Recept Daoud Basha

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso dobre zmiesame s koreninami a solou, robime z neho male gulicky( priemer 2,5-3 cm) dobre ich vyvalkame medzi dlanami.
Bud ich vyprazame v oleji alebo pomastime pekacik, ukladame masove gulicky jednu vedla druhej, pecieme v horucej rure do zlatava. Ak davame do rury tak si dlane omastime olejom, vygulame gulicky, ktore uz potom nemusime pokapat olejom.

V kastroliku na masle a oleji oprazime piniove oriesky do zlatava, pridame cibulu, ktoru osolime stipkou soli a oprazame do zmaknutia a nadychu zlatavosti. Pridame muku, oprazime asi pol minutky, pridame par. pretlak, takisto miesame asi pol minuty, zalejeme vodou 2-3 cm nad uroven cibule.
Ked omacka prevrie asi tie tri minutky , pridame opecene masove gulicky. Nechame prevriet, ochutime podla chuti solou, novym korenim a skoricou. Cibulove rezance v nej nemaju byt tvrde ale ani rozvarene.
Nechame slabo prevriet tak 5-7 minut. Sem tam zamiesame lebo v omacke mame muku, aby neprihorelo. Odstavime a vlejeme citronovu stavu, ktoru pridavame bud podla chuti alebo kto nerad neda-original ale ide pol salky.
Podavame s varenou ryzou alebo este lepsie original podla tohto receptu

http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

Dobru chut!

Jedlo sa vola podla tureckeho vojenskeho guvernera Daoud Basha, ktory vladol v Libanone pocas Osmanskej rise. Toto jedlo bolo specialne vymyslene podla jeho „chutovych buniek“ , ktory okrem cibule, masa, par.pretlaku miloval skoricu a nove korenie… rozsirilo sa po celej oblasti a je velmi oblubene.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.04.08 vloženo
  • 4182x zobrazeno

Ingredience

  • 1/5 kg mleteho masa bud hovadzie/jahnacina/ bravcovenemastne
  • 1 Kl vrchovata soli alebo podla chuti
  • 1 KL vrchovata mklete nove korenie
  • 1/2 KL skorice mleta
  • 1/2 KL cierne korenie mlete
  • Omacka:
  • 500 gr cibule narezanej na rezance
  • 2-3 PL piniovych orieskov- original sa dava aj 100 gr na toto mnozstvo
  • 1 Pl masla
  • 3-4 PL oleja
  • 2 PL muky hladkej
  • stipka skorice-podla chuti
  • stipka noveho korenia -podla chuti
  • 1/2 -3/4 salky par. pretlaku
  • 5-6 PL citronovej stavy
  • sol podla chuti
  • Priloha:
  • varena ryza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Daoud Basha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 21:08

Tak sláva, to mám radost! Bez těch oříšků je to podobná omáčka, jakou dělám k merguez, strouhám do ní ještě kůru z půlky citrónu.

 
jolana
5065 příspěvků 20.03.11 20:45

Pinovie oriesky..davam len ak mam hosti, inac nie..drahe su-velmi a dostat kupit dobre piniove oriesky je pomaly umenie…cinske najviac a vsade a tie radsej nie..aj minule som citala, ze sa stahovali v cechach z trhu a aj na Labuzniku sa uz ludia stazovali na divnu pachut po poziti..takze pozor..:)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 20:17

Ja to delam bez orisku, nejsou pro me zasadni a jsou drahe a nikdy nevis, jestli nejsou zlukle! Zkus ty 1/8 cibule, skvele!

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 20:12

Mně se to taky líbí, ale aj, aj, ty piniové oříšky… Já je tak nerada! Ale asi to zkusím i tak.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 19:39

Mam tenhle recept z kucharky palestinske a ta cibule je krajena na mesicky (asi 1/8) a tak opecene, recept je to vyborny, uz jsem to delala nekolikrat . Ta arabska kuchyne je fakt skvela ! Az zase udelam pridam ti sem fotku :-D

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz