Recept Gurmánský těstovinový "Pasticci" z renesanční Itálie

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Gurmánský těstovinový

Postup

Nakrojit kříž nahoře rajčat a vložit je na 20 vteřin do vařící vody. Vyjmout je a zalít studenou vodou. Oloupat je a nakrájet na malé kousky. Rozehřát olej na pánvi, vložit na něj cibuli, nechat zpěnit a přidat česnek. Osmažit do zlatova asi po 7min. za stálého míchání. Přidat rajčata a vařit dalších 5mi. na snížené teplotě. Přidat kuřecí prsa a stehýnka, bobkový list a tymián. Dobře promíchat. Přilít víno, přikrýt a dusit do změknutí, asi 20min. Na pánev přidat houby a dusit vše dalších 10-15min. Otočit jednou, nebo dvakrát maso, aby bylo stejnoměrně uvařené. Vyjmout maso z omáčky a tu vařit, až se zredukuje a zhoustne. Vyjmout bobkový list a tymián a nechat omáčku zchladnout na pokojovou teplotu. Sejmout maso od kosti a natrhat ho. Vrátit ho do omáčky. Zamíchat dovnitř sýr, vejce, smetanu a peprželku. Předehřát troubu na 180°C. Máslem, nebo olejem vymastit kulatou zapékací misku s rovnými stěnami, nebo dortovou formu bez pružiny asi 2 1/4l objemu. Uvařit těstoviny ve velkém množství osolené vody do al dente (na zub). Slít a nechat okapat. Jednu těstovinu po druhé stáčet v jedné vrstvě do formy na její dno i kolem stěn, tak jak se vidí na obrázku. Zajistit, aby mezi nimi nebyly žádné škvíry. Prostředek kláče vyplnit kuřecí omáčkou a vše péct asi 1 hodinu. Nechat stát po několik minut a potom koláč vyklopit na servírovací mísu.

Recept je z kategorií: Slané koláče

Nahlásit recept

  • 16.02.04 vloženo
  • 8853x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • asi 700g suchých těstovin Ziti, které vypadají jako potrubí, nebo i Bucatini (dlouhé rovné těstoviny s ¨buco¨ = díra uprostřed)
  • 6 rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule na jemno posekaná
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 5 kuřecích prsou
  • 4 kuřecí stehýnka (vrchní část nohy)
  • 1 bobkový list
  • 2 snítky tymiánu, nebo sušený
  • 3 lžíce bílého suchého vína
  • 2 hrnky hub na plátky nakrájených
  • 8 lžic nastrouhaného Provolone sýra, nebo podobného
  • 9 lehce našlehaných vajec
  • 2 lžíce plnotučné smetany
  • 3 lžíce posekané petrželky

Doporučená příloha

  • Různé saláty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gurmánský těstovinový "Pasticci" z renesanční Itálie

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Gurmánský těstovinový "Pasticci" z renesanční Itálie

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Takhle je to vizuelně efektní, ale náplň dělám v podstatě stejnou do lasagní. Je to docela zajímavý nápad a použít se možná dají superdlouhé makarony - 3 délky normálních. Občas jsou k mání v supermarketech, nebo v italských obchodech se specialitami.

jolana
5066 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Vcera navarene, zjedene v okamihu…moc dobre. Vajicka som dala len dva a nakoniec zamiesala struhanu mozarella. Misu som zakryla alobalom a zapekala az nakoniec odkryla a rychlo zapiekla aj zvrchu. D o b r o t a to je.. ;)

jolana
5066 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Toto vyzera bajecne…makarony mam dlhe s durkami, sice nie az take siroke, ale ich omotam v dvoch vrstvach a bude. Myslim, ze aj so zvyskami peceneho kuriatka sa to kludne da…

Labužník Jiti02
170 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Milá Rose,
možná, že jsi těstoviny už objevila, možná experimentovala. Pokud stále sháníš, zkus obchůdek s italskými pochutinami na roku Italské a Římské ulice na pražských Vinohradech. J.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Lindo...

máš pravdu, makaróny i když jsou kratší by také šlo použít. Budeš experimentovat? Jestli že ano a na něco příjdeš, dej nám prosím Tě vědět.

Pozdrav do Dánska ;o)

Labužník lindas02
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Vypadá to bájecne. Tak me napadá jestli by nesly pouzít makaróny. Já jsem na ty experimenty.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Rose...

mockrát Ti děkuji za přečtení receptu :) Asi se dají použít i třebas Maccheroni. Nevím, osobně jsem to nezkoušela, ale lze nakrájet uvařené těstoviny na Lasagne (nesmí se oplachovat po jejich uvaření) a srolovat je pomocí dlouhé špejle do rolky. Chce to nejspíš experimentovat s tím, co se dostane koupit.
Jestli a když recept vyzkoušíš, dej nám prosím Tě vědět.
Pěkný den Ti přeje Babi.

Rose
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Gurmánský těstovinový ¨Pasticci¨ z renesanční Itálie.

Jejda to vypada uzasne! Dalsi z jidel, ktere bude urcite nejen bajecne chutnat, ale je na ne i pokoukanicko. Diky za recept a fotky, Babi.
Jenom vidim prvne tento druh testovin, takhle siroke a pritom dlouhe trubky jsem zatim nikde v obchode nevidela… budu muset patrat, protoze tento kolac musim urcite zkusit!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Tatranské kuře Tatranské kuře
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz