Recept Grenadýrmarš

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Uvařené brambory nakrájíme na malé kostičky a smícháme s uvařenými nudlemi. Na sádle v pekáči necháme jen zesklovatět nakrájenou cibulku a přidáme směs brambor, nudlí a nakrájené Valašské klobásy. Osolíme, okořeníme a dáme do trouby zapéct do zlatova.

Recept je z kategorií: Historické recepty

Nahlásit recept

  • 30.04.06 vloženo
  • 21498x zobrazeno

Ingredience

  • Suroviny:
  • 200g Valašské klobásy
  • 300g brambor
  • 300g nudlí
  • 50g sádla
  • 1 velká cibule, lžička sladké papriky, sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Grenadýrmarš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Grenadýrmarš

mistrovamarketka
1 příspěvek 24.4.09 21:22
Re: Grenadýrmarš

Dneska jsem vyzkoušela a bylo to moc dobré. Akorát jsem přidala ještě hrst sušených (namočených) hub a osmaženou slaninu…

joper
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grenadýrmarš

Tento recept znám od maminky(slovenka).Je hodně starý.Naši předkové lépe hospodřily se zbytky než je předhodily dobytku.U nás se osvětčilo maso uzené a brambory pomačkat na poloviční kaši.Lépe se to spojilo.Do této kategorie jídel
patří i „Chléb V.Klause“.

nenka
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Grenadýrmarš

Toto jídlo je velice chutné a nemusí být ani maso. Jenom cibulka usmažená dozlatova. Také je výborná takzvaná uhlířina, pokrájené zbylé knedlíky s brambory a rovněž s cibulkou. Pokud chceme uhlířiny více zavářím noky, pokrájím, přidám k horkým vařeným bramborům a celý hrnec protřepu. Brambory se mírně roztřepnou a propojí s knedlíky. Jídlo je velice lahodné a mám jej raději než jídla masitá.

JanP
141 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grenadýrmarš

Velmi podobny recept si pamatam z prirodopisaku z madarskej pusty. /Nie, nemam madarske korene./ Pastieri dobytka ci koni zili cele tyzdne vonku a v samote.
Kedze nemali bohvieaky vztah k vareniu, z domu si brali trvanlive jedla. Okrem inych napr. surove zemiaky, manzelky im casto narobili fliacky, ktore va vzdychu vysusili ako my terz susime sliziky/nudlicky/. Pastier, ked uz bol hladny naokrajoval do kotlika zemiakov, prisolil a varil. Ked sa mu to zdalo malo, prisypal susenych fliackov. Uvarenu kasu dochutil paprikou a co mal po ruke…

lydia
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grenadýrmarš

Grenadiermarsch bylo původně v Rakousku, zužitkování jídla, hlavně po víkendu. Dávaly se nejenom nudle a brambory, ale i knedlíky a zbytky pečeného masa. Vše se osmažilo na cibulce a posypalo sladkou červenou paprikou. To k historii receptu.
Ale protože je to jídlo sice jednoduché, ale dobré, vaří se dnes čerstvé. My doma děláme s brambor, noků a škvarků. Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme škvarky, brambory a noky. Jako přílohu salát.
Kromě toho je na labu velky výběr receptů na Grenadiermarsch :-)

darmar
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Grenadýrmarš

TENTO RECEPT ZNÁM UŽ OD NAŠÍ BABIČKY A TO BYLA SLOVENKA. MYSLÍM ŽE ANI SAMOTNÝ NÁZEV NENASVĚDČUJE O TOM ŽE TENTO RECEPT POCHÁZÍ Z ČESKÉ REPUPLIKY. ALE TO NEVADÍ, MY HO DĚLÁME TAKÉ, A I BEZ KLOBÁSKY JE VELICE DOBRÝ. DÁVÁME HOOODNĚ CIBILKY A DĚLAJ SE NÁM BOULE ZA UŠIMA. MŇAM!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz