Recept Je to polévka k večeři, nebo omáčka na těstoviny?

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Je to polévka k večeři, nebo omáčka na těstoviny?

Postup

Oškrábat šupiny z ryb, vyjmout jejich vnitřnosti, ale nachat hlavy. Nakrájet ryby na velké kusy. Dobře je propláchnout studenou vodou. Rozehřát olej na velké pánvi a přidat na něj cibuli. Smažit na pomalém ohni do měkka. Zamíchat dovnitř celer a mrkev a smažit vše dalších 5min. Přidat petrželku. Nalít na vše víno, zvýšit teplotu a vyvařit tekutinu napůl. Zamíchat dovnitř rajčata a česnek. Vařit po 3-4min. za občasnéhé míchání. Přilít vařící vodu a vařit vše dalších 15min. Zamíchat dovnitř ryby a dusit je po 10-15min., nebo až jsou měkké. Dobře osolit a opepřit. Vyjmout ryby z polévky a sejmout jejich kůži a obrat je z kostí. Rozmixovat maso ryb a vrátit je do polévky. Dochutit polévku a je-li moc hustá, tak ji zředit trochou vařící vody. Před podáváním polévku ohřát, otoustovat chleba a potom jej potřít olejem. Položit 2-3 krajíčky do každé misky a nalít na ně polévku. TIP: Italská Liguria je známá pro rybí polévku, která se taktéž podává jako omáčka na uvařené těstoviny.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 06.08.03 vloženo
  • 4905x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg různých ryb
  • 6 lžic olivového oleje + víc pro podávání
  • 1 střední cibule na drobno posekaná
  • 1 stonek řapíkatého celeru (může se použít kousek kořenového celeru), na kostičky posekaný
  • 1 mrkev, na kostičky posekaná4 lžíce posekané čerstvé petrželky
  • 175ml suchého bílého vína
  • 3 střední uzrálá rajčata, oloupaná a posekaná
  • 2 stroužky česneku na jemno posekaného
  • 1.5l vařící vody
  • sůl a pepř
  • toustíky z italského bílého chleba, nebo bagety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Je to polévka k večeři, nebo omáčka na těstoviny?

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz