Recept Grilovaný losos s chřestem, zeleninovým salátem a smetanovou omáčkou

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Lososa osolíme a ochutíme citrónovým pepřem. Na másle lososa opečeme (*losos by uvnitř měl zůstat syrový nebo růžový - neměl by se propékat úplně*). Chřest zbavíme nekonzumovatelné spodní části a oloupeme ho škrabkou na brambory. Takto připravený ho vaříme 2-3 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté ho pokapeme rozpuštěným máslem. Červenou cibuli, rajčata a papriku nakrájíme, přidáme kapary, poté na másle orestujeme a dochutíme solí. Smetanu a rybí omáčku svaříme, osolíme a zašleháme panenský olivový olej. S pomocí oleje nám omáčka zhoustne. Čerpáno z časopisu Ano - recept Patrika Havlíčka, kuchaře hotelu InterContinental Praha.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 19.02.07 vloženo
  • 6156x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g norského lososa bez kůže
  • sůl
  • 100 g másla
  • citrónový pepř
  • 400 g zeleného chřestu
  • 100 g červené cibule
  • 50 g kaparů
  • 50 g papriky
  • 100 g rajčat
  • 100 ml smetany
  • 50 ml rybí omáčky
  • 30 ml olivového oleje.

Doporučená příloha

  • brambory nebo bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grilovaný losos s chřestem, zeleninovým salátem a smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz