Recept Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Postup

1.Ryzu uvarime ako ryzu(dame menej vody)ale len do 3/4. 2. Na oleji a nakrajanej cibuli oprazime ocistene pecienky a srdiecka. Pridame polovicu korenin okrem majoranky. Nechame trochu vychladnut a rozmixujeme alebo pomelieme (davam do sekacika/chopper) 3. Do este teplej ryze vmiesame maslo a zamiesame pecienky so zbytkom korenin, pridame pretlaceny cesnak, premiesame, dame do vymasteneho pekacika, prekryjeme alobalom a dame piect. Ku koncu odkryjeme a zapecieme do zlatava. Potrebuje to takych 15-20 minut. zalezi na rure. * ak zmiesame ryzu s pecenou a vysledok sa nam zda dost sucha kasa, pridame vyvar alebo vodu a premiesame..... Dobru chut :) Pozn: Koreniny si moze kazdy dat podla svojho vkusu a chuti Takisto gramaz a pomer pecienky a ryze. Srdiecka tiez nie su podmienkou, staci aj pecienka. Mozno pripravit aj z inej pecene. Mozno pridat varene hovadzie ak ostane od nedele ..miesto ryze krupy, zemle..ako sa raci a paci..

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 01.06.10 vloženo
  • 5448x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • 1,5 salky ryze
  • 300-400 gr kuracich pecienok a srdiecok /pecen+ostaky masa
  • 1 KL mlete cierne korenie
  • 1 KL mleta paprika(aj stiplava je dobra)
  • sol podla chuti
  • majoranka podla chuti
  • 1 vacsia cibula
  • 3-5 strucikov cesnaku
  • 1,5 PL olej/mast
  • oriesok masla alebo podla chuti (mozno zamenit za olej/mast)

Doporučená příloha

  • podla chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 30.01.13 13:35

..tak som to ohodnotila sama vsetkymi hviezdickami ..dnes to je u nas na obed a uz sa to pecie , uz to voni … takto sa na chvilku vytiahne na svetlo bozie a snad niekomu posluzi…:)

Odkaz na uvaření

labuznik 29.09.10 12:34

Diskuse k receptu Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 28.01.14 19:58

:mrgreen: ale si sa z toho vykrutil jak skape (na s makcen)na bale…a neumis!..jj…bejvavalo, teraz uz aj u nas na valale pouzivaju stolovy olej krz cholesterol.. :mrgreen: :P

casino
4488 příspěvků 28.01.14 19:30
Čistiť črevááá? nie, neviem

U nás to, stejně jako u vás, taky dělají baby :P

128? Asi kg?
No, onehdy u nás byla paní casinové babička… Málo kdy někoho zarmoutila.
Prasátko mělo skoro dva centy…
„Tak co, babičko, jaké je…“
„Hmmm, pjeknééé, pjeknééé…, takové dlouhééé…“

jolana
5066 příspěvků 28.01.14 18:28

Nie..preco? :think:.. pokial ma pamat neklame naposledy malo dobrych 128..
PS: tak sa priznaj..vies ich cistit alebo nevies? :mrgreen:

casino
4488 příspěvků 28.01.14 17:57
..prasiatko nikdy nemalo menej ako sto kil

No to se snad o metráček spletla, nenílišpravda, že :?: 8o :)

jolana
5066 příspěvků 28.01.14 17:43

Birkano, som dnes varila z telacej pecene s krupami..tiez sa mozu pecienky/pecen/srdicka aj obvarit..pak zomliet..potom oprazit cibulka a tak dalej..davam polovicu do mrazaku na horsie casy :lol: :mavam:

Casino, preco? zabijacka je zabijacka a to vsetko ku nej patri..aj u nas se jatra vari tak ako si opisal..ale u nas sa ako prve vari zabijackova kapusta..to bola moja uloha a skvarky taky..prasiatko nikdy nemalo menej ako sto kil, vies si predstavit tie hrnce?..nech sa vam dari a robota ide od ruky.. :mavam:
http://www.labuznik.cz/…ova-kapusta/
http://www.labuznik.cz/…apusta-zeli/
PS: ked sa uz vytahujes teda..cistit creva vies?..jo a usiska u nas ako prve opalene, ocistene dostavaju chrumat deti..

casino
4488 příspěvků 28.01.14 17:05
U nás bude bratrovražda v sobotu...

Nevím jak u Milošů, u nás se játra vaří kratší dobu (jen co z nich po nápichu neteče červená) než ostatní pajšl… Asi proto, že po smaženém mozečku je to další jídlo (společně s rypáčkem, ušiskama, líčkem, jazýčkem, ovárkem, ledvinkou, srdíčkem, to ffšecko s vejmrdou) co se jím vražedníci posilují k dalším výkonům, tak aby nám játra jako kámen neležela v žaludku… Asi mě, tady za ten výýýčet laskomin, nebudete mít rádi, pokud už vám neležím v žaludku, že? :mavam:

birkana
1687 příspěvků 28.01.14 16:09

Dobrý nápad - drůbeží prejt :potlesk: :mavam:

Zapisuju si do poznámek - podle našich zvyklostí udělám s houskou (buchta), jako z vepřového ;)

jolana
5066 příspěvků 28.01.14 11:59

Dnes s krupami.. :mavam:

jolana
5066 příspěvků 30.01.13 13:36
:mavam:
jolana
5066 příspěvků 03.06.10 15:46
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Alena, dakujem ;) pekny den :)

alena45
588 příspěvků 02.06.10 14:55
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Mňam, jaternice mám veľmi rada, zabíjačky sa už v rodine nerobia, ale pamätám si, že keď sme robili jaternice, tak s tou majoránkou a čiernym korením sme nešetrili. Ďakujem za recept.

jolana
5066 příspěvků 02.06.10 13:39
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Dakujem :)
Kludne sa to moze pripravit aj z inej pecene, postup rovnaky.
Drobku, u nas na vychode sa to robieva bezne a s ryzou. Proste jaternicovy nakyp, k tomu brrkasa alebo len chleba..
Parles , ked chces daj si krupky, preco nie…kazdy si to moze upravit podla svojej chuti a sposobu. Spolu to drzi ako nakyp aj bez tych zemliciek. Ale ak sa ziada -daj…obmienaj ako sa raci, vsetko bude chutne az chutnejsie..;)

Masti/masla takisto kazdy podla vkusu.Ak sa zmiesa pecen s ryzou a zda sa vysledna hmota sucha, staci pridat trosku vyvaru alebo aj vodu a premiesat. :)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.06.10 06:22
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Nesmírně zajímavé, zvlášť v zemi kde o prejt nezavadím kdybych se rozkrájel a o kroupy taky ne. Co tím chci říct, díky moc za recept.

parles
302 příspěvků 02.06.10 06:15
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Mně se to líbí, ale nebyly by v tom lepší kroupy? A trochu žemliček, nebo buchty, aby to vázalo?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz