Recept Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

Postup

Vodu si do hrnce naměříme tak, aby v ní později byl jazyk zcela ponořen. Ze všech ingrediencí svaříme lák, který by měl být dost slaný a lehce nakyslý. Po prochladnutí láku do něj ponoříme jazyk a v chladnu necháme 3 dny marinovat.
Pak dáme maso na mřížku dobře rozjetého pařáku a 3 hodiny vaříme. Lák vylejeme.
Dál už je to klasika. Jazyk ponoříme do studené vody a sloupneme. Šlo mi to lépe, než když se vaří ve vodě. Nakrájet na plátky a podávat jen tak, bez omáčky, je měkký, šťavnatý, provoněný kořením a nevymáčený. Pokud něco zbyde, tak uložit např. v mikrotenu, nikdy nedávat do tekutiny!
Podávat doporučuji s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Vynikající je se sardelovou omáčkou https://www.labuznik.cz/…lova-omacka/.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 15.10.10 vloženo
  • 5910x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 dny + 3 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks hovězí jazyk syrový, čerstvý
  • 2 ks cibule
  • 1 PL rychlosoli
  • 5 ks bobkových listů
  • 1 PL celých pepřů
  • 1 PL jalovcových bobulí
  • 1 KL nového koření
  • 5 PL balzamikového octa
  • voda
  • sůl
  • 1 PL cukru

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, kyselá okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 03.12.12 17:59

Tak jsem si to zopakoval a hodnotím si to veeelmi kladně!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
5065 příspěvků 04.12.12 07:15

Parles, si sa zavdacil milovnikom jazykov :).. udene uz nikdy nevarim vo vode. Pochytila som od Pupka ze namocim na noc, pak vyberem, osusim, okorenim ako chcem, z alobalu urobim misu, polozim, zatvorim a dam do rury..kare, pliecko vsetko je za kratky cas podla vahy masa (zalezi od rury) krasne upecene, stavnate.. a ak je mastnejsie a chcete ogrilovane tak trochu nakoniec otvorit alobal a zapiect..
PS: take lahko udene kare ak opaprikujete a date do alobalu za 20-30 minut vytiahnut, vycchladnut a krajat a vsetky debrecinske z obchodu sa mu nevyrovnaju..

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květáková polévka Květáková polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz