Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Priprava masa: Na drobno nakrajanu cibulu oprazime na masle do zmaknutia-- to znamena, ze ju hned osolime stipkou soli, pol minutky opecieme,premiesavame, nechame vychladnut a pridame ku masu. Nechceme hamburger mastny a to nam nahradi mast. Bez mastneho budeme mat maso akoby suche a udupane..cize maslo s cibulou nahradi mastne a skypri..maso bude vlacnejsie. Preto tu cibulku dame len zmaknut a neprazime. Mlete hovadzie premlete raz na malych dierkach premelieme s cibulkou, korenim, struhankou a vajcom surovym (davam do chopper a premeliem). Z masa robime gule asi tak priemer 8 cm. V obchodoch alebo restauraciach suhambace krasne okruhle a rovne. Robia sa v takych masinkach-lisoch, kde sa da gula masa, stlaci a vyjde hambac. My si doma vezmeme vrchnacik z dakej plastickej krabicky s vhodnym priemerom, zabalime ho do mikrotenoveho sacku, sacok nestrihame ale ho hore zakrutime, tym sa nam lahko uchopi- uchopime a tu gulu maska, ktoru mame pred sebou na tacke (lepsie na dacom co nelepi, tacka, folia mikrotenova..) tym vrchnakom stlacime a postlacame a mame dokonaly okruly, rovnomerny Ham ham burger. ;-) Hambace pecieme na grile alebo na panvici na kvapke oleja. Nestlacame! pri peceni ako mame zvacsa vo zvyku ale opekame volne..budu chutnejsie. Popri nich si pecieme cibulu na kolieska..len tak osmahneme do zlatava a davame pozor nech kolieska ostanu cele. Takisto paradajky. Kapustu a mrkvu pomiesame, osolime stipkou soli a premiesame s majonezou. Hranolky vyprazame. Ako sendvichcize normal hamburger: Zemlu prekrojime (ale nedokrojime), z vrchneho dielu vyberieme striedku a nalozime tam salat z kapusty a mrkvy. Na spodny diel cvrkneme kecup/horcica, polozime uhladne 4- 5 hranoliek, kolecko opecenej cibule, hamburger a kolecko opecenej paradajky. Tanier ozdobime/prilozime listy hlavkoveho salatu-pripadne ho nakrajame na rezance akoby vystelieme-polozime naplnenu zemlu, prilozime hranolky. Ako chees burger: Este ked opekame hamburger, pred dopecenim prilozime na vrch platok syra. Ak robime chees burger, prekrojime zemlu, spodny diel kecup/horcica, hranolky, cibula, hambac, paradajka a priklopime. Kapustovy salat ako priloha na tanier s hranolkami. Ako egg burger: Ako normalny hamburger/sendvich akurat davame na vrch volske oko. Pre zvlast velkych jedakov pripravujeme double Ham ham burgery: Zemle prekrojime (ale nedokrojime) a ukladame na kazdu polovicu. Ulozime na tanier, k tomu salatik +hranolky. Mozeme ich vsetky ulozit aj na misu-podostlat misu listovym salatom, daco nakrajat daco len listy dookola ozdobit, do stredu posadime naplnene zemle okolo hranolky...no proste hostina...aj z hamburgerov moze byt hostina velmi chutna...;-) Dobru chut ;)))
Recept je z kategorií: Minutky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Ham ham burger
5068 příspěvků 30.8.07 22:49
…a dakujem
5068 příspěvků 30.8.07 22:49
Zdravim Dandi, vsetkych
. Dobru chut …;)..pa
Cibulka nebyla do zlatava, protože kluci to nemohli vydržet, protože kořeněné masíčko úžasně vonělo.....Moc dobrý hambáč
Dík!