Recept El Gaucho hovězí, nebo bizoní steak s Chimichurri omáčkou
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Argentina. Chimichuri omáčka plná chutí bylinek se používá na jakékoliv grilované maso. Bizoní maso je kupodivu libovější ve srovnání s hovězím a dokonce i s některými částmi kuřete. Dobře posekat a smíchat všechny bylinky v mixeru a potom přidávat tekuté ingredience, až je vše dobře spojeno dohladka. Ochutit solí a pepřem. Přikrýt a nechat stát při pokojové teplotě. Dobře očistit gril pomocí kartáče a předehřát jej. Potřít gril tenulinkou vrstvou rostlinného oleje (navlhčený hadřík olejem). Lehce osolit a popepřit steaky. Rozdělit chimichurri omáčku do dvou misek. Jedna miska je na podávání steaků. Z druhé misky potřít steaky omáčkou a ogrilovat je po 4-5min na každé straně (budou středně rare), nebo je grilovat do stupně hotovosti, jakému dáváte přednost. Podávat steaky s Chimichurri omáčkou. TIP: Během grilování masa ho po 2 - 2 1/2 minutách rotuji o 90° před otočením na druhou stranu. Tak dostanou steaky profesionální vzhled s grilovacím vzorkem do tvaru mřížky. Steaky lze připravit i pod grilem v troubě, nebo na grilovací pánvi. V tom případě naložit neosolené steaky do chimichurri omáčky na několik hodin, nebo až do druhého dně.
Recept je z kategorií: Minutky
- 10.04.05 vloženo
- 14520x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- Chimichurri omáčka:
- 75ml na hrubo posekané petrželky
- 2 lžíce na hrubo posekaného koriandru setého
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 1 lžička sušeného oregana
- 4 velké stroužky utřeného česneku
- 1/2 malé thajské chili papričky na jemno posekané
- 75ml extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- šťáva z 1/2 citronu
- hrubá sůl a čerstvě pomletý černý pepř podle chuti
- Steak:
- 4 pěkné hovězí, nebo bizoní steaky (na př. rib eye) každý asi 200-250g
- hrubá sůl a čerstvě pomletý černý pepř podle chuti
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu El Gaucho hovězí, nebo bizoní steak s Chimichurri omáčkou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na El Gaucho hovězí, nebo bizoní steak s Chimichurri omáčkou
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuji moc, takže asi vyrobím trochu více a zamrazím, už se těším na tu argentinskou svíčkovou.
Posílám pozdrav do Jeseníku Toast
)
Omáčka se může uschovat tak po 3 dny v chladničce, ale na delší dobu je lepší ji čerstvou po porcích zamrazit (mrazím i třebas pesto atd.).
Měj se pěkně ;o)
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, šlo by té omáčky Chimichurri udělat trochu více a pak ji uschovat?
Přeji hezký večer Toastík
)