Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na pripravu je nutne mit nuz, ochranu ruky, drceny led a Mignonette omacku. Ustrice dobre kartackem odrbeme. Chytime do nekolikrat prelozene uterky , silikonove rukavice, nebo rukavice z kovoveho upletu vyboulenou stranou dolu a nad miskou na zachyceni ustricove tekutiny je otevreme. Kratky, spicaty nozik vtesnime do pantu musle a silou obe strany od sebe oddelime. Plochou vrchni cast zahodime a spodni polozime na led. Doprostred dame misku s Mignonette omackou a muzeme ozdobit petrzelkou a dilky citronu. A jak ze se ustrice ji? Prilozi se po jedne k ustum, nakloni se a nechaji se sklouznout do ust. Ustrice naprosto miluji! Tvrdi se, ze ustrice jsou afrodiziakum…
Smíchat víno s octem, šalotkami, pepřem a citronovou kůrou. Přivéct do varu a odstavit. Nechat stát asi 2 hodiny, aby se chutě prolnuly. Na mísu s ledem položit ústřice, ozdobit měsíčky citronu a podávat s miskou omáčky. TIP: Dobrá omáčka na rybu připravenou v napařováku (osolenou a pokapanou citronem), jako velice jemný a pikantní pokrm.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Francouzská omáčka Mignonette na ústřice i na rybu
Pridala jsem popis, jak se ustrice oteviraji…