Recept Hovězí guláš - Goulash di Manzo

(Hodnoceno 5x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí guláš - Goulash di Manzo

Úvod

Taliani a gulasek? To znie ako riadna habadura. Ale naozaj hore na severe v Alpach robia vyborne gulase. Pokusim sa pridat tento v dobrom umysle, ale gulas je velmi citliva vec a zalezi od kuchara. Aj ked sme „studovali“ tento recept, tak sme nasli 20 variant. Takze ziaden olivovy olej ale mast a cervena paprika.

Postup

1-Mast dame rozohriat na vacsiu panvicu a pridame nakrajanu cibulu. Zlahka oprazime do sklovita, pridame nakrajany cesnak, Hovadzie predne odblanime a nakrajame na kocky. Cibulu a cesnak odsunieme na bok panvice a do stredu dame nakrajane hovadzie maso a dame zatiahnut a po chvili vmiesame cibulu a oprazime spolu.

2-Znizime plamen, posypeme mletou paprikou a mletym kminom oprazime (na papriku pozor aby nezhorkla). Pridame lyzicu octu, aby nam ostala pekna farba. Pridame vino a dusime a ked sa zredukovalo na polovicu, pridame vyvar a nakrajane paradajky (alebo talianske z konzervy drtene), bobkovy list, majoranku a pokracujeme v duseni.
Kontrolujeme, premiesame a podlejme podla potreby.

3-Ked je gulas skoro hotovy, maso makka 5-10 minut, pridame nastruhanu citronovu koru a ochutime podla potreby sol, korenie.

4-V modernej restauracnej (elegantnej = EU 20) verzii sa maso vyberie, stava sa rozmixuje, prida sa kocka masla, lyzica citronovej stavy a prevari, zredukuje. My sme servirovali tzv. „rustic“ dedinsky na hrubo (za par kacek). Tradicne sa serviruje s polentou.

Další recepty na Guláš

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 09.04.11 vloženo
  • 12512x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod + 30 min

Ingredience

  • 1 kg hovadzie predne
  • 400 g cibula nasekaná
  • 2 struciky cesnak
  • 2 hrnceky hovadzi vyvar
  • 1 hrncek cervene vino suche
  • 1 lyzica ocot biely
  • 2 lyzice paprika červená mletá
  • 1 lyzicka kmin mlety
  • 1/2 lyzicky oregano
  • 2 bobkový list
  • 2 lyzice citronova kora struhana
  • sol, mleté čierne korenie
  • 2 paradajky
  • 100 g mast

Doporučená příloha

  • polenta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

reina 11.10.14 12:53

Mňam! 5-letá masožroutka se olizovala až za ušima a zjišťovala, kdy zas uvařím. Jinak s domácím knedlíčkem (z pekárny - 500g hrubé mouky, 250 ml mléka, lžíce oleje, lžička soli a cukru, 1/3 droždí) opravdu… no asi bude brzo repete :)

Odkaz na uvaření

georgehradec 24.07.14 15:48

Všechny ingredience receptu vypadají dobře. Na zítřek mám připravený hovězí krk BIO, tak udělám dle receptu. Vždyť i ti Taliáni jsou gurmáni.

Odkaz na uvaření

pranama 03.03.13 20:03

Vynikající, s polentou vhodné pro nás bezlepkaře! Díky za recept.

Odkaz na uvaření

tuso 27.06.12 21:03

Výborná varianta gulášu. Tá ľahká citrónová príchuť mi pripomenula Osso buco. Skvelé jedlo. A polenta ako príloha chutila i zarytým knedlíkožrútom.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 11.10.11 21:25

Díky, Bento, tenhle guláš už u nás zdomácněl.

Odkaz na uvaření

zébulon 10.04.11 14:52

Uvařeno, snědeno, chváleno až do nebe. Přidala jsem při dušení ještě hrst citrónového tymiánu. Určitě budeme opakovat. Díky!

Odkaz na uvaření

Bento 09.04.11 12:13

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hovězí guláš - Goulash di Manzo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
georgehradec
373 příspěvků 25.07.14 19:12

Vydařilo se! Dávám si 1*! Servíruji s ochucenou polentou. Možno reprízovat. :lol:

 
dag
539 příspěvků 12.10.11 11:55

zaujalo mne, že přidáním lžíce octa zůstane masu pěkná barva.Já jsem vždy myslela že přidáním trochu octa se vyrovnává chuť, tedy, že se srovná větší sladkost většího množství cibule.
Takže pro mne zajímavá zpráva.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.10.11 21:25

Díky, Bento, tenhle guláš už u nás zdomácněl.

 
babi
6360 příspěvků 12.04.11 16:51

:-) dandi, odkaz jsem si nechala od cesty :mrgreen: A tak jeste jednou, zde snad konecne bude http://www.labuznik.com/…e-pohosteni/ :-D
Zdravim…

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.04.11 09:42

Jdu uvařit kousek guláše, ale jen proto, aby mi zbyla polenta, protože opečenou mám ráda a zébulon dodala inspiraci na rychlou večeři http://www.labuznik.com/…enou-sunkou/ :-)

Babi, i ten tvůj recept bych ráda viděla :-)

 
babi
6360 příspěvků 11.04.11 20:50

Bento, jestlize hladas nejaky recept na upotrebeni polenty, koukni se na tento recept. Pouzivam jej jako jednohubky :-)

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.04.11 14:52

Uvařeno, snědeno, chváleno až do nebe. Přidala jsem při dušení ještě hrst citrónového tymiánu. Určitě budeme opakovat. Díky!

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 10.04.11 12:11

Tedy Bento, to tak voní, že musím bránit sporák s vařečkou v ruce :- ).

 
babi
6360 příspěvků 10.04.11 01:26

:-D v nasi rodine vsichni miluji gulas…dokonce malinke deti litaly po baraku a vykrikovaly ‚gulas tralala‘. Vydrzelo jim to dodnes…

 
Bento
794 příspěvků 09.04.11 23:28

babi, aj ked teoreticky na Slovensku by mal byt lepsi gulas je blizsie k Madarsku ja mam ovela lepsie skusenosti s Ceskymi gulasmi.V kazdej krcme co som si tam dal, jeden lepsi ako druhy (a knedlikov pozehnane) :palec:

 
babi
6360 příspěvků 09.04.11 23:00

Bento, snad kazdy z nas ma urcitou sbirku gulasu 8-o a ja tento zatim jeste nemam a neznam. Dekuji Ti za jeho pridani. Zato mam opravdu dobry Vidensky gulas o kterem se zminujes, mnohokrat uvareny a snezeny s gustem. http://www.labuznik.com/…akergulasch/

 
Bento
794 příspěvků 09.04.11 21:10

zebulon, moja zena prve skomentovala : kde je knedlik :?: tak sme jej povedali ked sa jej nepaci , nech si neda, a dala si 2× aj s polentou. :wink:

 
Bento
794 příspěvků 09.04.11 21:04

Moj syn o tomto gulasi hovoril ze ho jedli vo Verone a bol vyborny ,tak sme vyskusali.Dali do francuzskeho hrnca s peknym menom „Cocotte“ a pomalicky nam to tam bublalo rozvoniavalo az susedov pes zavijal. :lol:
PS:
Inac vyborny gulas je vo Viedni na letisku hore v zradelni , vzdy si tam dam.
Aj tato verzia je vyborna:
 http://www.wien.info/…aker-goulash

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.04.11 20:31

Krása, líbí se mi tam ta citrónová kůra. Chtěla jsem zítra dělat hovězí, tak zkusím tenhle způsob. I s polentou.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.04.11 17:26

Díky Bento, gulášů je neuvěřitelná spousta, a tak mám další do sbírky. Skoro bych řekl co kuchař to jiný guláš. Sám jich znám ke čtyřiceti, teď už o jeden víc. Jen to polentu nemusím, no ale to neznamená, že jiným chutnat nebude.
Naprosto souhlasím se sádlem - mastí, to tomu dodá tu správnou chuť. :potlesk:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz