Recept Italský velikonoční chleb, dobrý však kdykoliv

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V malé misce rozpustit kvasnice v teplém mléce. Nechat stát do vzejití, asi 10min. Lehce vymazat 2 chlebíčkové formy asi 23cmx13cm. Ve velké míse smíchat mouku s kváskem, sýrem, máslem a trochu našlehanými vejci. Rozdělit těsto do forem, přikrýt je a necha stát po 30min., nebo až jsou skoro dvojitého obsahu. Mezi tím rozehřát troubu na 180°C. Péct po 60min., nebo až jsou chleby zlatově hnědé a zní dutě po zaťukání na jejich spodek. Vyklopit z forem a nechat vychladnout na mřížce. Pro jednu porci 127 kalorií a 4.9 tuku.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 05.02.03 vloženo
  • 3911x zobrazeno

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 240ml teplého mléka (45°C)
  • 2 balíčky aktivních suchých kvasnic (14g)
  • 310g polohrubé mouky
  • 6 vajec
  • 180g nastrouhaného Romano sýru, nebo podobného
  • 15g (1 lžíce) změklého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italský velikonoční chleb, dobrý však kdykoliv

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz