Recept Elegantní šneci/hlemýždi v morkových kostech

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Elegantní šneci/hlemýždi v morkových kostech

Postup

Namočit kosti do studené vody na 3 hodiny, aby se odstranily jejich krvavé části. Pomocí prstu jemně vymáčknout morek ven z kosti. Kosti očistit a oškrábat nožíkem. Morky vložit do trochu osolené studené vody se špetkou octa. Dát je stranou. Oloupat šalotky a česnek a nakrájet je na jemné plátky. Vložit je do kastrolu s vínem, solí a pepřem. Přivéct do varu a pomalu vařit po 1 1/2 hodiny. Vložit směs do mixéru a rozmixovat ji do hladkého pyré. Předehřát troubu na 240°C. Položit 3 kosti na každý ze 4 ohnivzdorných talířků (nebo všechny kosti na jednu ohnivzdornou mísu). Naplnit každou kost trochou pyré, na něj položit 12 šneků a nahoru položit tlustý plátek morku. Posypat mořskou solí, opepřit pepřem a vložit do trouby na 10min. Ozdobit petrželkou a ihned podávat. P.S.: Návod na očištení šneků je u receptu ¨Burgunští šneci¨z Labužníka. Ze zbytku morků se mohou udělat morkové knedlíčky do polévky, nebo se morky mohou zmrazit na přípravu jiného receptu.

Recept je z kategorií: Raci, žáby, hlemýždi, šneci

Nahlásit recept

  • 21.04.03 vloženo
  • 8935x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 12 morkových kostí, každá asi 6cm dlouhá (požádat řezníka o laskavost!)
  • 500g hnědých šalotek, nebo jarní cibulky
  • 1 celá palička česneku
  • 1 lahev červeného burgundského vína, nebo jiného suchého vína
  • sůl a pepř
  • 40g másla
  • 4 tucty malých šneků, připravených a uvařených
  • hrubá mořská sůl
  • italská petrželka, nebo kudrnka

Doporučená příloha

  • Bageta, nebo jiné pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Elegantní šneci/hlemýždi v morkových kostech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz