Recept Křupavé kuře "Maki"z Japonska

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Smíchat sůl s 1/2 lžičkou sezamového oleje a potžít tím kuřecí kousky. Nechat marinovat po 10min. Namočit kuře do lehce našlehaného vajíčka a potom ho obalit v mouce. Oklepat přebytek mouky. Rozehžát olej na pánvi a vložit do něj kuře. Smažit kousky a naklánět přitom pánev, aby se kousky nepřilepily. Smažit asi 5min. na každé straně. Vyjmout kuře a dát na mísu do tepla. Na pánvi smíchat 1 lžičku sezamévého oleje, vývar, šalotky, česnek, ocet, víno a sójovou omáčku. Vše ohřát (nevařit) a nalít do individuálních misek. P.S.: Když je pokrm dobře připraven, tak kuře je měkké a jemné uprostřed a křupavé zvenku.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 13.01.03 vloženo
  • 8495x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 1/2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička soli
  • 2 kuřecí prsa, bez kůže a kostí, každé rozdělené na 1/4
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku (125ml) hladké mouky
  • 250ml rostlinného oleje
  • 5 zelených šalotek na jemné plátky nakrájených, pouze zelená část
  • 2 stroužky česneku na jemno posekaného
  • 1 lžička světlé sójové omáčky (nejlépe japonské)
  • 1 lžíce sake vína, nebo sherry
  • 1 lžička octa z rýžového vína, nebo jablečného
  • 2 lžíce kuřecího vývaru

Doporučená příloha

  • Rýže.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavé kuře "Maki"z Japonska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Ořechový koláč Ořechový koláč
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz