Recept Grilovaný losos s chřestem, zeleninovým salátem a smetanovou omáčkou

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lososa osolíme a ochutíme citrónovým pepřem. Na másle lososa opečeme (*losos by uvnitř měl zůstat syrový nebo růžový - neměl by se propékat úplně*). Chřest zbavíme nekonzumovatelné spodní části a oloupeme ho škrabkou na brambory. Takto připravený ho vaříme 2-3 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté ho pokapeme rozpuštěným máslem. Červenou cibuli, rajčata a papriku nakrájíme, přidáme kapary, poté na másle orestujeme a dochutíme solí. Smetanu a rybí omáčku svaříme, osolíme a zašleháme panenský olivový olej. S pomocí oleje nám omáčka zhoustne. Čerpáno z časopisu Ano - recept Patrika Havlíčka, kuchaře hotelu InterContinental Praha.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 19.02.07 vloženo
  • 6006x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g norského lososa bez kůže
  • sůl
  • 100 g másla
  • citrónový pepř
  • 400 g zeleného chřestu
  • 100 g červené cibule
  • 50 g kaparů
  • 50 g papriky
  • 100 g rajčat
  • 100 ml smetany
  • 50 ml rybí omáčky
  • 30 ml olivového oleje.

Doporučená příloha

  • brambory nebo bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný losos s chřestem, zeleninovým salátem a smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz