Recept Cukrový FONDÁN a jeho obměny v různých polevách.

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cukr rozpustíme ve vodě a pomalu vaříme na mírném ohni, občas sebereme pěnu. Stěnu nádoby stíráme štětečkem namočeným do studené vody, aby se cukr na ni neusadil a nespálil/nezhořkl (zkazil by celý proces). Přidáme několik kapek octa a vaříme, dokud cukr nemá potřebnou hustotu. Do cukerného roztoku ponoříme drátěné očko s malým otvorem, vyjmeme jej a foukneme. Pokud odletují bublinky nádobu odstavíme, ponoříme do studené vody, nebo dáme na led a zchladíme. Mícháme lžící, nebo dřevěnou měchačkou, dokud hmota nemá stejnoměrně bílou barvu a není úplně hladká. Potom ji stlačíme mokrými dlaněmi, pokropíme trochou studené vody a přikryjeme navlhčeným ubrouskem. Před ledováním dáme fondán do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme na mírnou teplotu. Podle přání ochutíme, obarvíme a hned zpracujeme. Fondán pomerančový: Obarvíme žlutou, nebo červenou barvou a ochutíme pomerančovou trestí. Fondán hnědý - kávový: Fondán smícháme s karamelem a kávou (nescafé). Fondán hnědý - čokoládový: Fondán smícháme s kakaem a trochou změklé čokolády. Fondán bílý: Fondán smícháme na příklad s rumem, meruňkovým likérem, citronovou trestí, nebo maraschinem. Na barvení používáme malé množství potravinářského barviva. Poleva čokoládová: 250 g hotového fondánu, 50 g čokolády, 1 bílek, marachino, Fondán nahřejeme ve vodní lázni na mírnou teplotu, obarvíme změklou čokoládou, přimícháme bílek a ochutíme marachinem. Poleva Punčová: 250 g hotového fondánu, malinová šťáva, 1 bílek, rum, Ohřátý fondám ve vodní lázni obarvíme malinovou šťávou, vmícháme jeden bílek a ochutíme rumem. "Jak se vaří cukr?":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=26063

Recept je z kategorií: Polevy

Nahlásit recept

  • 02.04.07 vloženo
  • 64727x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g cukru krupice
  • 1/8 l vody
  • několik kapek octa

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cukrový FONDÁN a jeho obměny v různých polevách.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cukrový FONDÁN a jeho obměny v různých polevách.

babi
6360 příspěvků 18.12.10 00:58

Ano, je to cukrarsky fondan take na potazeni dortu a ruznych zakusku…

Labužník Lenďule02
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Cukrový FONDÁN a jeho obměny v různých polevách..

chci se zeptat.Tímhle fondanem se dá potáhnout i dort?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Selská pivní polévka

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz