Recept El Gaucho hovězí, nebo bizoní steak s Chimichurri omáčkou

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Argentina. Chimichuri omáčka plná chutí bylinek se používá na jakékoliv grilované maso. Bizoní maso je kupodivu libovější ve srovnání s hovězím a dokonce i s některými částmi kuřete. Dobře posekat a smíchat všechny bylinky v mixeru a potom přidávat tekuté ingredience, až je vše dobře spojeno dohladka. Ochutit solí a pepřem. Přikrýt a nechat stát při pokojové teplotě. Dobře očistit gril pomocí kartáče a předehřát jej. Potřít gril tenulinkou vrstvou rostlinného oleje (navlhčený hadřík olejem). Lehce osolit a popepřit steaky. Rozdělit chimichurri omáčku do dvou misek. Jedna miska je na podávání steaků. Z druhé misky potřít steaky omáčkou a ogrilovat je po 4-5min na každé straně (budou středně rare), nebo je grilovat do stupně hotovosti, jakému dáváte přednost. Podávat steaky s Chimichurri omáčkou. TIP: Během grilování masa ho po 2 - 2 1/2 minutách rotuji o 90° před otočením na druhou stranu. Tak dostanou steaky profesionální vzhled s grilovacím vzorkem do tvaru mřížky. Steaky lze připravit i pod grilem v troubě, nebo na grilovací pánvi. V tom případě naložit neosolené steaky do chimichurri omáčky na několik hodin, nebo až do druhého dně.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 10.04.05 vloženo
  • 13169x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Chimichurri omáčka:
  • 75ml na hrubo posekané petrželky
  • 2 lžíce na hrubo posekaného koriandru setého
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 4 velké stroužky utřeného česneku
  • 1/2 malé thajské chili papričky na jemno posekané
  • 75ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • šťáva z 1/2 citronu
  • hrubá sůl a čerstvě pomletý černý pepř podle chuti
  • Steak:
  • 4 pěkné hovězí, nebo bizoní steaky (na př. rib eye) každý asi 200-250g
  • hrubá sůl a čerstvě pomletý černý pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu El Gaucho hovězí, nebo bizoní steak s Chimichurri omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na El Gaucho hovězí, nebo bizoní steak s Chimichurri omáčkou

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Grilovaný hovězí, nebo bizoní steak s Chimichurri omáčkou - Babi

Děkuji moc, takže asi vyrobím trochu více a zamrazím, už se těším na tu argentinskou svíčkovou.

Posílám pozdrav do Jeseníku Toast :o)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re:Chimichurri omáčka - Toustíku...

Omáčka se může uschovat tak po 3 dny v chladničce, ale na delší dobu je lepší ji čerstvou po porcích zamrazit (mrazím i třebas pesto atd.).

Měj se pěkně ;o)

toast
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Grilovaný hovězí, nebo bizoní steak s Chimichurri omáčkou.-Babi

Babi, šlo by té omáčky Chimichurri udělat trochu více a pak ji uschovat?

Přeji hezký večer Toastík :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Chléb s celerem Chléb s celerem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz