou, paprdkou a milakem spraskli kazdej jednu pulku nacpanou cesnekem a ted si tu spokojene prdime :)

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jeanův lázeňský lilek

Sněhi, tak to musí být veelkaa dobrota. To je dobře, že se tady ten lilek nepředváří, jednou jsem ho předvářela podle kuchařského přepisu a pak zbytečně zblátivěl. Todle bude velmi jednoduchá dobrůtka, baklažány zbožňuju, mňam..Už se těším na obrázek..

Vložit nový komentář
Stránka:  « Předchozí 1 2

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz