Recept Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

Postup

Vodu si do hrnce naměříme tak, aby v ní později byl jazyk zcela ponořen. Ze všech ingrediencí svaříme lák, který by měl být dost slaný a lehce nakyslý. Po prochladnutí láku do něj ponoříme jazyk a v chladnu necháme 3 dny marinovat.
Pak dáme maso na mřížku dobře rozjetého pařáku a 3 hodiny vaříme. Lák vylejeme.
Dál už je to klasika. Jazyk ponoříme do studené vody a sloupneme. Šlo mi to lépe, než když se vaří ve vodě. Nakrájet na plátky a podávat jen tak, bez omáčky, je měkký, šťavnatý, provoněný kořením a nevymáčený. Pokud něco zbyde, tak uložit např. v mikrotenu, nikdy nedávat do tekutiny!
Podávat doporučuji s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Vynikající je se sardelovou omáčkou https://www.labuznik.cz/…lova-omacka/.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.10 vloženo
  • 5844x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 dny + 3 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks hovězí jazyk syrový, čerstvý
  • 2 ks cibule
  • 1 PL rychlosoli
  • 5 ks bobkových listů
  • 1 PL celých pepřů
  • 1 PL jalovcových bobulí
  • 1 KL nového koření
  • 5 PL balzamikového octa
  • voda
  • sůl
  • 1 PL cukru

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše, kyselá okurka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 03.12.12 17:59

Tak jsem si to zopakoval a hodnotím si to veeelmi kladně!

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jazyk hovězí marinovaný v páře vařený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 04.12.12 07:15

Parles, si sa zavdacil milovnikom jazykov :).. udene uz nikdy nevarim vo vode. Pochytila som od Pupka ze namocim na noc, pak vyberem, osusim, okorenim ako chcem, z alobalu urobim misu, polozim, zatvorim a dam do rury..kare, pliecko vsetko je za kratky cas podla vahy masa (zalezi od rury) krasne upecene, stavnate.. a ak je mastnejsie a chcete ogrilovane tak trochu nakoniec otvorit alobal a zapiect..
PS: take lahko udene kare ak opaprikujete a date do alobalu za 20-30 minut vytiahnut, vycchladnut a krajat a vsetky debrecinske z obchodu sa mu nevyrovnaju..

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuře na medu Kuře na medu
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz