Recept Dort z vlašských ořechů a ricotty - Torta di Noci e Ricotta

Labužník e.v.a.02 Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Troubu rozpálíme na 190 st C. Dno dortové formy vymažeme tukem. Ořechy nakrájíme nahrubo a lehce je opražíme. 2. Utřeme máslo se 115 g cukru - směs musí být lehká a nadýchaná. Přidáme žloutky, nastrouhanou pomerančovou kůru, ricottu, mouku a ořechy a dobře promícháme. 3. Ve velké misce ušleháme bílky do tuha. POstupně vmícháváme zbytek cukru. Kovovou lžící do směsi postupně zlehka vmícháváme sníh. 4. Směs vylijeme do formy a povrch uhladíme. Pečeme 30 minut, dokud dort nenakyne a není pevný. Necháme ho vychladnout ve formě. 5. Dort přendáme na talíř. V malém kastrolku rozehřejeme meruňjkový džem s 1 lžící vody. Procedíme přes sítko a přimícháme brandy. Směsí pomažeme vršek a strany dortu a posypeme čokoládou.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 08.07.05 vloženo
  • 9350x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • Na těsto:
  • 115 g kousků vlašských ořechů
  • 150 g změklého másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g ricotty
  • 5 žloutků
  • 5 bílků
  • kůra z 1 pomeranče jemně nastrouhaná
  • 6 PL / 40 g hladké mouky
  • N ozdobu:
  • 4 PL meruňkového džemu
  • 2 PL brandy
  • 50 g čokoládových hoblinek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dort z vlašských ořechů a ricotty - Torta di Noci e Ricotta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dort z vlašských ořechů a ricotty - Torta di Noci e Ricotta

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pischinger (PRA)

Tenhle recept ja vážně poklad… u nás doma koluje historka, jak se maminčina kamarádka vdala díky pišingru :-)
Párkrát jsem ochutnala nějaké varianty, ale náplně byly mdlé, asi něčím nastavované nabo „vylepšované“.
V jednoduchosti je síla :-)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pischinger (PRA)

To míval hrozně rád můj tatínek (a já taky). Můžu jen doporučit, je to mňamka

jitkap
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Pischinger (PRA)

Evi, díky, nedávno jsem prohledala možné i nemožné zdroje na recept na klasický vídeňský „pišingr“.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz