Recept Italští ptáčci zapečení s pikantní omáčkou

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italští ptáčci zapečení s pikantní omáčkou

Postup

Předehřát toubu na 160°C. Naklepat plátky masa na tenko. Několikrát nakrojit jejich okraje. Na každý plátek masa položit plátek šunky. V misce pomocí vidličky smíchat sýr, vejce, petrželku, česnek, sůl a pepř. Lžicí rozdělit směs na plátky masa. Na každé straně přeložit kousek plátků přes nádivku a potom je z druhé strany zarolovat na ptáčky. Svázat je pomocí motouzku, nebo zajistit párátkem. Na pánvi rozehřát olej a na rychlo na něm osmažit ptáčky na všech stranách do hněda. Přendat je do pekáčku. Do pánve přidat cibuli a osmažit ji po 3min., zamíchat dovnitř Passata, víno, bobkové listy a vývar. Osolit a opepřit, přivéct do varu a nalít omáčku na ptáčky. Přikrýt pekáček a péct vše v troubě po 1 hodinu. Vyjmout ptáčky pomocí drátěné naběračky a sejmout motouzek. Položit je na předem nahřáté talíře, polít je omáčkou a ozdobit petrželkou (na obrázku je plochá, italská petrželka). °°°rozmixovaná oloupaná rajčata, zbavená semínek a neochucená, ¨Passata rustico¨ je na hrubo rozmixovaná a ¨Polpa di pomodoro¨ jsou připravená rajčata rozmixovaná na hladkou pastu.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 10.07.03 vloženo
  • 8688x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 tenké plátky z roštěné, každý asi 120 g
  • 4 plátky uzené šunky
  • 150g Pecorino sýru, nebo jiného chutného, nastrouhaného
  • 2 rozdrcené česneky
  • 5 lžic posekané petrželky
  • 2 vejce na měkko uvařená a oloupaná
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule na drobno nakrájená
  • 150ml Passata rustico °°°
  • 75ml červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 150ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř
  • petrželka na ozdobu

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italští ptáčci zapečení s pikantní omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz