Recept Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Postup

1.Ryzu uvarime ako ryzu(dame menej vody)ale len do 3/4. 2. Na oleji a nakrajanej cibuli oprazime ocistene pecienky a srdiecka. Pridame polovicu korenin okrem majoranky. Nechame trochu vychladnut a rozmixujeme alebo pomelieme (davam do sekacika/chopper) 3. Do este teplej ryze vmiesame maslo a zamiesame pecienky so zbytkom korenin, pridame pretlaceny cesnak, premiesame, dame do vymasteneho pekacika, prekryjeme alobalom a dame piect. Ku koncu odkryjeme a zapecieme do zlatava. Potrebuje to takych 15-20 minut. zalezi na rure. * ak zmiesame ryzu s pecenou a vysledok sa nam zda dost sucha kasa, pridame vyvar alebo vodu a premiesame..... Dobru chut :) Pozn: Koreniny si moze kazdy dat podla svojho vkusu a chuti Takisto gramaz a pomer pecienky a ryze. Srdiecka tiez nie su podmienkou, staci aj pecienka. Mozno pripravit aj z inej pecene. Mozno pridat varene hovadzie ak ostane od nedele ..miesto ryze krupy, zemle..ako sa raci a paci..

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 01.06.10 vloženo
  • 5766x zobrazeno

Čas přípravy

  • nic moc

Ingredience

  • 1,5 salky ryze
  • 300-400 gr kuracich pecienok a srdiecok /pecen+ostaky masa
  • 1 KL mlete cierne korenie
  • 1 KL mleta paprika(aj stiplava je dobra)
  • sol podla chuti
  • majoranka podla chuti
  • 1 vacsia cibula
  • 3-5 strucikov cesnaku
  • 1,5 PL olej/mast
  • oriesok masla alebo podla chuti (mozno zamenit za olej/mast)

Doporučená příloha

  • podla chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

jolana 30.1.13 13:35

..tak som to ohodnotila sama vsetkymi hviezdickami ..dnes to je u nas na obed a uz sa to pecie , uz to voni … takto sa na chvilku vytiahne na svetlo bozie a snad niekomu posluzi…:)

Odkaz na uvaření

labuznik 29.9.10 12:34

Diskuse k receptu Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

jolana
5068 příspěvků 28.1.14 19:58

:mrgreen: ale si sa z toho vykrutil jak skape (na s makcen)na bale…a neumis!..jj…bejvavalo, teraz uz aj u nas na valale pouzivaju stolovy olej krz cholesterol.. :mrgreen: :P

casino
4497 příspěvků 28.1.14 19:30
Čistiť črevááá? nie, neviem

U nás to, stejně jako u vás, taky dělají baby :P

128? Asi kg?
No, onehdy u nás byla paní casinové babička… Málo kdy někoho zarmoutila.
Prasátko mělo skoro dva centy…
„Tak co, babičko, jaké je…“
„Hmmm, pjeknééé, pjeknééé…, takové dlouhééé…“

jolana
5068 příspěvků 28.1.14 18:28

Nie..preco? :think:.. pokial ma pamat neklame naposledy malo dobrych 128..
PS: tak sa priznaj..vies ich cistit alebo nevies? :mrgreen:

casino
4497 příspěvků 28.1.14 17:57
..prasiatko nikdy nemalo menej ako sto kil

No to se snad o metráček spletla, nenílišpravda, že :?: 8o :)

jolana
5068 příspěvků 28.1.14 17:43

Birkano, som dnes varila z telacej pecene s krupami..tiez sa mozu pecienky/pecen/srdicka aj obvarit..pak zomliet..potom oprazit cibulka a tak dalej..davam polovicu do mrazaku na horsie casy :lol: :mavam:

Casino, preco? zabijacka je zabijacka a to vsetko ku nej patri..aj u nas se jatra vari tak ako si opisal..ale u nas sa ako prve vari zabijackova kapusta..to bola moja uloha a skvarky taky..prasiatko nikdy nemalo menej ako sto kil, vies si predstavit tie hrnce?..nech sa vam dari a robota ide od ruky.. :mavam:
http://www.labuznik.cz/…ova-kapusta/
http://www.labuznik.cz/…apusta-zeli/
PS: ked sa uz vytahujes teda..cistit creva vies?..jo a usiska u nas ako prve opalene, ocistene dostavaju chrumat deti..

casino
4497 příspěvků 28.1.14 17:05
U nás bude bratrovražda v sobotu...

Nevím jak u Milošů, u nás se játra vaří kratší dobu (jen co z nich po nápichu neteče červená) než ostatní pajšl… Asi proto, že po smaženém mozečku je to další jídlo (společně s rypáčkem, ušiskama, líčkem, jazýčkem, ovárkem, ledvinkou, srdíčkem, to ffšecko s vejmrdou) co se jím vražedníci posilují k dalším výkonům, tak aby nám játra jako kámen neležela v žaludku… Asi mě, tady za ten výýýčet laskomin, nebudete mít rádi, pokud už vám neležím v žaludku, že? :mavam:

birkana
1706 příspěvků 28.1.14 16:09

Dobrý nápad - drůbeží prejt :potlesk: :mavam:

Zapisuju si do poznámek - podle našich zvyklostí udělám s houskou (buchta), jako z vepřového ;)

jolana
5068 příspěvků 28.1.14 11:59

Dnes s krupami.. :mavam:

jolana
5068 příspěvků 30.1.13 13:36
:mavam:
jolana
5068 příspěvků 3.6.10 15:46
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Alena, dakujem ;) pekny den :)

alena45
588 příspěvků 2.6.10 14:55
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Mňam, jaternice mám veľmi rada, zabíjačky sa už v rodine nerobia, ale pamätám si, že keď sme robili jaternice, tak s tou majoránkou a čiernym korením sme nešetrili. Ďakujem za recept.

jolana
5068 příspěvků 2.6.10 13:39
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Dakujem :)
Kludne sa to moze pripravit aj z inej pecene, postup rovnaky.
Drobku, u nas na vychode sa to robieva bezne a s ryzou. Proste jaternicovy nakyp, k tomu brrkasa alebo len chleba..
Parles , ked chces daj si krupky, preco nie…kazdy si to moze upravit podla svojej chuti a sposobu. Spolu to drzi ako nakyp aj bez tych zemliciek. Ale ak sa ziada -daj…obmienaj ako sa raci, vsetko bude chutne az chutnejsie..;)

Masti/masla takisto kazdy podla vkusu.Ak sa zmiesa pecen s ryzou a zda sa vysledna hmota sucha, staci pridat trosku vyvaru alebo aj vodu a premiesat. :)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 2.6.10 06:22
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Nesmírně zajímavé, zvlášť v zemi kde o prejt nezavadím kdybych se rozkrájel a o kroupy taky ne. Co tím chci říct, díky moc za recept.

parles
303 příspěvků 2.6.10 06:15
Re: Jaternicovy prejt z kuracich pecienok a srdiecok

Mně se to líbí, ale nebyly by v tom lepší kroupy? A trochu žemliček, nebo buchty, aby to vázalo?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz