Recept Filé nadívané pikantní rýží po japonsku

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Filé nadívané pikantní rýží po japonsku

Postup

Propláchnout rýži ve studené vodě a vložit ji do těžkého hrnce. Zalít rýži stejným množstvým vody, přívéct do varu, ihned přikrýt a snížit teplotu. Pomalu vařit asi 15-20min., nebo až je rýže měkká. Přendat rýži do velké mělké mísy a pomalu ji zalít octem. Pomocí dřevěné vařečky opatrně rýži smíchat s octem tak, aby se její zrnka nerozmačkala a neporušila. Nechat rýži zchladnout a potom ji přikrýt navlhčenou utěrkou do té doby než je zapotřeby. Rozehřát pánev a na střední teplotě olej. Přidat pórek, mrkev a podusit je asi 2min., nebo až trochu změknou. Přidat houby a počkat až uvadnou a pustí svou šťávu. Přidat špenát (byl-li zmražený tak jej rozmrazit a vymačkat přebytečnou tekutinu), Adamame, nebo hráčkové lusky, ochutit solí a pepřem a chvíli podusit. Zamíchat do rýže. Předehřát troubu na 230°C. Položit filé ryby na pracovní desku kůží dolů. Okořenit jednu část a na druhou rozložit zchladlou nádivku. Přikrýt ji okořeněnou částí filé kůží nahoru. Položit rybu do pekáče. Smíchat olej s Wasabi pastou, sójovou omáčkou a potřít tím kůži ryby. Vložit nepřikrytý pekáč do trouby a péct rybu po 35min., nebo až se začne objevovat bílá šťáva. Potírat kůži 2x navíc během pečení. Opatrně vyjmout rybu z pekáče a položit ji na prkénko. Pekáč položit na střední teplotu nahoru na sporák a přilít do něj vývar, ocet a sójovou omáčku. Přivéct vše do varu, a vařit tak dlouho, až se omáčka zredukuje na 250ml. Nalít do omáčníku. Nakrájet úzkým ostrým nožem rybu nejdříve na 4 díly po délce a potom každý díl na polovinu. Podávat rybu horkou s omáčkou v omáčníku. P.S. V Kanadě žije snad každá národnost a hlavně na západním pobřeží žije hodně Japonců. Zdejší jídlo není autentické japonské, ale používá elementy japonské kuchyně. Recept je pro 8 osob, ale lze ho zredukovat třebas na polovinu.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 24.01.05 vloženo
  • 5047x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Nádivka:
  • 125ml krátkozrnné rýže
  • 125ml vody
  • 2 lžíce rýžového octa, nebo jablečného
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 250ml na plátky nakrájeného pórku (úplně zalaná část odstraněna)
  • 4 lžíce na jemno posekané mrkve
  • 500ml na kostky posekaných bílých hub (žampiony)
  • 250ml napěchované špenátových listů (múže být zmraženýcelolistý, ale ne pyré)
  • 4 lžíce čerstvých sójových bobů Adamame v luscích (mohou být zmražené), nebo zelený hrášek (i zmražený)
  • sůl a pepř podle chuti
  • Ryba:
  • 2kg rybího filé z lososového pstruha, nebo lososa (nejlépe z velké ryby) bez kostí a zbavené šupin
  • 1 lžíce Wasabi pasty
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sójového oleje
  • Omáčka:
  • 250ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce rýžového, nebo jablečného octa
  • 1 lžíce sójové omáčky

Doporučená příloha

  • Hakutsuru, nebo jiné Saké

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé nadívané pikantní rýží po japonsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Filé nadívané pikantní rýží po japonsku

jolana
5068 příspěvků 15.2.10 18:49
Re: Filé nadívané pikantní rýží po japonsku.

to jedlo nema chybu a to som mala file pangas..vdaka babi :))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
S obrázkem je recept vždycky lepší ;o)))

Děkuji Ti Pepíčku za jeho přidání!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz