Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hrozno dobre umyjeme a nechame dosucha okapat. Bud ho dame do pohara cele ako strapec, alebo bobule pooberame. Vodu prevarime, pridame sol, nechame prejst varom a pridame cukor a ocot- prejdeme varom a nechame vychladnut, zalejeme nim hrozno ( na dno pohara mozeme pridat zrnko cizrny- bude nam lepsie kysnut ), prikryjeme - ( nie vzduchotesne) a nechame prekysnut. Po tyzdni az dvoch mame Hosrom mchalal. Daco ako nase rychlokvasaky. Hosrom- zelene hrozno je v okolitych krajinach velmi oblubene aj ako pridavok do jedal - ako cerstve strapce napr:ku plnenym vinnym listom sa dava pomedzi ne a vari a pod...gazdinky si ho zmrazuju, alebo sa papa aj takto nakladany. Dobru chut !
Recept je z kategorií: Konzervace
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hosrom mchalal - Sour Grape v naleve, nalozeny( pre Laala )
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolano díky moc, to je určitě ono co jsem jedla . Je to velice dobré. Jen si počkám na hrozno a pak vyzkouším recept.