Recept Daoud Basha

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso dobre zmiesame s koreninami a solou, robime z neho male gulicky( priemer 2,5-3 cm) dobre ich vyvalkame medzi dlanami.
Bud ich vyprazame v oleji alebo pomastime pekacik, ukladame masove gulicky jednu vedla druhej, pecieme v horucej rure do zlatava. Ak davame do rury tak si dlane omastime olejom, vygulame gulicky, ktore uz potom nemusime pokapat olejom.

V kastroliku na masle a oleji oprazime piniove oriesky do zlatava, pridame cibulu, ktoru osolime stipkou soli a oprazame do zmaknutia a nadychu zlatavosti. Pridame muku, oprazime asi pol minutky, pridame par. pretlak, takisto miesame asi pol minuty, zalejeme vodou 2-3 cm nad uroven cibule.
Ked omacka prevrie asi tie tri minutky , pridame opecene masove gulicky. Nechame prevriet, ochutime podla chuti solou, novym korenim a skoricou. Cibulove rezance v nej nemaju byt tvrde ale ani rozvarene.
Nechame slabo prevriet tak 5-7 minut. Sem tam zamiesame lebo v omacke mame muku, aby neprihorelo. Odstavime a vlejeme citronovu stavu, ktoru pridavame bud podla chuti alebo kto nerad neda-original ale ide pol salky.
Podavame s varenou ryzou alebo este lepsie original podla tohto receptu

http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

Dobru chut!

Jedlo sa vola podla tureckeho vojenskeho guvernera Daoud Basha, ktory vladol v Libanone pocas Osmanskej rise. Toto jedlo bolo specialne vymyslene podla jeho „chutovych buniek“ , ktory okrem cibule, masa, par.pretlaku miloval skoricu a nove korenie… rozsirilo sa po celej oblasti a je velmi oblubene.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.04.08 vloženo
  • 4117x zobrazeno

Ingredience

  • 1/5 kg mleteho masa bud hovadzie/jahnacina/ bravcovenemastne
  • 1 Kl vrchovata soli alebo podla chuti
  • 1 KL vrchovata mklete nove korenie
  • 1/2 KL skorice mleta
  • 1/2 KL cierne korenie mlete
  • Omacka:
  • 500 gr cibule narezanej na rezance
  • 2-3 PL piniovych orieskov- original sa dava aj 100 gr na toto mnozstvo
  • 1 Pl masla
  • 3-4 PL oleja
  • 2 PL muky hladkej
  • stipka skorice-podla chuti
  • stipka noveho korenia -podla chuti
  • 1/2 -3/4 salky par. pretlaku
  • 5-6 PL citronovej stavy
  • sol podla chuti
  • Priloha:
  • varena ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Daoud Basha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 21:08

Tak sláva, to mám radost! Bez těch oříšků je to podobná omáčka, jakou dělám k merguez, strouhám do ní ještě kůru z půlky citrónu.

 
jolana
5064 příspěvků 20.03.11 20:45

Pinovie oriesky..davam len ak mam hosti, inac nie..drahe su-velmi a dostat kupit dobre piniove oriesky je pomaly umenie…cinske najviac a vsade a tie radsej nie..aj minule som citala, ze sa stahovali v cechach z trhu a aj na Labuzniku sa uz ludia stazovali na divnu pachut po poziti..takze pozor..:)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 20:17

Ja to delam bez orisku, nejsou pro me zasadni a jsou drahe a nikdy nevis, jestli nejsou zlukle! Zkus ty 1/8 cibule, skvele!

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 20:12

Mně se to taky líbí, ale aj, aj, ty piniové oříšky… Já je tak nerada! Ale asi to zkusím i tak.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 19:39

Mam tenhle recept z kucharky palestinske a ta cibule je krajena na mesicky (asi 1/8) a tak opecene, recept je to vyborny, uz jsem to delala nekolikrat . Ta arabska kuchyne je fakt skvela ! Az zase udelam pridam ti sem fotku :-D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz