Recept Hovězí stroganov , hovězí maso na houbách

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí stroganov , hovězí maso na houbách

Úvod

protože se nám na zahradě urodilo mnoho červené řepy, snažím se vařiti jídla právě s ní. tento recept mě nadchl, čerpala jsem z časopisu apetit asi loňské vydání :) Překvapila mě chuť červené řepy, moc dobré a houby? škoda mluvit, zvláště pokud se vám podaří najít menší houby, můžete je ponechat vcelku a na talíři vypadá skvěle. chuť se odvíjí od kvality použitých surovin. žampiony jsou taky fajn, mouka na zahuštění - netřeba. fotku přikládáme už jen co si mužík nabalil do práce, příště musím být rychlejší :)

Postup

maso si připravíme na kostky a zprudka osmahneme na tuku dohněda, až po osmažení přidáme sůl a pepř. zastříkneme alkoholem (kdo je odvážný, může i flambovat) a vydusíme. vyndáme maso z hrnce a osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme protlak a zarestujeme. vložíme zpět maso a přidáme vývar. zakryjeme poklicí a dusíme ( jsem zvyklá dusit spíše v troubě, na 180 stupňů, pokud máte vhodné nádobí)
zhruba po hodince přidáme řepu nakrájenou na nudličky a ochutnáme, pokud vás obsah hrnce málo pálí, přidáte feferonku :). dále dusíme téměř do měkka. druhou řepu uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na nudličky, nebo malé měsíčky, slouží na ozdobu.
na pánvi si zprudka osmahneme na másle houby ( 200g je v receptu a doporučuji min. 400) spolu s okurkami. asi 20 min. před koncem dušení přidáme veškeré houby do směsi a půlku okurek, zbytek okurek je na ozdobu.
vmícháme zakysanou smetanu a doděláme (směs byla dost hustá, nezahušťovala jsem), dochutíme a podáváme, měli jsme s rýží, ozdobené nasekanou petrželkou, posypané orestovanými okurkami a pokrájenou řepou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.09.13 vloženo
  • 9327x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • kus hovězího, měli jsme kousek veverky, asi 700g
  • 50ml alkoholu (brandy, whisky)
  • dvě střední cibule nakrájené na plátky
  • malý rajský protlak, dvě velké lžíce
  • dvě pěkné červené řepy, jednu zasyrova pokrájet na nudličky
  • dvě větší nakládané okurky, pokrájené na nudličky
  • 200g a i více syrových hub
  • 200ml silného hovězího vývaru (boužel jsem musela použit kostku)
  • 150ml zakysané smetany
  • olej pod osmažení masa
  • sůl, pepř, chilli paprička, či feferonka
  • petrželka na ozdobu
  • kousek másla

Doporučená příloha

  • rýže, bramborová kaše, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

capucino33 08.09.13 21:26

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí stroganov , hovězí maso na houbách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
capucino33
7 příspěvků 09.09.13 11:51

Je máznutý :) focené mobilem, nějak jsme nestihli udělat foto před spořádáním, tak příště :) burčák tiše závidím :)

 
casino
4473 příspěvků 09.09.13 10:35
Ta řepa mi v receptu lahodí!

Asi budu muset navštívit optika, protože ten obrázek vidím trošku máznutý 8) Byl jsem na vinobraní…Že by někdo říznul burčák metylákem? :nevim: :mrgreen:
V každém případě díky :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz