Recept Gurmánský těstovinový "Pasticci" z renesanční Itálie

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Gurmánský těstovinový

Postup

Nakrojit kříž nahoře rajčat a vložit je na 20 vteřin do vařící vody. Vyjmout je a zalít studenou vodou. Oloupat je a nakrájet na malé kousky. Rozehřát olej na pánvi, vložit na něj cibuli, nechat zpěnit a přidat česnek. Osmažit do zlatova asi po 7min. za stálého míchání. Přidat rajčata a vařit dalších 5mi. na snížené teplotě. Přidat kuřecí prsa a stehýnka, bobkový list a tymián. Dobře promíchat. Přilít víno, přikrýt a dusit do změknutí, asi 20min. Na pánev přidat houby a dusit vše dalších 10-15min. Otočit jednou, nebo dvakrát maso, aby bylo stejnoměrně uvařené. Vyjmout maso z omáčky a tu vařit, až se zredukuje a zhoustne. Vyjmout bobkový list a tymián a nechat omáčku zchladnout na pokojovou teplotu. Sejmout maso od kosti a natrhat ho. Vrátit ho do omáčky. Zamíchat dovnitř sýr, vejce, smetanu a peprželku. Předehřát troubu na 180°C. Máslem, nebo olejem vymastit kulatou zapékací misku s rovnými stěnami, nebo dortovou formu bez pružiny asi 2 1/4l objemu. Uvařit těstoviny ve velkém množství osolené vody do al dente (na zub). Slít a nechat okapat. Jednu těstovinu po druhé stáčet v jedné vrstvě do formy na její dno i kolem stěn, tak jak se vidí na obrázku. Zajistit, aby mezi nimi nebyly žádné škvíry. Prostředek kláče vyplnit kuřecí omáčkou a vše péct asi 1 hodinu. Nechat stát po několik minut a potom koláč vyklopit na servírovací mísu.

Recept je z kategorií: Slané koláče

Nahlásit recept

  • 16.02.04 vloženo
  • 9048x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • asi 700g suchých těstovin Ziti, které vypadají jako potrubí, nebo i Bucatini (dlouhé rovné těstoviny s ¨buco¨ = díra uprostřed)
  • 6 rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule na jemno posekaná
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 5 kuřecích prsou
  • 4 kuřecí stehýnka (vrchní část nohy)
  • 1 bobkový list
  • 2 snítky tymiánu, nebo sušený
  • 3 lžíce bílého suchého vína
  • 2 hrnky hub na plátky nakrájených
  • 8 lžic nastrouhaného Provolone sýra, nebo podobného
  • 9 lehce našlehaných vajec
  • 2 lžíce plnotučné smetany
  • 3 lžíce posekané petrželky

Doporučená příloha

  • Různé saláty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gurmánský těstovinový "Pasticci" z renesanční Itálie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Gurmánský těstovinový "Pasticci" z renesanční Itálie

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Takhle je to vizuelně efektní, ale náplň dělám v podstatě stejnou do lasagní. Je to docela zajímavý nápad a použít se možná dají superdlouhé makarony - 3 délky normálních. Občas jsou k mání v supermarketech, nebo v italských obchodech se specialitami.

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Vcera navarene, zjedene v okamihu…moc dobre. Vajicka som dala len dva a nakoniec zamiesala struhanu mozarella. Misu som zakryla alobalom a zapekala az nakoniec odkryla a rychlo zapiekla aj zvrchu. D o b r o t a to je.. ;)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Toto vyzera bajecne…makarony mam dlhe s durkami, sice nie az take siroke, ale ich omotam v dvoch vrstvach a bude. Myslim, ze aj so zvyskami peceneho kuriatka sa to kludne da…

Labužník Jiti02
170 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Milá Rose,
možná, že jsi těstoviny už objevila, možná experimentovala. Pokud stále sháníš, zkus obchůdek s italskými pochutinami na roku Italské a Římské ulice na pražských Vinohradech. J.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Lindo...

máš pravdu, makaróny i když jsou kratší by také šlo použít. Budeš experimentovat? Jestli že ano a na něco příjdeš, dej nám prosím Tě vědět.

Pozdrav do Dánska ;o)

Labužník lindas02
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Vypadá to bájecne. Tak me napadá jestli by nesly pouzít makaróny. Já jsem na ty experimenty.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Rose...

mockrát Ti děkuji za přečtení receptu :) Asi se dají použít i třebas Maccheroni. Nevím, osobně jsem to nezkoušela, ale lze nakrájet uvařené těstoviny na Lasagne (nesmí se oplachovat po jejich uvaření) a srolovat je pomocí dlouhé špejle do rolky. Chce to nejspíš experimentovat s tím, co se dostane koupit.
Jestli a když recept vyzkoušíš, dej nám prosím Tě vědět.
Pěkný den Ti přeje Babi.

Rose
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Jejda to vypada uzasne! Dalsi z jidel, ktere bude urcite nejen bajecne chutnat, ale je na ne i pokoukanicko. Diky za recept a fotky, Babi.
Jenom vidim prvne tento druh testovin, takhle siroke a pritom dlouhe trubky jsem zatim nikde v obchode nevidela… budu muset patrat, protoze tento kolac musim urcite zkusit!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz