Recept Francozská salátová zálivka, nebo marináda

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vše, až na olej promíchat v mixéru a v malém pramínku přidávat olej. Před použitím do salátu, nebo jiného pokrmu přimíchat čerstvé bylinky, jako je estragon, bazalka, pažitka, kopr, atd. a dochutit solí a pepřem. TIP: Základní zálivka ve Francii je jednoduše směs dobrého vinného octa, dobrého oleje, soli a pepře a čerstvých zelených bylinek, je-li právě jejich roční období. Na jihu Francie se někdy přidává česnek. Obvykle se používá proporcí octa k oleji 1:3, ale také dle osobní chutě. Přidáváte-li zálivku na zelené listy salátu, tak je napřed pořádně osušte, aby zálivka měla možnost dobře přilnout.

Recept je z kategorií: Salátové zálivky

Nahlásit recept

  • 05.01.07 vloženo
  • 18150x zobrazeno

Ingredience

  • 1 - 2 lžíce vinného octa, nebo směs octa s citonovou/limetkovou šťávou
  • 1/8 lžičky soli, nebo podle chuti
  • špetka černého, nebo bílého pepře
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jerry78 6.7.16 13:48

Trošku se v receptu zapomnělo na cukr. Přidal jsem lžičku hnědého. Bez něj byla zálivka příliš ostrá a přebíjela chuť salátu… Ale jinak dobrý recept a dobrá konzistence

Diskuse k receptu Francozská salátová zálivka, nebo marináda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Karbanátky Karbanátky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz