Recept Dušené hovězí s polentou (Stufato di manzo con polenta)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí s polentou (Stufato di manzo con polenta)

Úvod

La Cucina Italiana - únor 2008

Postup

Maso nechte přes noc marinovat ve víně s nakrájenou mrkví, celerem, cibulí a s kořením.
Pak ho osušte, obalte v mouce a v hrnci orestujet na 2 lžících oleje. Osolte, opepřete, podlijte marinádou a duste asi 2h nebo dokud není maso měkké.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky a dozlatova osmažte na lžíci oleje, zaprašte moukou, orestujte, přilijte vývar z masa, provařte a přeceďte.
Maso připravte den předem a před podáváním i s omáčkou ohřejte.
Polentu připravte podle návodu na obalu.

Místo polenty dělám slanou krupicovou kaši - do 1l osoleného mléka zavařím krupici a uvařím řídkou kaši. Dvě cibule osmahnu do zlatohněda a s jedním syrovým vajíčkem vmíchám do kaše.

podobný recept - https://www.labuznik.cz/recipe.php?…

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.03.11 vloženo
  • 5665x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 h + naložení

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovězí maso (plochá plec)
  • 250g instantní polenta
  • celer
  • mrkev
  • cibule
  • skořice
  • hřebíček
  • zrnka jalovce
  • hladká mouka
  • 700ml suchého bílého vína
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené hovězí s polentou (Stufato di manzo con polenta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda  17.03.11 22:14

Svevo, vím, měla být polenta, ale nikdo ji nekoupil :-), takže krupice byla jen z nouze ctnost, ale kaši takto dělanou máme rádi třeba k pečenému kuřeti.
Je to vlastně improvizace z dětství v Rumunsku, kde se polenta běžně vařila, ale v Česku se tehdy asi neprodávala.
Do vývaru zkusím, dík za nápovědu :-)

 
sveva
751 příspěvků 17.03.11 21:27

Výborný recept. S hovězím se nejvíce používá červené víno, s bílým je to jemnější. Maso v celku, dušené jen s marinádou bez zeleniny. To jsou charakteristiky přípravy stufato. Italové určitě polentu, ale pokud máte ráda krupici zkuste ji uvařit ve vývaru (může být i z kostky samozřejmě). Je to víc ‚masové‘.
Zdravím

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz