Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dlouhé pečení plátků pupku v troubě slouží k vypečení tuku
z masa, který tím, že se rozpustí, maso chuťově obohacuje.
Po vytažení plátků z trouby zbylý tuk z masa jen částečně okrájejte,
dodává totiž pokrmu na měkkosti a chuti, jinak riskujete, že maso bude
příliš suché a tuhé.
la Cucina Italiana 2011
Aniž byste odstranili případné chrupavky, nakrájejte hovězí pupek na plátky asi 4cm. Rozložte je na pánev bez přidání oleje, a mezi plátky vložte větvičky rozmarýnu. Dobře ochuťte čerstvě namletým pepřem, ale nesolte. Vložte do trouby a pečte 40-45 minut při 180°C. Nakrájejte na plátky jednu velkou cibuli. Dále nakrájejte na malé kostičky jednu mrkev a jeden řapík celeru, ze kterého najemno nasekejte i část listů. Oloupejte a omyjte brambory. Rajčata nakrájejte na čvrtky. V kastrolu na malém množství oleje orestujte asi 10 minut cibuli, mrkev a brambory dozlatova. Upečené maso nakrájejte na kousky a s částí vypečeného tuku přidejte k zelenině.Nechte restovat 1-2 minuty, pak osolte, přidejte trochu pálivé červené papriky a červené víno. Vše zakryjte rajčaty, přikryjte poklicí a duste na mírném ohni asi hodinu, před konce dušení podlijte trochu vodou a doduste doměkka.
Recept je z kategorií: Guláše
chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hovězí pupek s rajčatovou šťávou a bramborami - Pancia di manzo con sugo e patate
Takoveto veci se maji nechat ututlane dandi…jinak to dopadne tak, ze nejenom ze se to znacne podrazi, ale nakonec to je velice uzkoprofilove
dandi, mam recepty jako tento ve velke oblibe. Pouziti mene kvalitniho masa s pripadnou kosti, klizkami a tukem, ktere pridaji tolik na chuti a vuni diky dlouhe, avsak ne pracne priprave. Dekuji Ti za recept…urcite vyzkousim