Recept Husaři z Vídně, kteří se rozpouštějí na jazyku

Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Mřížky v troubě dát jednu do vrchních 2/3 a druhou do poloviny trouby. Vyložit 2 velké plechy pečícím papírem. Našlehat máslo dohladka. Dovnitř zašlehat pudrový cukr s vanilkovým cukrem až se vše spojí. Přidat jeden žloutek za druhým a dobře vše našlehat. Pomlet ořechy a přidat je do maslové hmoty, společně s moukou, až se utvoří tuhé těsto. Zarovnané lžíce těsta pomocí rukou vyválet na kuličky a poskládat je na plech asi 3cm odsebe. Pomocí držadla velké vařečky, nebo malíčkem udelat důlky do středu kuliček. Cukroví péct asi 12min. až trochu ztuhne. Vyjmout plechy z trouby. Cukrářský sácek s hladkou násadkou naplnit zavařeninou (nebo plastický sácek, kterému se po naplnění ustříhne 1/2 -1cm malý rožek) a tou naplnit důlek v cukroví. Vrátit plechy do trouby (přeměnit jejich posice) a péct je dalších 7 až 10min. Vyjmout plechy a cukroví přendat na mřížku. Nechat vystydnout. Potom je pocukrovat. Cukroví se uschová v krabicích proložené voskovým papírem. P.S. Cukroví lze naplnit až po upečení, ale marmeláda je více lepkavá. Cukroví dostalo jméno podle zářivých knoflíků na husarských uniformách, které připomínají.

Recept je z kategorií: Rohlíčky a kuličky

Nahlásit recept

  • 21.11.04 vloženo
  • 5479x zobrazeno

Ingredience

  • Na asi 36 kousků:
  • 170g másla pokojové teploty
  • 250ml pudrového cukru + více na pocukrování
  • 2 velké žoutky pokojové teploty
  • 1 vanilkový cukr
  • 370ml na hrubo posekaných upražených vlašských ořechů, nebo oloupaných opražených lískáčů
  • 370ml polohrubé mouky
  • špetka soli
  • asi 120ml marmelády jako je rybízová, meruňková, jahodová, malinová

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Husaři z Vídně, kteří se rozpouštějí na jazyku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Husaři z Vídně, kteří se rozpouštějí na jazyku

Frantiska
927 příspěvků 18.2.09 19:35
Re: Husaři z Vídně, kteří se rozpouštějí na jazyku.

vyborne :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz