Recept Hovězí pupek s rajčatovou šťávou a bramborami - Pancia di manzo con sugo e patate

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí pupek s rajčatovou šťávou a bramborami - Pancia di manzo con sugo e patate

Úvod

Dlouhé pečení plátků pupku v troubě slouží k vypečení tuku z masa, který tím, že se rozpustí, maso chuťově obohacuje.
Po vytažení plátků z trouby zbylý tuk z masa jen částečně okrájejte, dodává totiž pokrmu na měkkosti a chuti, jinak riskujete, že maso bude příliš suché a tuhé.

la Cucina Italiana 2011

Postup

Aniž byste odstranili případné chrupavky, nakrájejte hovězí pupek na plátky asi 4cm.

Rozložte je na pánev bez přidání oleje, a mezi plátky vložte větvičky rozmarýnu. Dobře ochuťte čerstvě namletým pepřem, ale nesolte.
Vložte do trouby a pečte 40-45 minut při 180°C.

Nakrájejte na plátky jednu velkou cibuli. Dále nakrájejte na malé kostičky jednu mrkev a jeden řapík celeru, ze kterého najemno nasekejte i část listů. Oloupejte a omyjte brambory. Rajčata nakrájejte na čvrtky.

V kastrolu na malém množství oleje orestujte asi 10 minut cibuli, mrkev a brambory dozlatova. Upečené maso nakrájejte na kousky a s částí vypečeného tuku přidejte k zelenině.Nechte restovat 1-2 minuty, pak osolte, přidejte trochu pálivé červené papriky a červené víno.
Vše zakryjte rajčaty, přikryjte poklicí a duste na mírném ohni asi hodinu, před konce dušení podlijte trochu vodou a doduste doměkka.

Recept je z kategorií: Guláše


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.09.11 vloženo
  • 7091x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,20 kg hovězí pupek
  • 1 velká cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 800 g malých brambor
  • 800 g vyzrálých rajčat
  • 2 dcl červeného vína
  • pepř
  • sůl
  • rozmarýn

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí pupek s rajčatovou šťávou a bramborami - Pancia di manzo con sugo e patate

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 15.09.11 00:54

Takoveto veci se maji nechat ututlane dandi…jinak to dopadne tak, ze nejenom ze se to znacne podrazi, ale nakonec to je velice uzkoprofilove :mrgreen:

 
danda  14.09.11 23:09

:-), babi, jen jsme dospěli daleko, dříve řezník kus pupku v pátek přihodil na polévku k nedělnímu obědu, dnes prodávají kilo za 100Kč :-), ale máš pravdu, je to chutnější než biftek z pravé svíčkové :-P

 
babi
6360 příspěvků 14.09.11 23:04

dandi, mam recepty jako tento ve velke oblibe. Pouziti mene kvalitniho masa s pripadnou kosti, klizkami a tukem, ktere pridaji tolik na chuti a vuni diky dlouhe, avsak ne pracne priprave. Dekuji Ti za recept…urcite vyzkousim :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz