Recept Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

(Hodnoceno 4x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Postup

Cuketu oloupat, nakrájet na kolečka cca 0,5cm a zbavit semen (pokud máte mladou, neni nutné ani loupat a semínka ještě nemá). Vždycky dvě kolečka k sobě slepit troškou taveného sýra rozmíchaného s prolisovaným česnekem a muškátovým oříškem a narovnat do nevymazaného pekáčku s teflonovým povrchem (maximálně ve dvou vrstvách). Pak uz jen posypat strouhaným sýrem a dát do trouby na cca 15 min., až sýr začne probublávat. Na talířích posypat petrželkou a mletým pepřem. Cuketa nemá být rozměklá, má pořád ještě trochu křupat.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 28.08.03 vloženo
  • 59724x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Jedna velká cuketa s kterou už fakt nevíte co by, labužníci vezmou čtyři mlaďoučké
  • Dva velké čtverečky taveného sýra (může být i víc, ale dbáme na linii)
  • Tvrdý sýr na strouhání cca 150 g
  • Česnek dle chuti, ja dávám tak 6 stroužků
  • Špetka muškátového oříšku
  • Čerstvě mletý pepř
  • Petrželka na posypání

Doporučená příloha

  • nové brambůrky s máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 9.7.16 10:38

Bylo to dobré, ale trošku nevýrazné - asi by to chtělo ještě nějak okořenit, ale nevím čím.

Odkaz na uvaření

Lyduska 14.2.15 13:35

Cuketu som nesolila. Pokrmu stačila soľ, ktorú priniesli so sebou syry.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

teresska.a 10.9.13 22:38

Výbornéé! :))

Odkaz na uvaření

tuso 26.11.11 13:59

Jo, bylo to dobré. Akorát s tím česnekem, no nevím nevím. Někteří tady píšete, že ho tam není ani cítit. Tak buď používáte čínsky, nebo mám asi citlivější chuťové receptory, protože ho cítit bylo. Tak akorát,ale dost na to, abych věděl, že tam je. Samozřejmě to není na škodu jídla.

Diskuse k receptu Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.11.11 14:11

Právě jsem dojedla…
Je to strašně dobré!
Vynechala jsem česnek (půjdu mezi lidi) a nahradila ho kolečkem kapie pod sýrem. Pod jsem šoupla pár hoblin másla a zapekla celé v remosce.
Jako přílohu jsem si dala jen čerstvě rozpečenou kaiserku se semínky.

S heslem: Ani den bez cukety… Doporučuji!
:mrgreen:

tuso
99 příspěvků 26.11.11 13:59

Jo, bylo to dobré. Akorát s tím česnekem, no nevím nevím. Někteří tady píšete, že ho tam není ani cítit. Tak buď používáte čínsky, nebo mám asi citlivější chuťové receptory, protože ho cítit bylo. Tak akorát,ale dost na to, abych věděl, že tam je. Samozřejmě to není na škodu jídla.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket, MI_LANE

jen dodám - v receptu je 6 stroužků, já dala asi 10 a pěkně velkých. Komu česnek nevadí, může dát víc a chuť tím rozhodně nezkazí. S tím vinným octem si tak jistá nejsem, ale proč ne…:o)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Nejsme odpůrcem cuket, naopak jejich příznivcem [každopádně: marketingově chytrý název!]. Tenhle recept je radost číst - natož ho pak realizovat [tím myslím nejen uvařit, nýbrž i pojíst]!. Možná bych ještě cáknul na cuketová kolečka krapítek vinného octa; a rozhodně česneku bych se neobával. Je to mezi mými oblíbenými recepty.

gegina
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Po přečtení celé diskuze k tomuto receptu a po zkušenostech Iva s množstvím česneku, jsem vůbec česnekem nešetřila - ba naopak dala - jsem víc a rozhodně jsem neudělala špatně. S bramborami jedna báseň!

Ala_V
101 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Jsme sice milovníci cuket, ale název tohoto receptu prostě musí zaujmout. Kolečka cukety jsem předem osolila, bála jsem se, že by to nebylo dost slané (ale s tím asi recept počítá). Jídlo bylo vynikající, mám autora pozdravovat od manžela. Hnedka recept předávám dál, mamince a tchýni.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket - Milá Terezko

(alespoň doufám, že nejsem v tom oslovení nějak mimo). Víš, u mě se to s česnekem má tak, že můj tatínek jej konzumoval místo žvýkaček, bonbónů a mám dojem, že místo všeho (když už byl pokročilejšího věku a já s ním musel občas obíhat úřady - vždy jsme měli vše okamžitě vyřízené, neb onen odér nebyl k vydržení :-))) ). A tam někde se u mě asi narodila ona opatrnost - ono je vůbec zvláštní, že v některých pokrmech se může použít celá palice a výsledek je takový, že skoro nikdo nepozná, že tam je česnek a jinde použiješ jeden stroužek a hmyz chcípá za letu…no a podobným příkladem je tento Tvůj pokrm - když jsem ochutnával ten taveňák smíchaný s česnekem a oříškem, tak mi začaly opadávat řasy i s obočím a když jsem pak jedl hotový pokrm, tak po česneku ani vidu a ani slechu. Tak asi tolik kolem česneku. Mi toto jídlo dost chutnalo, ale vyzkoušel bych do toho nějakým rafinovaným způsobem zakomponovat jakési živočišné bílkoviny (není-li Terezka vegan)…

Alice
104 příspěvků 25.1.09 03:43
Ivo,

děkuji za názornou dokumentaci :o)))) Jinak jseš první chlap co znám, kterej snižuje množství česneku v receptech - ja mám spíš zkušenost, že kde je napsán stroužek česneku, muž v zástěře se zamyslí a prdne tam celou paličku :o)))))))))))

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Podlehl jsem značné chvále a také jsem se do toho pustil. Trochu jsem se zalekl množství česneku a zredukoval jsem jej na 4 stroužky a rovněž jsem se to snažil nepřehánět s muškátovým oříškem - když jsem onou sýrovou směsí mazal jednotlivé plátky cukety, tak jsem se těžce obával, že se mi ta redukce moc nepovedla. Před posypáním sýrem jsem cukety ještě drobně posolil. Nakonec se ukázalo, že starosti s česnekem a oříškem byly zbytečné (klidně mohlo být množství dvojnásobné). Opět jsem pořídil pár obrázků: 01
Cuketky02
Pod sýrem03
Po zapečení04
Na talíři
Závěrem bych řekl, že i když se u nás tento pokrm mezi favoritní nezařadil, tak se jedná o příjemnou, rychlou variantu a určitě se ještě na řadu dostane…

Panika
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Tak tenhle název je přesný…i můj manžel, velký odpůrce veškeré zeleniny (mimochodem, pro něj je nejlepší zelenina - řízek :-) ), byl s tímto jídlem opravdu spokojený a obě moje děti taky - takže moc chválím!!!!!! 1*

Labužník Kacula02
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Terko,diky moc za krasny recept. Uroda cukin je bohuzel za nami,ale jeste dlouho budu vzpominat na radost, kterou mi udelaly reakce mych milacku, kterym se snazim varit zdrave. No ne vzdy je lehke presvedcit chlapy o tom, ze i bez masa se da zit. Kdyz se ale pri klohneni toto pochoutky zacala linout bytem vune, nikdo neveril, ze to voni cuketa. Nakonec jsem vse zalila slehackou, ktera v receptu neni a nechala ji trosku zhoustnou. No lahoda. Nove bramburky a zeleninovy salat-uzasna kombinace.Taky jsem dala jen jednu vrstvu na vetsi pekac. Ta zlata kurcicka,ktera na povrchu vznikne je totiz to nej a vsichni se o ni perou. Jeste jednou diky za rozsireni rodinnych pokladu.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket–Marmelado

Nepřehlídla, vypadá to docela jednoduše, ale troubu fakt nesmím. Remoska šla z domu, je tomu asi 4 léta, takže tudy cesta nevede. Pupek dělá z cukety móc dobrý zelí. Já cukety dovalím od bab z práce a tím moje činnost končí. Ale dnes jsem něco zpatlala, hned to vylovím a napíšu.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

terko, pyšná buď. Dělala jsem ji dneska k večeři a bylo to skvělé! doufám, že tenhle recept nepřehlédla osceola, to by bylo něco pro ni, i když má troubu zakázanou. (může použít remosku). :))
tak terko veliká chvála!!! a dík

Alice
104 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Lidi, ani netušíte, jakou mám z vašich reakcí radost :o)))) A jsem taky tuze pyšna, protože jsem to opravdu sama vymyslela ! :o))))

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

oprasila jsem letos cukeove recepty, nejdriv jsem chtela delat smazenou cuketu, ale pak se mi nechtelo stat prvni pulku dne u panve a druhou pulku dne vetrat ten smrad, tak jsem hledala jiny recept. tento je VYNIKAJICI, oba hoste si odnesli recept a my zarazujeme mezi stalice letosniho leta. jen bych doporucila pect v jedne vrstve, vsichni se totiz prali o hornaky :) taveneho syru jsem dala vic, jinak zadne zmeny. NAM NAM

Labužník vlcice02
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Díky za skvělý recept. Jen se po nich zaprášilo.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Skvělé … dělala jsem tento recept o víkendu … lámala jsem si hlavu, jak zužitkovat zásobu cuket a chutnalo to všem … tento recept je parádní - jen jsem na cukety dala trošku másla a potom teprve posypala sýrem … takový úspěch jsem nečekala, jídlo zmizelo během chvilky … jenom můj muž si třikrát přidal a kamarádka si odnesla recept :)))
Terko moc díky :)

Xym
65 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Vyborny recept… ja som pouzila korenie na bylinkove maslo namiesto cesnaku a muskatove oriesku (nemame to radi) a na vrch som dala nivu… fakt vyborne lahke jedlo!!!! :)

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Oprava: mělo být „…abych ji zase ochutnala“

Kari
545 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Tak to je něco pro mě. Byla jsem dlouho, jak Terka píše, zavilým odpůrcem cuket. Měli jsme je totiž v dětství na tisíc způsobů, jelikož se jich vždy urodilo na zahrádce mraky. Zužitkovalo se vše, včetně semínek. Nejdřív mi to chutnalo, ale pak už jsem cukety nemohla ani vidět. Totální přetékající kapkou poháru trpělivosti byla žlutě obarvená Cuketa a la ananas. Pak už jsem si ji ošklivila ve všem, stačilo zahlídnout i jen střípek žíhané slupky v jídle a už jsem to znechuceně vybírala. Toto je recept, který mne přesvědčil, aby ji zase ochutnala :-))

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Cuketa chutnající i zavilým odpůrcům cuket

Teď u nás mají krásné malé cukety jen za 10 Kč kg - vyzkoušeno v sobotu k večeři - moc dobré.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
To nemělo chybu

Hned jsem to včera večer vyzkoušela, protože jsem zaplavena úrodou mladých a křehkých cuket. V lednici jsem našla nivu, tak jsem to zasypala nivou, k tomu čerstvou bagetu a bylo to perfektní - zařadím na stálý repertoár.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Terko...

recept zní výborně, rychle a určitě ho vyzkouším. Asi použiji malých cuket, abych je, jak říkáš, nemusela loupat a zbavovat semínek a navíc, takto ten pekáček bude pěkně barevný (člověk jí očima napřed) ;-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz