Recept Rýže ojako donburi

danda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rýže ojako donburi

Postup

Maso nakrájíme na kousky velikosti jednoho sousta a zalijeme lžičkou sójové omáčky smíchané se saké. Celerovou nať nakrájíme na kousky dlouhé 3 cm. Cibuli rozkrojíme nejprve na půl a pak na drobno nakrájíme. Na pánev nalijeme bujón, přilijeme lžíci saké a lžíci sójové omáčky. Uvedeme do varu. Do tekutiny vložíme maso a cibuli a povaříme tak, aby maso nebylo syrové a cibule zesklovatěla. Vejce rozšleháme v šálku, nalejeme na pánev tak, že začneme lít od kraje a pokračujeme ke středu; posypeme celerovou natí a chvíli zahříváme tak, aby vejce zcela neztuhlo. Přendáme na misku s porcí uvařené horké rýže, posypeme mořskými řasami nori nasekanými na úzké proužky a ihned podáváme. Japonská kuchyně : vydalo nakl. Champagne Avantgarde foto v deníčku :-)

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 31.03.06 vloženo
  • 7802x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 miska čerstvě uvařené rýže
  • 30 až 40 g kuřecího masa
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 1 a 1/2 polévkové lžíce saké
  • 30 až 40 g cibule
  • 2 větvičky celerové natě
  • 4 polévkové lžíce bujónu
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 vejce
  • špetka na proužky nakrájených sušených mořských řas nori

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 30.11.07 00:00

Japonská kuchyně - Champagne Avantgarde z roku 1992

Diskuse k receptu Rýže ojako donburi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Rýže ojako donburi

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rýže ojako donburi - MI_LANE :-)

jaképak hněvání?, i mistr tesař se občas utne :-)))), měj se krásně :-)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rýže ojako donburi - Dando

omlouvám se a PODÁVÁM VYSVĚTLENÍ: kostku bujonovou jsem vypozoroval z doby vaření, neb mi (mea culpa!) nedošlo, že je také možnost mít bujón ´předvařený´ anebo použít přímo ´z vaření´ … tak se nehněvej, že jsem se zmýlil… jo, a s tím saké, tož to jsi lepší - já dělával maximálně tak desetilitrový demijon (jak se název pro tu nádobu na jižní Moravě dosud u mnohých ´starších spoluobčanů´ používá) - či desetilitrový demižon (jak je již zvykem používat u ´většinové populace´) …

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rýže ojako donburi - MI_LANE :-)

tož nevím, kde jsi vypozoroval kostku? :-)
Saké jsme také dělávali, bývalo naloženo až 6 demižonů, ale to bylo v době, kdy v naší republice nebylo zcela dostatkovým zbožím :-)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rýže ojako donburi

Tož to se mi líbí - akorát že já bych měl nejspíše delší čas vaření, protože bych asi spíš vařil bujon než kupoval kostku… i když - kdo ví? A SAKÉ jsme před mnoha lety díky mým vietnamským dobrým známým dokonce dělali doma (snad bych si dokonce vzpomněl na recept, ovšem jistý si nejsem) - i když rozkvasit rýži nebylo snadné a tomu pravému se to úplně nevyrovnalo…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rýže ojako donburi
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Rýže ojako donburi - Marmeládo

ahoj Marme :-), když máš kuřecí prsa, tak je to rychlé, musíš je nakrájet na stejné malé kousky, dát do marinády, saké je rýžové víno, v řetězcích ho budou mít v koutku exotiky :-). Potom dáš vařit rýži, než se uvaří svaříš bujon se saké a sojovkou podle počtu strávníků a potom na malou pánev odleješ jednu porci bujonu, přidáš porci masa a cibule, povaříš do měkka a od krajů ke středu zalíváš rozšlehaným vejcem, které nenecháš příliš ztuhnout a opatrně přesuneš na rýži v misce :-) a je to. 10 minut příprava, 10 minut vaření, je to hned a je to dobré. A určitě jde povařit maso ve vývaru najednou a pak po porcích na malé pánvi zalívat vejcem. Tak jsem ti napsala recept znovu a zítra ti asi už konečně napíšu :-) Měj se, už leze jaro :-) D

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Rýže ojako donburi

Dando, no paráda. To víš, ta fotka v deníčku mě sem přitáhla. Jak to šlo rychle? A jak děláš víc porcí? Vaříš maso s cibulí najednou a pak doděláváš jednotlivé porce s vejcem? A ještě - saké - s tím jsem se v obchodech nesetkala, to budou mít někde u marinád a sojovek?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz