Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vše, až na olej promíchat v mixéru a v malém pramínku přidávat olej. Před použitím do salátu, nebo jiného pokrmu přimíchat čerstvé bylinky, jako je estragon, bazalka, pažitka, kopr, atd. a dochutit solí a pepřem. TIP: Základní zálivka ve Francii je jednoduše směs dobrého vinného octa, dobrého oleje, soli a pepře a čerstvých zelených bylinek, je-li právě jejich roční období. Na jihu Francie se někdy přidává česnek. Obvykle se používá proporcí octa k oleji 1:3, ale také dle osobní chutě. Přidáváte-li zálivku na zelené listy salátu, tak je napřed pořádně osušte, aby zálivka měla možnost dobře přilnout.
Recept je z kategorií: Salátové zálivky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.7.16 13:48
Trošku se v receptu zapomnělo na cukr. Přidal jsem lžičku hnědého. Bez něj byla zálivka příliš ostrá a přebíjela chuť salátu… Ale jinak dobrý recept a dobrá konzistence
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francozská salátová zálivka, nebo marináda