Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
La Cucina Italiana - únor 2008
Maso nechte přes noc marinovat ve víně s nakrájenou mrkví, celerem, cibulí a s kořením. Pak ho osušte, obalte v mouce a v hrnci orestujet na 2 lžících oleje. Osolte, opepřete, podlijte marinádou a duste asi 2h nebo dokud není maso měkké. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a dozlatova osmažte na lžíci oleje, zaprašte moukou, orestujte, přilijte vývar z masa, provařte a přeceďte. Maso připravte den předem a před podáváním i s omáčkou ohřejte. Polentu připravte podle návodu na obalu. Místo polenty dělám slanou krupicovou kaši - do 1l osoleného mléka zavařím krupici a uvařím řídkou kaši. Dvě cibule osmahnu do zlatohněda a s jedním syrovým vajíčkem vmíchám do kaše. podobný recept - https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=27561
Recept je z kategorií: Hovězí maso
polenta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušené hovězí s polentou (Stufato di manzo con polenta)
Svevo, vím, měla být polenta, ale nikdo ji nekoupil
, takže krupice byla jen z nouze ctnost, ale
kaši takto dělanou máme rádi třeba k pečenému kuřeti.
Je to vlastně improvizace z dětství v Rumunsku, kde se polenta běžně vařila, ale v Česku se tehdy asi neprodávala.
Do vývaru zkusím, dík za nápovědu
Výborný recept. S hovězím se nejvíce používá červené víno, s bílým je to jemnější. Maso v celku, dušené jen s marinádou bez zeleniny. To jsou charakteristiky přípravy stufato. Italové určitě polentu, ale pokud máte ráda krupici zkuste ji uvařit ve vývaru (může být i z kostky samozřejmě). Je to víc ‚masové‘.
Zdravím