Recept Dušené hovězí s polentou (Stufato di manzo con polenta)

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí s polentou (Stufato di manzo con polenta)

Úvod

La Cucina Italiana - únor 2008

Postup

Maso nechte přes noc marinovat ve víně s nakrájenou mrkví, celerem, cibulí a s kořením.
Pak ho osušte, obalte v mouce a v hrnci orestujet na 2 lžících oleje. Osolte, opepřete, podlijte marinádou a duste asi 2h nebo dokud není maso měkké.
Cibuli nakrájejte na malé kostičky a dozlatova osmažte na lžíci oleje, zaprašte moukou, orestujte, přilijte vývar z masa, provařte a přeceďte.
Maso připravte den předem a před podáváním i s omáčkou ohřejte.
Polentu připravte podle návodu na obalu.

Místo polenty dělám slanou krupicovou kaši - do 1l osoleného mléka zavařím krupici a uvařím řídkou kaši. Dvě cibule osmahnu do zlatohněda a s jedním syrovým vajíčkem vmíchám do kaše.

podobný recept - https://www.labuznik.cz/recipe.php?…

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.03.11 vloženo
  • 5731x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 h + naložení

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 1 kg hovězí maso (plochá plec)
  • 250g instantní polenta
  • celer
  • mrkev
  • cibule
  • skořice
  • hřebíček
  • zrnka jalovce
  • hladká mouka
  • 700ml suchého bílého vína
  • olivový olej extravergine
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené hovězí s polentou (Stufato di manzo con polenta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.03.11 22:14

Svevo, vím, měla být polenta, ale nikdo ji nekoupil :-), takže krupice byla jen z nouze ctnost, ale kaši takto dělanou máme rádi třeba k pečenému kuřeti.
Je to vlastně improvizace z dětství v Rumunsku, kde se polenta běžně vařila, ale v Česku se tehdy asi neprodávala.
Do vývaru zkusím, dík za nápovědu :-)

 
sveva
751 příspěvků 17.03.11 21:27

Výborný recept. S hovězím se nejvíce používá červené víno, s bílým je to jemnější. Maso v celku, dušené jen s marinádou bez zeleniny. To jsou charakteristiky přípravy stufato. Italové určitě polentu, ale pokud máte ráda krupici zkuste ji uvařit ve vývaru (může být i z kostky samozřejmě). Je to víc ‚masové‘.
Zdravím

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Jahodový pohár Jahodový pohár
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz