Recept Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

Postup

Na pánev nalít Daši, přidat bílou část šalotky, houby, hrášek a přivéct do varu. Povařit po 1 minutu a přidat kuře. Vařit ho tak dlouho, až je měkké a uvařené. K němu přidat cukr, sůl, Šo-ju a Mirin. Přivéct znovu do varu a stejnoměrně vše zalít vejci. Přikrýt a nechat vejce dojít (nemají být tvrdá a suchá). Nori opražit nad plamenem a potom rozdrobit do misky. Do druhé misky vložit zelenou část šalotky. Do misek vložit rýži a na ni rozdělit obsah pánve. Ihned horké podávat°s polečně s miskami Nori a zelené šalotky, kterými si každý stolovník posype pokrm. P.S.: ¨Ojako¨znamená matka s dítětem. V receptě symbolicky kuře s vejcem. Recept patří k druhu receptů zvaných ¨Ten-Ja-Mono¨, které se podávají v porcelánových miskách zvaných Donburi¨. Nahoru rýže se klade tzv. ¨Gu¨, které může být na příklad ¨Tonkatsu¨ z Labužníka a další jídla z rychle uvařeného masa, zeleniny a také ryb a plodů moře. Autentický recept z mých služebních cest do Japonska.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 16.04.03 vloženo
  • 10611x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 porce předem uvařené japonské rýže
  • 500g kuřecích prs, bez kostí a kůže, nakrájené na proužky
  • 750ml Dashi°, nebo kuřecího vývaru
  • 10 shiitake hub, namočených v horké vodě, nohy odkrojené (zahozené) a hlavičky nakrájené na proužky
  • 16 lusků cukrového hrášku, nebo malý zelený hrášek
  • 3 lžíce cukru
  • 100ml světlé sójové omáčky (nejlépe japonské Šo-ju)
  • 3/4 lžičky soli (nebo Ajinomoto/MSG)
  • 10 nakrájených zelených šalotek na diagonální plátky, bílá část zvláť od zelené
  • 3 lžíce Mirin (japonské víno na vaření), nebo suché sherry
  • 6 vajec trochu našlehaných
  • 3 pláty Nori, mořská řasa
  • Daši připravené ze 3 lžic Daši no Moto a 750ml vody

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz