Recept Hovězí pupek s rajčatovou šťávou a bramborami - Pancia di manzo con sugo e patate

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí pupek s rajčatovou šťávou a bramborami - Pancia di manzo con sugo e patate

Úvod

Dlouhé pečení plátků pupku v troubě slouží k vypečení tuku z masa, který tím, že se rozpustí, maso chuťově obohacuje.
Po vytažení plátků z trouby zbylý tuk z masa jen částečně okrájejte, dodává totiž pokrmu na měkkosti a chuti, jinak riskujete, že maso bude příliš suché a tuhé.

la Cucina Italiana 2011

Postup

Aniž byste odstranili případné chrupavky, nakrájejte hovězí pupek na plátky asi 4cm.

Rozložte je na pánev bez přidání oleje, a mezi plátky vložte větvičky rozmarýnu. Dobře ochuťte čerstvě namletým pepřem, ale nesolte.
Vložte do trouby a pečte 40-45 minut při 180°C.

Nakrájejte na plátky jednu velkou cibuli. Dále nakrájejte na malé kostičky jednu mrkev a jeden řapík celeru, ze kterého najemno nasekejte i část listů. Oloupejte a omyjte brambory. Rajčata nakrájejte na čvrtky.

V kastrolu na malém množství oleje orestujte asi 10 minut cibuli, mrkev a brambory dozlatova. Upečené maso nakrájejte na kousky a s částí vypečeného tuku přidejte k zelenině.Nechte restovat 1-2 minuty, pak osolte, přidejte trochu pálivé červené papriky a červené víno.
Vše zakryjte rajčaty, přikryjte poklicí a duste na mírném ohni asi hodinu, před konce dušení podlijte trochu vodou a doduste doměkka.

Recept je z kategorií: Guláše


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.09.11 vloženo
  • 7159x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,20 kg hovězí pupek
  • 1 velká cibule
  • 1 velká mrkev
  • 1 řapík celeru
  • 800 g malých brambor
  • 800 g vyzrálých rajčat
  • 2 dcl červeného vína
  • pepř
  • sůl
  • rozmarýn

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí pupek s rajčatovou šťávou a bramborami - Pancia di manzo con sugo e patate

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 15.09.11 00:54

Takoveto veci se maji nechat ututlane dandi…jinak to dopadne tak, ze nejenom ze se to znacne podrazi, ale nakonec to je velice uzkoprofilove :mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.09.11 23:09

:-), babi, jen jsme dospěli daleko, dříve řezník kus pupku v pátek přihodil na polévku k nedělnímu obědu, dnes prodávají kilo za 100Kč :-), ale máš pravdu, je to chutnější než biftek z pravé svíčkové :-P

 
babi
6360 příspěvků 14.09.11 23:04

dandi, mam recepty jako tento ve velke oblibe. Pouziti mene kvalitniho masa s pripadnou kosti, klizkami a tukem, ktere pridaji tolik na chuti a vuni diky dlouhe, avsak ne pracne priprave. Dekuji Ti za recept…urcite vyzkousim :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz