Recept Poleva cukrová (fondán) čokoládová

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Čokoláda se vloží do mírně teplé trouby a nechá změknout. Cukrová poleva (*fondán*) se mírně nahřeje, ochutí změklou čokoládou, dobře promíchá a použije k potažení dortu nebo různých zákusků. *Poznámka:* Pokud je příliš hustá, rozředí se trochou horké vody nebo rozvařeného cukru s vodou - cukrového roztoku. Jemně nastrouhaná čokoláda se může rozpustit v polevě přímo. Čerpáno z knihy Moučníky a cukroví (1971).

Recept je z kategorií: Polevy

Nahlásit recept

  • 27.06.05 vloženo
  • 16608x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g "cukrové polevy":http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=19010 (*fondán*)
  • 50 g hořké čokolády.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Poleva cukrová (fondán) čokoládová

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Ořechový koláč Ořechový koláč
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz