Recept Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

Postup

Na pánev nalít Daši, přidat bílou část šalotky, houby, hrášek a přivéct do varu. Povařit po 1 minutu a přidat kuře. Vařit ho tak dlouho, až je měkké a uvařené. K němu přidat cukr, sůl, Šo-ju a Mirin. Přivéct znovu do varu a stejnoměrně vše zalít vejci. Přikrýt a nechat vejce dojít (nemají být tvrdá a suchá). Nori opražit nad plamenem a potom rozdrobit do misky. Do druhé misky vložit zelenou část šalotky. Do misek vložit rýži a na ni rozdělit obsah pánve. Ihned horké podávat°s polečně s miskami Nori a zelené šalotky, kterými si každý stolovník posype pokrm. P.S.: ¨Ojako¨znamená matka s dítětem. V receptě symbolicky kuře s vejcem. Recept patří k druhu receptů zvaných ¨Ten-Ja-Mono¨, které se podávají v porcelánových miskách zvaných Donburi¨. Nahoru rýže se klade tzv. ¨Gu¨, které může být na příklad ¨Tonkatsu¨ z Labužníka a další jídla z rychle uvařeného masa, zeleniny a také ryb a plodů moře. Autentický recept z mých služebních cest do Japonska.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 16.04.03 vloženo
  • 11046x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 porce předem uvařené japonské rýže
  • 500g kuřecích prs, bez kostí a kůže, nakrájené na proužky
  • 750ml Dashi°, nebo kuřecího vývaru
  • 10 shiitake hub, namočených v horké vodě, nohy odkrojené (zahozené) a hlavičky nakrájené na proužky
  • 16 lusků cukrového hrášku, nebo malý zelený hrášek
  • 3 lžíce cukru
  • 100ml světlé sójové omáčky (nejlépe japonské Šo-ju)
  • 3/4 lžičky soli (nebo Ajinomoto/MSG)
  • 10 nakrájených zelených šalotek na diagonální plátky, bílá část zvláť od zelené
  • 3 lžíce Mirin (japonské víno na vaření), nebo suché sherry
  • 6 vajec trochu našlehaných
  • 3 pláty Nori, mořská řasa
  • Daši připravené ze 3 lžic Daši no Moto a 750ml vody

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Jarní pochoutka - chřest

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz