Recept Jatýrka s jemnou omáčkou a jablky - Higado en su jugo

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Játra nakrájet na špalíčky, ty vložit do kameninové, nebo podobné nádoby, zalít je octem, přidat pepř, promíchat a nechat je marinovat asi 2 - 3 hodiny. Ve mělkém kastrolu na sádle osmažit cibuli a než se začne barvit, tak ji zaprášit moukou, solí a paprikou. Zamíchat a na chvíli podusit. Přecedit játra a uschovat tekutinu. Přidat játra do kastrolu a po několik minut je smažit. Přilít víno, vývar a tekutinu z jater. Přidat rozpůlené plátky jablek a podusit je asi 3 - 4 minuty. Dochutit podle chuti a podávat.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 29.01.07 vloženo
  • 3373x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g tlustých plátků vepřových jater
  • 4 lžíce octa z červeného vína
  • sůl a černý pepř
  • 1 cubule na jemno posekaná
  • 2 lžíce sádle, nebo olivového oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 125 ml červeného vína
  • 125 ml masového vývaru
  • 2 pevná jablka bez jadřinců a nakrájená na plátky (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jatýrka s jemnou omáčkou a jablky - Higado en su jugo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz