Recept Hořící pudink pro vánoční i novoroční stůl Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do dobře umíchaného másla přimícháme cukr, žloutky jeden podruhém, citronovou kůru sekanou, pomerančovou kůru a vše mícháme asi 1/2 hodiny (se šlehačem se doba nesmírně zkrátí). Potom přidáme loupané strouhané mandle a lehce vložíme z bílků tuhý sníh. Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme sekanými mandlemi , nebo oříšky, těsto do ní nalejeme, formu uzavřeme a pudink vaříme v páře asi 1 hodinu. Před podáváním pudink vyklopíme, v naběračce zahřejeme rum zapálíme jej a nalejeme jej na pudink. Hořící neseme na stůl (nebo zapálíme u stolu).

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 26.11.04 vloženo
  • 2880x zobrazeno

Ingredience

  • 140g másla
  • 140g cukru
  • 6 žloutků
  • z 1/2 citronu kůra
  • 140g loupaných strouhaných mandlí
  • 30g posekané citrusové kůry, nebo jenom pomerančové
  • 6 bílků na sníh
  • 30g loupaných sekaných mandlí, nebo i oříšků
  • 20g másla na formu
  • 20g strouhaných mandlí na formu
  • malá sklenička rumu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hořící pudink pro vánoční i novoroční stůl

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz