Recept Hrušky se zázvorem - Poires Confites au Gingembre Dia Veg Bezlep

(Hodnoceno 2x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrušky se zázvorem - Poires Confites au Gingembre

Úvod

Vyborne s receptem Králičí ragú s hruškovou zavařeninou
Avsak lze i s jinymi…
Podavat s crene fraiche jako vyborny dezert.

Postup

Predehrat troubu na 190 stupnu C.

V nereaktivni nadobe smichat zazvor, cukr a vino. Zahrivat, az se cukr rozpusti a postupne zredukuje na 3 lzice tekutiny. Pridat vyvar, sem tam zamichat a privest k varu.

Mezitim oloupat, rozpulit hrusky a vyjmout jejich jadrince. Vymastit zapekaci mislu maslem a poskladat do ni jednu vedle druhe pripravene pulky hrusek. Pokapat 1,5 lzici citronove stavy a zalit zredukovanym vyvarem.

Misku vlozit do horni casti trouby a pect hrusky tak 45 minut do zlatohneda s glazurou. Behem peceni sem tam zalit sirupem ze dna misky. Ke konci pokapat zbytkem citronove stavy a podavat teple jako prilohu k zajici. Lze sehrat, avsak nedavat do chladnicky.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 24.04.11 vloženo
  • 10411x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 lzice nastrouhaneho cerstveho zazvoru
  • 4 lzice cukru
  • 200 ml sucheho bileho vina
  • 250 ml neosoleneho kureciho vyvaru nejlepe domaciho bez tuku
  • 3 velke Bosc hrusky (dohromady asi 600 g)
  • 1 lzice masla
  • 3 lzice cerstve vymackane citronove stavy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 01.05.11 17:11

Dovolím si přidat fotku.

Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Hrušky se zázvorem - Poires Confites au Gingembre

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.05.11 21:01

dando, take hezke hrusticky! Delala jsem i ty v cervenem vine, ale nechutnaly nam, byl to takovy kompot se svarakem, tak nepridavam. Tyhle pecene budu delat urcite znovu.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.05.11 17:19

Bílé víno nebylo, do vývaru jsem dala velkou lžíci bzeneckého jablečného octa, zázvor krájený, hnědý cukr, dále podle receptu, pekla na 190°C 45 minut, až se omáčka zredukovala a hrušky začaly karamelizovat. Ke kozímu sýru a Nivě perfektní. Oslavili jsme Den matek, babi dík :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.05.11 20:55

Alis :-P

Alis, a to se ani nezeptáš jestli ty čtyři měly 600g? :-P

 
Alis
2617 příspěvků 02.05.11 17:36

Nedomrlej! Konečně vysvětlení :-D

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.05.11 13:37

Alis, nakoupila osm, ale takhle dělala jen čtyři Ty zbylé čtyři jsem udělala s červeným vínem, macerují se zatím v lednici :- )). Tak bylo v mém návodu psáno. Tyhle jsem bohužel do lednice dát nestačila!

Díky, jolano, za chválu, ale je to spíš náhoda :- ).

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.05.11 11:58

Prostě takovej nedomrlej :-)

 
jolana
5065 příspěvků 02.05.11 11:06

Mlandravej sa pouziva v cechach..ci nie?.. krajovo/ ludovo/slango­vo/narecovo..naj­viac ak je dakto chory a je mlandravej..bez chuti, so zapachom a cely je jako..jako hadr.. :mrgreen:
Zelam skore uzdravenie :)

 
Alis
2617 příspěvků 02.05.11 10:06

Zebu, píšeš: nakoupených 8 hrušek - dělala jsi z osmi a násobila poměry?

 
Alis
2617 příspěvků 02.05.11 09:37

sice pořád nevím, co je mlandravy… a asi se mám za to stydět, ale co to má společného s ledničkou? Podáváme teplé, píše se v receptu, ne? Pokud to ta lednička nezničí a nelze pak ohřát… Proto říkám, nejdřív vyzkoušet… :-) Co se týče P.S. chápu jen, že syn neumí východniarsky, tomu předtím nerozumím. Východniarsky taky neumím a moji synové taky ne :D

Příspěvek upraven 02.05.11 v 09:39

 
jolana
5065 příspěvků 02.05.11 09:04

..jj..ked pominieme mlandravy/mlan­dravej..tak ked nezmlandraveju asi v tej chladnicke zrosolovteju a pokrm nebude k chuti..:)
PS: moj syn ma 25 rokov a vacsiu cast zivota prezil tu i tam ale nie v cesko-slovensku..aj ked pri deleni ceskoslovenska bol a vtedy z tej lutosti pokazil televizor a zopar rokov tvrdil ze nema rad cechov :mrgreen: ..a doteraz ked vidi pana ex prezidenta tak da sa povedat ze prinajmensom zazera ehm..ehm.. :mrgreen: …ale zas ovlada slovensky aj cesky jazyk (okrem este dalsich troch jazykov)…ked si nemozem spomenut tak sa pytam :oops: ..jedine co nevie a pritom je to moja aj jeho rodna rec je vychodniarsky a ani slovko neroumie bohuzial..v pod­state je to hanba(moja) ale co sa da robit :-P

 
Alis
2617 příspěvků 02.05.11 07:39

Hlásím, že jsem nevyzkoušela:-(

Chřipka s horečkama mě přibila k posteli. Touto cestou děkuji kamarádovi, co přinesl pečeného králíka a zachránil potomkům život :-)

Hrušky a vývar v lednici, víno záhadně vysublimovalo, když se bylo ujištěno, že maminka vařit nebude…

Fotka je fakt na výstavu, věřím, že to muselo být skvělé a s paštikou obzvlášť! Dobrý nápad, snad až se zmátořím, udělám oboje, paštiku i hrušky.

S tou chladničkou pořád nějak nesouhlasím, výrazu „zmlamdravia“ nerozumím, ale pokud člověk nevyzkouší, nemá kecat, což? :-D

 
jolana
5065 příspěvků 01.05.11 20:38

Zebulon,to je tvoja fotka?..nadherna.. :potlesk:..musia byt uzasne..glaze+vyvar a zapecene ..mimochodom, do chladnicky sa to nedava lebo v chlade moze prerazit chut vyvaru a studeny vyvar nie je bohvieco a hrusky chladom zvodnateju a zmlandravia– pokrm strati chut…a len tak na okraj, vyvar na taketo pochutiny sa pouziva cisty: to jest len cele nove korenie, male drievko skorice,cele cierne korenie(malo), moznopodla toho na co sa chystame kustik poru .. stipka soli a maso/kosti-nemastne..dava sa na kraj plotny alebo na uuplne slaby ohen a vari sa tam dlho..
Pekny vecer :)

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.05.11 17:11

Dovolím si přidat fotku.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.05.11 17:09

Hlásím, že jsem vyzkoušela. Výsledek je vynikající, ale v průběhu vaření jsem operativně provedla pár úprav. Zázvor jsem opravdu nestrouhala, ale víno s cukrem a zázvorem jsem poctivě zredukovala na ty tři lžíce (cukr jsem dala hnědý). Necedila. Přidala vývar, ale jen asi polovinu, povařila, nalila na hrušky i se zázvorem a pekla při 220 těch 45 minut. Tekutiny bylo pořád ještě dost, takže jsem ještě chvilku pokračovala. Na citrónovou šťávu zapomněla… Výsledkem jsou ale opravdu úžasně voňavé měkké hrušky, měli jsme je s paštikou z kuřecích jater, už nezbyla ani jedna. Vývar tam není cítit úplně prvořadě, ale určitě hodně pomáhá výsledné chuti. Díky za recept!
Jakpak Alis?

 
Alis
2617 příspěvků 29.04.11 18:12

Zebulonko, tož jsi mi odpověděla přesně podle mých představ. Tak nějak si se selským rozumem budu počínat i já. Ono to nějak dopadne. Vývar už mám, chci ho mít studený, abych mohla sebrat tuk. Naše česká kuřata (co už žádná kuřata nejsou) mají víc tuku, než bůček :-)

Moje hrušky jsou „plostě hlušky“, jediná relevantní informace našeho zelináře :-)

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.04.11 17:57

Alis, hlásím nakoupených osm hrušek Conference a půlky kuřete na vývar. K těm otázkám -

bod 1) jako v té reklamě na vodku - redukujeme, redukujeme, redukujeme, potom zase redukujeme, až se dílo podaří - myslím, že pokud by se to zdálo moc husté, dá se kdykoliv přestat - každopádně já zázvor nakrájím na plátky a pak to celé přecedím
bod 2) tohle nevím, ale já prostě smíchám vývar se sirupem a povařím a pak se uvidí
bod 3) hrušky dám řeznou plochou dolů
bod 4) vyzkoušíme, ne?

Tož, Alis, jsem na tebe i sebe i na hrušky zvědavá :- )).

 
Alis
2617 příspěvků 29.04.11 17:17

Jeden drobný krátký recept a kolik radosti udělá :-)

Casino, vy máte nereaktivní patro!!! :-)

Glamo, pokud chceš ochutnat moruše, stačí se ve správný čas projít po Kampě :-)

Zebulonko, zítra je sobota, chystáš se nebo ne? Já ano, mám nakoupeno a protože jiné než nereaktivní nádoby nevlastním, stačí mi jen zodpovědět pár dalších otázek a jdu do toho :-)

1/ Opravdu se mi podaří 2 lžíce zázvoru, 4 lžíce cukru a 200 ml vína zredukovat na pouhé 3 lžíce?
2/ V receptu se dál mluví o zredukovaném vývaru, tím se asi myslí zredukovaný cukr s vínem a zázvorem, nebudu už redukovat s kuřecím vývarem?
3/ Hrušky jádřincem nahoru, dolů, jedno jak?
4/ Že se to dá podávat teplé, chápu, že se to dá ohřát taky, proč se to nemá dávat do lednice nechápu, ale to není podstatné :-)

Poznámka pod čarou: V odkazovaném receptu na králíka žádná hrušková zavařenina není :-)

Příspěvek upraven 29.04.11 v 17:29

 
casino
4478 příspěvků 29.04.11 11:38

No, jak tu čtu ty ódy na moruše, tak dumám, zda ty sacharínové plody bez chuti, jsou tytéž, o kterých se zde píše… Ale možná to bude jen mým, nerezovým, patrem :think:
Narvaná pláž! Narvané parkoviště! Jediný strom co dohlédneš! Jediné místo k zaparkování! A ve stínu! Óóó, jaké štěstí se na nás přilepilo!
Za hodinu jsme auto našli jenom díky tomu stromu. Skrzeva čumily nebylo vidět! Bylo jedna velká mucholapka! Snad vše co lítalo a lozilo se přišlo napást.
Z myčky nás vyrazili!
Sršně nás málem sežraly! Ale avšak nakonec to byly sršně, co nám auto olííízaly…
Nemusíte mě olizovat, jen mě nechte dýchat… Stejně bych vám nechutnalo :mrgreen:

Jj, dvě tlačítka (28.04.11 13:26)
Móóóc dobrý nápad… :mrgreen: :palec: :potlesk:

 
mimikova
84 příspěvků 29.04.11 11:28

A ja vim od sve babicky, ze stava z cerne moruse (existuji jeste bile, taky jedle) spolu se stavou z cerneho bezu je vyborny lek na procisteni krve, dokonce pry blahodarne pusobi i na nemoci jako je leukemie (a chran nas buh aby nikdo touto nemoci neonemocnel, vzdy pridavala babicka a pokrizovala se :-)

 
di
2451 příspěvků 28.04.11 23:38

Abych pravdu řekla, na moruše si člověk asi musí chuťově zvyknout, čím dýl je jí, tím víc je má rád. Ale na druhé straně - je to hlavně samá voda, zato moc krásně voní. Možná chutnají proto, že jich je tak málo.
Jak tu byla řeč o těch starých odrůdách - mišpule někdo znáte?

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.04.11 23:10

A já jsem moruše ještě asi nikdy nejedla… :-(

 
Frantiska
927 příspěvků 28.04.11 22:59

ne je to moruse :) sice je uz tak 60 - 80 let stara ale porad v kondici a jeste se nikdo neotravil :) dokonce i ja je jedla nekolikrat

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.04.11 22:51

Františko, jen jestli to máte opravdu moruše? :-), aby to nebyl nakonec nějaký otrušík - http://technet.idnes.cz/…j-/foto.aspx?…, když ti to nechutná :-)Ale budu se těšit, třeba ten lék na neduhy i sama přivezeš? :-)

 
Frantiska
927 příspěvků 28.04.11 22:40

no ja si snad necham vysetrit chutove bunky :) tak jo dando beru te za slovo v lete cekej zasilku :))))

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.04.11 22:30

Františko, hlásím se jako první koho budeš chtít obdarovat, skoro všechno, co píše gabi se na mne valí :-) a moruše přímo ze stromu, jak píše svato jsou skoro jako mana, ty velké černé šťavnaté slaďoučké …:-)

Di, objednala jsem si přes net od Indů džemy a i morušový, ale jako moruše ze stromu nechutná, vlastně je to jen tmavé a hooooodně sladké. Skvělý je jahodový s kouskama jahod.

 
gabi
551 příspěvků 28.04.11 21:51

Frantiska, tak to urcite zdrave je…hlavne z tmavych morusi…a ked to tym obdarovanym patricne „okvetnatis“ tak im to urcite bude aj chutit :)

Příspěvek upraven 28.04.11 v 22:00

 
Frantiska
927 příspěvků 28.04.11 21:48

gabi vyzkousim pri nejhorsim to budu davat jako darek s tim jak je to uzasne zdrave :)

 
gabi
551 příspěvků 28.04.11 21:46
  • v tradicnej cinskej medicine morusovy list a plody sa pouzivaju na harmonizaciu okruhu pečene (játra), obličiek (ledviny) a srdca…su odporucane ludom, ktori predcasne šediveju, ludom s bolestami chrbtice, bolestami klbov, hlavne kolennych…pri zavratoch…nes­pavosti, nervozite, diabetikom, hypertonikom
  • recept na morusovy sirup pochadzajuci z roku 1119


1000 g morusi pretlacit cez sito (napr.flotte lotte)
stavu povarit, kym mierne nezhustne
pridat 300 g medu a znovu kratko povarit
dat do pohara, uzavriet, drzat v chladnicke
uzivat 1-2 lyzice zaliate prevarenou vodou (asi 150 ml)

  • vyskusane to nemam…uvadzam iba pre zaujimavost…ale mnohe cinske stare recepty funguju velmi spolahlivo

Příspěvek upraven 28.04.11 v 21:49

 
di
2451 příspěvků 28.04.11 19:22

svato: ze stromu jsou nejlepší, ani nevím, jestli jsem je někdy jedla jinak.

 
svato
1417 příspěvků 28.04.11 18:43

Keď už spomíname tie moruše, mne a väčšine mojich kolegov sa zdajú veľmi dobre jediteľné, ak ich oberáme rovno zo stromu (nemusia byť prezreté).

 
sveva
751 příspěvků 28.04.11 15:45

Frantiska- moc se omlouvám, napsala jsem velkou hloupost, more jsou ostružiny a moruše jsou more di gelso (gelso je název stromu). Obecně jim říkáme také more a unáhlila jsem se. Třeba v tom odkazu někdo najde stejně inspiraci.
Takže moruše se využívají hlavně na marmelády, clafoutis, do ovocných moučníků, ledové tříště, ovocných salátů a do některých zvláštních sladkoslaných omáček.
Děkuji za shovívavost.

 
sveva
751 příspěvků 28.04.11 15:29

Frantiska- moruše nejsou moc aromatické, ale jsou slaďoučké a šťavnaté. A že se dají využít se můžete podívat třeba tady (moruše = more italsky). Existují další desitky receptů, slaných i sladkých.
Zdravím.

Příspěvek upraven 28.04.11 v 15:30

 
Frantiska
927 příspěvků 28.04.11 14:52

moruse … no podle me nejsou jedle :) jen tak pro jezky … ale strom strom je to krasny … u babicky jeden mame ale nikdy jsme z morusi nic nedelali … znam jen jednoho cloveka, kteremu chutnaji :)

doplnim: pro me nejsou jedle … verim, ze lidem chutnaji a da se z nich pripravit spousta dobrot

Příspěvek upraven 28.04.11 v 15:32

 
Bento
794 příspěvků 28.04.11 14:05

:lol: My tiez sme mali moruse … a kacice staly pod stromom a cakali kedy im spadnu na hlavu.
Inac ta globalizacia to znicila vsade , minuly tyzden som kupil na trhu skoro zadarmo take malicke hrusky a dedo sa stazoval ze ich nikdo nechce lebo su male .Pritom su jedny z najlepsich ake poznam ale vsetci chcu tie velke bez chute, je to ako u blbych :roll:
http://www.azeliaskitchen.net/…e-mini-pear/
PS:
Aj tu mam moruse ( vyborne pakistanske ale nemam sancu netopiere su rychlejsie ). :twisted:
 http://www.ediblelandscaping.com/plants.php?…

Příspěvek upraven 28.04.11 v 14:07

 
di
2451 příspěvků 28.04.11 13:43

Oni tam píšou, že jarní prodej skončil 22.4., nové stromky budou mít až na podzim. Znám je díky kamarádovi, kupoval si u nich oskeruše.
P.S. Moruší je tady stále docela dost, když jsem chodívala do školy, byla jich tam celá álej, bílé i tmavé a další álej byla kousek nad školou. Vloni nebo předloni v létě jsem objevila dvě přímo na zastávce, na které přestupuju, když jedu z práce domů - aspoň mě nemrzí, že mají trolejbusy přes prázdniny dlouhé intervaly a můžu se „napást“.

Příspěvek upraven 28.04.11 v 13:47

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.04.11 13:42

jejda, Di, to jsi mne zavedla do dětství :-), Koženáče, renety …, ale koukám že mají pouze - není skladem,aha, na podzim 2011, už to vidím, a taky moruše, ty jsem nejedla lééééta :-) a žluté renklódy …uf :-)

Příspěvek upraven 28.04.11 v 13:44

 
di
2451 příspěvků 28.04.11 13:34

dando: řehtáč soudkovitý, dědeček ji taky měl na zahrádce. Jinak, staré odrůdy už se díky partě nadšenců už zase dají koupit: http://www.stareodrudy.org/

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.04.11 13:26

Ano, Bento, škoda. Mívali jsme velikou zahradu a táta, milovník zahrádkaření, pěstoval kdeco a tak, aby se mohlo konzumovat co nejdéle. Mně nejvíc chutnaly Soudečky, nevím jak se odrůda jmenovala, ale při zadrkání chrastily :-), na vánoce se ze sklepa nosily Nonety, které se leštily a blýskaly a provoněly celou místnost :-) a naposled Panenské, to vydrželo až do jara, poslední už scvrklá, ale oloupaná, nakrájená na dílky byla dobrá :-)
To samé hrušky, Clappova nejdřív, pak Boskova lahvice a na uskladnění Pařížanka, ta byla ještě v únoru.
Dnes koupíš jablka i hrušky v superhyper, vyšlechtěné odrůdy, ale bez chuti a zápachu :-), skoro mi to připomíná Wericha - česnek bez zápachu … :-)

A tak mne napadlo, jestli by se pod recept neměly dát dvě tlačítka - jedno komentáře týkající se pouze vaření a druhé pouze na plky :-)
Babi, snad se nebudeš zlobit za ty staré doby? :-)

Příspěvek upraven 28.04.11 v 13:30

 
Bento
794 příspěvků 28.04.11 12:58

danda, prave vcera som sa rozpraval s mojou mamou aka skoda ze vela starych odrod sa stratila -retazce - komercia ich vytlacili z regalov.Nasi mali sady na Moravskych hraniciach a jablka u nas dozrievali :Kozena reneta, Jedercnicka moravska,Ontario, Parmena atd. a hrusky ako Jacmenka , Krvavka ? no neviem ale Tesco asi take uz nepredava , skoda :oops:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.04.11 12:05

Alis, na zahradě jsme mívali i letní hrušeň Clappovu máslovku, hrušky nešly nadlouho uskladnit, tak jsme je zavařovali jako kompot a byly výborné.

babi, jsou v oblíbených, dík :-)

 
babi
6360 příspěvků 28.04.11 00:37

dandi, jako desert mam nekolik hruskovych receptu :-)
http://www.labuznik.com/…se-zazvorem/
http://www.labuznik.com/…atovem-vine/
http://www.labuznik.com/…-gorgonzola/
avsak na Labu je jich podstatne vic :-D

 
babi
6360 příspěvků 28.04.11 00:12

Alis, polemiky mam rada, avsak mozna uznas, ze je mezi nimi rozdil. Nektre jsou naprosto dobre minene najit jak sama rikas ten spravny vyraz, nebo jinou pravdu, jednoduse se poucit, avsak nektere jsou receny vylozene s umyslem ublizovat, coz ty zminene dva nocky vladnou vyborne. Na takoveto lidi si clovek zacne davat pozor. Kolikrat se clovek muze nechat nazvat blbou, anebo jinak nechat urazet, nez vznikne prirozena antipatie?

 
babi
6360 příspěvků 27.04.11 23:48

wydri, prosim te prevelice, omluv me, ze jsem ti zatim neodpovedela 8-o

Tento recept na hrusky je casti dalsiho receptu na kralika a oba dva recepty jsou vymysleny tak, aby spolu pracovaly. Hrusky jsou tim padem velice dobre k masum, pastikam atd. Nechutnaji jako dezert, ale spise korenena chutova prisada k pokrmu. Velice pikantni :-D

 
Alis
2617 příspěvků 27.04.11 23:22

Není za co se omlouvat, babi. Aspoň já nevím, proč by ses měla omlouvat. Někteří jsme si rozšířili obzory, některým (neskromě doufám), jsem je rozšířila já :-)

A tak se mi to (osobně) líbí. :-)

Líbilo by se mi, kdybys vzala na „milost“ labužníky, kteří se zamýšlí nad různými českými výrazy a názvoslovím, která čeština zatím jen hledá… neber to vše, prosím, jako útok. Je to jen taková akademická debata, ne nepodobná zaníceným věděckým polemikám na akademické půdě :-)

 
babi
6360 příspěvků 27.04.11 23:11

Alis, vzhledem k tomu, ze jsem si myslela, ze jsem kupovala v Jeseniku Bosc hrusky, tak jsem uvedla jmeno. Jinak uvadim ‚pevne, ktere se nerozvari‘. Spletla jsem se a tak se omlouvam…

 
babi
6360 příspěvků 27.04.11 23:04

glamo a dandi, dekuji vam prevelice za pomoc :-D

 
babi
6360 příspěvků 27.04.11 23:02

midlo, takrka vsechny recepty s diakritikou jsem napsala na anglicke klavesnici samozrejme bez diakritiky, takze ohodnocuji, ze jiz nemusim…

 
di
2451 příspěvků 27.04.11 22:32

PPS. pro babi - jestli nejaký upřesňující dotaz považujete za hanobení, tak to už pak nevím, co s tím - možná zakázat diskusi pod Vašimi recepty? Pochopte, všichni nejsou tak zlí, jak si myslíte a když se Vás někdo na něco ptá, nechce Vám ublížit, ale opravdu se jen zeptat, i když Vám to tak asi nepřipadá. A když Vás někdo chválí, tak Vás chválí a neuráží, jak si asi myslíte. Možná ta jazyková bariéra hraje svou roli a v diskusi čtete něco, co v ní není ani přinejmenším napsáno. Opravdu - radši zakažte diskuse pod svými recepty a budete mít klid.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.04.11 22:30

Hele, dando, jeste jsem ve stavu, kdy rozdil mezi vodou a vyvarem poznam :roll:
Otrazka znela, jestli ta chut vyvaru s tim sladkym je zasadni jako maso a ovoce !
No nic, ja to stejne zkouset nebudu, poleju to radeji treba vetsim mnozstvim vina a medem a ted nevim, prze az to budu delat, jako ze to delat budu, tak ten vyvar kureci radsi vynecham. Ochutnam to s tim vyvarem u tebe :-P :potlesk:

 
babi
6360 příspěvků 27.04.11 22:29

zebulon, rada bych podekovala za zajem o recept a hlavne take o kucharske pochopeni, ktereho si vazim…

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz