Recept Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

parles Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

Postup

Vodu si do hrnce naměříme tak, aby v ní později byl jazyk zcela ponořen. Ze všech ingrediencí svaříme lák, který by měl být dost slaný a lehce nakyslý. Po prochladnutí láku do něj ponoříme jazyk a v chladnu necháme 3 dny marinovat. Pak dáme maso na mřížku dobře rozjetého pařáku a 3 hodiny vaříme. Lák vylejeme. Dál už je to klasika. Jazyk ponoříme do studené vody a sloupneme. Šlo mi to lépe, než když se vaří ve vodě. Nakrájet na plátky a podávat jen tak, bez omáčky, je měkký, šťavnatý, provoněný kořením a nevymáčený. Pokud něco zbyde, tak uložit např. v mikrotenu, nikdy nedávat do tekutiny! Podávat doporučuji s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Vynikající je se sardelovou omáčkou https://www.labuznik.cz/recept/sardelova-omacka/.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 15.10.10 vloženo
  • 6875x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 dny + 3 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks hovězí jazyk syrový, čerstvý
  • 2 ks cibule
  • 1 PL rychlosoli
  • 5 ks bobkových listů
  • 1 PL celých pepřů
  • 1 PL jalovcových bobulí
  • 1 KL nového koření
  • 5 PL balzamikového octa
  • voda
  • sůl
  • 1 PL cukru

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, kyselá okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 3.12.12 17:59

Tak jsem si to zopakoval a hodnotím si to veeelmi kladně!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

jolana
5068 příspěvků 4.12.12 07:15

Parles, si sa zavdacil milovnikom jazykov :).. udene uz nikdy nevarim vo vode. Pochytila som od Pupka ze namocim na noc, pak vyberem, osusim, okorenim ako chcem, z alobalu urobim misu, polozim, zatvorim a dam do rury..kare, pliecko vsetko je za kratky cas podla vahy masa (zalezi od rury) krasne upecene, stavnate.. a ak je mastnejsie a chcete ogrilovane tak trochu nakoniec otvorit alobal a zapiect..
PS: take lahko udene kare ak opaprikujete a date do alobalu za 20-30 minut vytiahnut, vycchladnut a krajat a vsetky debrecinske z obchodu sa mu nevyrovnaju..

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz