Recept Je to polévka k večeři, nebo omáčka na těstoviny?

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Je to polévka k večeři, nebo omáčka na těstoviny?

Postup

Oškrábat šupiny z ryb, vyjmout jejich vnitřnosti, ale nachat hlavy. Nakrájet ryby na velké kusy. Dobře je propláchnout studenou vodou. Rozehřát olej na velké pánvi a přidat na něj cibuli. Smažit na pomalém ohni do měkka. Zamíchat dovnitř celer a mrkev a smažit vše dalších 5min. Přidat petrželku. Nalít na vše víno, zvýšit teplotu a vyvařit tekutinu napůl. Zamíchat dovnitř rajčata a česnek. Vařit po 3-4min. za občasnéhé míchání. Přilít vařící vodu a vařit vše dalších 15min. Zamíchat dovnitř ryby a dusit je po 10-15min., nebo až jsou měkké. Dobře osolit a opepřit. Vyjmout ryby z polévky a sejmout jejich kůži a obrat je z kostí. Rozmixovat maso ryb a vrátit je do polévky. Dochutit polévku a je-li moc hustá, tak ji zředit trochou vařící vody. Před podáváním polévku ohřát, otoustovat chleba a potom jej potřít olejem. Položit 2-3 krajíčky do každé misky a nalít na ně polévku. TIP: Italská Liguria je známá pro rybí polévku, která se taktéž podává jako omáčka na uvařené těstoviny.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 06.08.03 vloženo
  • 4848x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg různých ryb
  • 6 lžic olivového oleje + víc pro podávání
  • 1 střední cibule na drobno posekaná
  • 1 stonek řapíkatého celeru (může se použít kousek kořenového celeru), na kostičky posekaný
  • 1 mrkev, na kostičky posekaná4 lžíce posekané čerstvé petrželky
  • 175ml suchého bílého vína
  • 3 střední uzrálá rajčata, oloupaná a posekaná
  • 2 stroužky česneku na jemno posekaného
  • 1.5l vařící vody
  • sůl a pepř
  • toustíky z italského bílého chleba, nebo bagety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Je to polévka k večeři, nebo omáčka na těstoviny?

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz