Recept Jatýrka s jemnou omáčkou a jablky - Higado en su jugo

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Játra nakrájet na špalíčky, ty vložit do kameninové, nebo podobné nádoby, zalít je octem, přidat pepř, promíchat a nechat je marinovat asi 2 - 3 hodiny. Ve mělkém kastrolu na sádle osmažit cibuli a než se začne barvit, tak ji zaprášit moukou, solí a paprikou. Zamíchat a na chvíli podusit. Přecedit játra a uschovat tekutinu. Přidat játra do kastrolu a po několik minut je smažit. Přilít víno, vývar a tekutinu z jater. Přidat rozpůlené plátky jablek a podusit je asi 3 - 4 minuty. Dochutit podle chuti a podávat.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 29.01.07 vloženo
  • 3303x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g tlustých plátků vepřových jater
  • 4 lžíce octa z červeného vína
  • sůl a černý pepř
  • 1 cubule na jemno posekaná
  • 2 lžíce sádle, nebo olivového oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 125 ml červeného vína
  • 125 ml masového vývaru
  • 2 pevná jablka bez jadřinců a nakrájená na plátky (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jatýrka s jemnou omáčkou a jablky - Higado en su jugo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Cibulačka Cibulačka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz