Recept Italský velikonoční chleb, dobrý však kdykoliv

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V malé misce rozpustit kvasnice v teplém mléce. Nechat stát do vzejití, asi 10min. Lehce vymazat 2 chlebíčkové formy asi 23cmx13cm. Ve velké míse smíchat mouku s kváskem, sýrem, máslem a trochu našlehanými vejci. Rozdělit těsto do forem, přikrýt je a necha stát po 30min., nebo až jsou skoro dvojitého obsahu. Mezi tím rozehřát troubu na 180°C. Péct po 60min., nebo až jsou chleby zlatově hnědé a zní dutě po zaťukání na jejich spodek. Vyklopit z forem a nechat vychladnout na mřížce. Pro jednu porci 127 kalorií a 4.9 tuku.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 05.02.03 vloženo
  • 3928x zobrazeno

Počet porcí

  • 20 porcí

Ingredience

  • 240ml teplého mléka (45°C)
  • 2 balíčky aktivních suchých kvasnic (14g)
  • 310g polohrubé mouky
  • 6 vajec
  • 180g nastrouhaného Romano sýru, nebo podobného
  • 15g (1 lžíce) změklého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italský velikonoční chleb, dobrý však kdykoliv

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz