Recept Hovězí roláda po sicilsku - Farsumagru

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Potřebujeme 3 cm vysoký naklepaný plát hovězího masa z plece. Mleté telecí a hovězí maso promícháme s česnekem, 1 vejcem, 2 žloutky, přidáme parmazán, 2 vymačkané rozdrobené žemle, rozmarýn, tymián, osolíme. Rozprostřeme na plát, obložíme sýrem provolone nakrájeným na plátky a parmskou šunkou nakrájenou na nudličky. Přidáme 2 natvrdo uvařená vejce pokrájená na plátky. Pečeni stočíme, svážeme potravinářskou nití a vložíme na pekáč na rozpálený olivový olej a prudce ze všech stran opečeme. Pečeni vyjmeme, přidáme jemně pokrájenou cibuli, osmahneme. Přilijeme 500 ml červeného vína, svaříme na polovinu, vrátíme pečeni, vložíme pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a přidáme 2 bobkové listy. Roládu pod poklicí pečeme alespoň 2 hod. Maso před krájením necháme 10 min. odpočinout. Omáčku dochutíme a můžeme podávat. Tento recept jsem dostala od sousedky Míly.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 17.08.05 vloženo
  • 7179x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3-4 hod.

Ingredience

  • 700 g hovězí plece
  • 200 g mleté hovězí maso
  • 150 g mleté telecí maso
  • 2 namočené žemle
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 40 g sýr parmazán
  • 1 posekaný stroužek česneku
  • 1 KL rozmarýnu
  • 1 KL tymiánu
  • 100 g sýra provolone
  • 100 g parmské šunky
  • 2 vejce uvařená natvrdo.
  • 1 velká cibule
  • olivový olej
  • 500 ml červené suché víno
  • 800 g loupaných pokrájených rajčat (z konzervy).

Doporučená příloha

  • italský bílý chléb, bageta, veka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí roláda po sicilsku - Farsumagru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
sveva
751 příspěvků 28.12.10 17:29

Dobry a pekne napsany recept, ktery si zaslouzi pozornost. I kdyz se pripravuje pro slavnostnejsi prilezitosti, komplikovany je jenom zdanlive.
Pro ceske puristy jen par upresneni: misto parmazanu pecorino, misto parmske sunky salsiccia, provolone muze byt take caciocavallo.
Nazev Farsumagru by se dal prelozit falesne libove, take je to kaloricka bomba. Puvod pokrmu je velmi pravdepodobne Spanelsko.
Na Sicilii a v Neapoli je to v nareci tez Braciolone.
Zdravim

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz