Recept Domácí francouzská paštika z vepřových jater

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nakrájet játra na kostky a namočit je do mléka na jednu hodinu. Slít je a propláchnout studenou vodou a dobře osušit. Pomlet na masovém strojku játra, špek a telecí na jemno. Přidat mouku a vařečkou míchat po 5min. Zašlehat dovnitř vejce jedno po druhém a přidat dalších 6 ingrediencí. Dobře zamíchat. Vyložit dno a strany kameninové/porcelánové nádoby na paštiky (nebo rovné chlebíčkové formy) velikosti asi 23cmx13cmx7cm a obsahu 1700ml, plátky slaniny. Naplnit míšeninou z jater, pokrýt slaninou a nahoru položit bobkové listy. Přikrýt poklopem a obalit jej dvojitým alobalem. Položit nádobu do kastrolu s vařící vodou, která musí sahat do poloviny nádoby. Během pečení přílévat vařící vodu, je-li zapotřeby. Vložit do předem vyhřáté trouby na 180°C a péct po 1 1/2 hodiny. Paštika je hotová, když se oddělí od stran nádoby. Vyjmout z trouby, vyjmout z vody a odkrýt. Sejmout slaninu a bobkové listy. Nahoru paštiky položit prkénko a na něj závaží, nebo konzervy. Nechat vychladnout a vložit paštiku do chladničky (zatíženou) na 12-24hodin. Buťto podávat přímo z nádoby, nebo slít sťávu vzniklou z paštiky, na paštiku nalít aspik a znovu vše zchladit. Potom vyklopit na servírovací mísu a nakrájet. Poskládat dokola černé olivy a ozdobit petrželkou. P.S.: Jiný rozpočet na stejný postup. 900g vepřových jater (mohou být také jehněčí, nebo hovězí) 340g libového syrového vepřového 340g tučného syrového vepřového 1 lžičky posekané petrželky 1/4 lžičky suchého pomletého tymiánu 1/4 lžičky pomleté majoránky 1/2 lžičky soli 2 na jemno posekané hnědé šalotky, nebo 2 lžíce posekané cibule 1 1/2 lžíce mouky 2 velká vejce tenké plátky slaniny

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 16.12.02 vloženo
  • 24326x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • 650g vepřových jater
  • mléko
  • 250g libového telecího bez kosti
  • 250g špeku na malé kostky nakrájeného
  • 1 lžíce mouky
  • 2 střední vejce
  • 1 lžička posekané petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky suchého tymiánu
  • 1/4 lžičky suché majoránky
  • 2 lžíce na velice jemno posekané cibule
  • 1 posekaná hnědá šalotka
  • tenké plátky tučnější slaniny
  • 2 bobkové listy
  • aspik ochucený portským vínem (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí francouzská paštika z vepřových jater

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Ořechový koláč Ořechový koláč
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz