Recept Hovězí stroganov , hovězí maso na houbách

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí stroganov , hovězí maso na houbách

Úvod

protože se nám na zahradě urodilo mnoho červené řepy, snažím se vařiti jídla právě s ní. tento recept mě nadchl, čerpala jsem z časopisu apetit asi loňské vydání :) Překvapila mě chuť červené řepy, moc dobré a houby? škoda mluvit, zvláště pokud se vám podaří najít menší houby, můžete je ponechat vcelku a na talíři vypadá skvěle. chuť se odvíjí od kvality použitých surovin. žampiony jsou taky fajn, mouka na zahuštění - netřeba. fotku přikládáme už jen co si mužík nabalil do práce, příště musím být rychlejší :)

Postup

maso si připravíme na kostky a zprudka osmahneme na tuku dohněda, až po osmažení přidáme sůl a pepř. zastříkneme alkoholem (kdo je odvážný, může i flambovat) a vydusíme. vyndáme maso z hrnce a osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme protlak a zarestujeme. vložíme zpět maso a přidáme vývar. zakryjeme poklicí a dusíme ( jsem zvyklá dusit spíše v troubě, na 180 stupňů, pokud máte vhodné nádobí)
zhruba po hodince přidáme řepu nakrájenou na nudličky a ochutnáme, pokud vás obsah hrnce málo pálí, přidáte feferonku :). dále dusíme téměř do měkka. druhou řepu uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na nudličky, nebo malé měsíčky, slouží na ozdobu.
na pánvi si zprudka osmahneme na másle houby ( 200g je v receptu a doporučuji min. 400) spolu s okurkami. asi 20 min. před koncem dušení přidáme veškeré houby do směsi a půlku okurek, zbytek okurek je na ozdobu.
vmícháme zakysanou smetanu a doděláme (směs byla dost hustá, nezahušťovala jsem), dochutíme a podáváme, měli jsme s rýží, ozdobené nasekanou petrželkou, posypané orestovanými okurkami a pokrájenou řepou.

Nahlásit recept

  • 08.09.13 vloženo
  • 9546x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kus hovězího, měli jsme kousek veverky, asi 700g
  • 50ml alkoholu (brandy, whisky)
  • dvě střední cibule nakrájené na plátky
  • malý rajský protlak, dvě velké lžíce
  • dvě pěkné červené řepy, jednu zasyrova pokrájet na nudličky
  • dvě větší nakládané okurky, pokrájené na nudličky
  • 200g a i více syrových hub
  • 200ml silného hovězího vývaru (boužel jsem musela použit kostku)
  • 150ml zakysané smetany
  • olej pod osmažení masa
  • sůl, pepř, chilli paprička, či feferonka
  • petrželka na ozdobu
  • kousek másla

Doporučená příloha

  • rýže, bramborová kaše, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

capucino33 08.09.13 21:26

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí stroganov , hovězí maso na houbách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
capucino33
7 příspěvků 09.09.13 11:51

Je máznutý :) focené mobilem, nějak jsme nestihli udělat foto před spořádáním, tak příště :) burčák tiše závidím :)

 
casino
4479 příspěvků 09.09.13 10:35
Ta řepa mi v receptu lahodí!

Asi budu muset navštívit optika, protože ten obrázek vidím trošku máznutý 8) Byl jsem na vinobraní…Že by někdo říznul burčák metylákem? :nevim: :mrgreen:
V každém případě díky :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Tatranské kuře Tatranské kuře
Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz