Recept Bifteky "Troisgros

Mrakoplas Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hovězí morek namočte přes noc do misky se studenou vodou. Víno přiveďte k varu a zredukujte na polovinu. Bifteky osolte a opepřete. Na pánvi rozpusťte 40 g másla. Jakmile bude mít lehce zlatavou barvu, přidejte maso a pečte do vámi požadovaného propečení. Vyjměte z pánve a odložte do tepla. Morek rozdělte na čtyři kousky, vložte do vařící, mírně osolené vody, krátce povařte a dejte stranou. Na jemno pokrájejte šalotku a lehce osmahněte na pánvi, ze které jste vyjmuli bifteky. Přilejte zredukované víno, hovězí glazuru a dále zredukujte do sirupové konzistence. Odstavte a pomalu, kousek po kousku vmíchejte zbytek másla. Na nahřátý talíř dejte bifteky, přelijte omáčkou a na vrch dejte kousky morku, který jste osolili mořskou solí a opepřili drceným pepřem.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 07.01.09 vloženo
  • 5235x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 steaky z hovězí svíčkové po 200 g
  • 80 g morku z hovězích kostí
  • 0,3 l červeného vína (nejlépe dobré Beaujolais)
  • 1 šalotka
  • 150 g másla
  • 2 lžíce hovězí glazury *
  • hrubá mořská sůl
  • drcený pepř
  • Masová glazura je vlastně do krémova zredukovaný vývar. Dá se koupit, nebo vyrobit podomácku.

Doporučená příloha

  • Zapečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bifteky "Troisgros

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bifteky "Troisgros

2905
753 příspěvků 12.11.10 04:33

Bifteky nebudu připravovat i když recept vypadá hezky, /moji strávnící odmítají hovězí/. Zaujala připrava morku, jistě využiji.
Mám ještě dotaz, jaký význam má redukce vína? Po přečtení receptu jsem redukovala CABERNET SAUVIGNON /jiné nemám/, ochutnala, nevnímám rozdíl, nedochucený svařák.
Krom kachních jatýrek víno do jídla nepoužívám. Ve vínu ani jiném alkoholu se moc nevyznám. Děkuji za odpověď :think:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Karbanátky Karbanátky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz