Recept Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

Postup

Na pánev nalít Daši, přidat bílou část šalotky, houby, hrášek a přivéct do varu. Povařit po 1 minutu a přidat kuře. Vařit ho tak dlouho, až je měkké a uvařené. K němu přidat cukr, sůl, Šo-ju a Mirin. Přivéct znovu do varu a stejnoměrně vše zalít vejci. Přikrýt a nechat vejce dojít (nemají být tvrdá a suchá). Nori opražit nad plamenem a potom rozdrobit do misky. Do druhé misky vložit zelenou část šalotky. Do misek vložit rýži a na ni rozdělit obsah pánve. Ihned horké podávat°s polečně s miskami Nori a zelené šalotky, kterými si každý stolovník posype pokrm. P.S.: ¨Ojako¨znamená matka s dítětem. V receptě symbolicky kuře s vejcem. Recept patří k druhu receptů zvaných ¨Ten-Ja-Mono¨, které se podávají v porcelánových miskách zvaných Donburi¨. Nahoru rýže se klade tzv. ¨Gu¨, které může být na příklad ¨Tonkatsu¨ z Labužníka a další jídla z rychle uvařeného masa, zeleniny a také ryb a plodů moře. Autentický recept z mých služebních cest do Japonska.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 16.04.03 vloženo
  • 10845x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 porce předem uvařené japonské rýže
  • 500g kuřecích prs, bez kostí a kůže, nakrájené na proužky
  • 750ml Dashi°, nebo kuřecího vývaru
  • 10 shiitake hub, namočených v horké vodě, nohy odkrojené (zahozené) a hlavičky nakrájené na proužky
  • 16 lusků cukrového hrášku, nebo malý zelený hrášek
  • 3 lžíce cukru
  • 100ml světlé sójové omáčky (nejlépe japonské Šo-ju)
  • 3/4 lžičky soli (nebo Ajinomoto/MSG)
  • 10 nakrájených zelených šalotek na diagonální plátky, bílá část zvláť od zelené
  • 3 lžíce Mirin (japonské víno na vaření), nebo suché sherry
  • 6 vajec trochu našlehaných
  • 3 pláty Nori, mořská řasa
  • Daši připravené ze 3 lžic Daši no Moto a 750ml vody

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Japonské Ojako Donburi - kuře a vejce na rýži

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz