Recept Vepřová kotleta v balíčku - Côtes de porc en papillote

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová kotleta v balíčku - Côtes de porc en papillote

Úvod

Jednoduchy recept, my sme balicky zobrali ako prekvapko na grilovacku, ale doma do truby pod grill a mate domacu garantovanu grilovacku. Serviruje sa jednoducho v tych balickoch.
Klasicky sa tento recept bali do voskoveho papiera ale v tom pripade nedoporucujem otvoreny vonkajsi grill, len pecenie v domacej trube .

Postup

1-Na troche oleja rychlo dame zatiahnut bravcove kotlety s kostou. Vyberieme, odlozime na teple miesto.

2-Na panvicu dame oprazit na drobno nakrajanu sunku, po chvili pridame pol lyzice masla, pridame nakrajanu cibulu, cesnak a na drobno nakrajane paradajky (tradicne by mali byt obareme a osupane), jarnu cibulku a na drobno nakrajany tymian (do druhej varky sme dali petrzlenovu vnat). Sampiony umyjeme, ocitime a nakrajame na platky a dame na troche maslo rychlo podusit - len zatiahnut. (Ide sa aj tak grilovat).

3-Na alu foliu si dame lyzicu zeleninovo-sunkovej zmesy, polozime kotletku, ochutime. Na vrch dame dalsiu lyzicu, dve zmesy a poukladame sampiony. Zavrieme balicek. A najlepsie je dat balicek do truby pod grill na cca 15 minut.

Recept je z kategorií: Kotlety



Nahlásit recept

  • 07.04.11 vloženo
  • 18003x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 bravcova kotleta
  • 100 g sunka
  • 1 cibuľa malá
  • 1 cibulka jarna
  • 100 g sampinony nakrajane na platky
  • 2 paradajky mensie
  • 1 strucik cesnak
  • 1 lyzicka tymián čerstvý
  • sol, mleté čierne korenie
  • 1 lyzica maslo
  • 1 lyzica olej rastlinný

Doporučená příloha

  • pivo, víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová kotleta v balíčku - Côtes de porc en papillote

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 08.04.11 17:28

Mily Bento, pripravuji takrka jako Ty, az na tu vyjimku, ze kdyz griluji, balim vse do balicku z peciciho papiru a teprve potom balim do alobalu (v Cesku nekolik vrstev, protoze je jako staniol tenky). Na talire davam bez alobalu, avsak v papirovych baliccich. Miluji takto pripravene ryby a morske potvorky 8-o
avsak take tento recept nema chybu :-)

Příspěvek upraven 09.04.11 v 00:49

 
Bento
794 příspěvků 08.04.11 00:28

Danda, :palec: mas uplne pravdu tak sa to robi tradicne a dopisem do receptu pre domacich co to budu robit v rure.
Ale pre vonkajsiu pripravu ( v nasom pripade ) kde je aj konzumcia alkoholu a grill „fici“ na plno toto je bezpecna verzia bez poziaru a "Ciernej uhlikovej kotlety ". :lol:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.04.11 19:45

Bento, proč to balíš do alu a ne do pergamenu? Efekt z nafouklého papírového balíčku je větší :-) Jinak krásný recept na venkovní gril, dík :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.04.11 19:42

Foto, aby se otevřelo ve větším formátu musí být v tom větším i uložené, z malého větší neuděláte.

 
Bento
794 příspěvků 07.04.11 13:06

:lol: :lol: casino vy ste ma prekukol… tym ze sa kotlety trochu orezu z masneho netreba ich narezavat a su robene 2X najpv zapecene na panvici a potom vo vlastnej stave na pare v balicku
su perfektne makke.Doporucujem nekucharom zaciatocnikom , garantovany vysledok.Jedine ked chcu grilovat vonku dat 2 vrstvy folie ( aj my sme pridavali ) istota , ked sa pije viac, a nedava sa pozor stava vytecie a vsetko zacne horiet.
PS: Fotenie mozno redakcia by sa mohla posnazit, ja som sa jedine naucil ze osvetlenie -svetlo je najdolezitejsia vec. Ked sa da VZDY zobrat von na balkon na nepriame svetlo!! nie na priame slnko
a fotit viac zaberov z rozlicnych uhlov.Nesnazit sa fotit dnu ani s bleskom … to je pre profikov. :palec:

 
Frantiska
927 příspěvků 07.04.11 12:40

moje oblibena kombinace, ale se sunkou jsem to jeste nezkousela

 
casino
4474 příspěvků 07.04.11 11:56

No, už jsem se málem lekl, že zapomenete SVŮJ recept probudit :wink:
Ten fotopostup je prima :palec:
Vidím, že je zbytečné maso u kosti nařezávat či naklepávat…

P.S.
Já nefotím…
Snad by bylo fajne, kdybyste dal labužníkům návod (ZAČÍNÁME OD PÍKY???) kterak vkládat foto, aby se toto zpodobnilo ve větším formátu.

 
Bento
794 příspěvků 07.04.11 10:47

Zabudol som pripomenut ze tie kotletky su pripravene dost dietne, tuk bol okrajany. Treba chudnut pred dovolenkou.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice





Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz