Recept Čokoládový fondant s pusinkou - mražený

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čokoládový fondant s pusinkou - mražený

Úvod

Hezké na tomhle dezertu je, že si ho můžeme připravit dopředu a schovat v mrazáku, než přijde ta správně mlsná návštěva. Stačí ho potom čtvrt hodiny předem vytáhnout, obalit a nechat povolit. Pokud nemáme pusinky, můžeme je i vynechat. Samosebou, že se dají použít i koupené.

Z webu www.amusesbouche.fr

Postup

Čokoládu rozpustíme s máslem v mikrovlnné troubě - raději 3×30 vteřin, abychom ji vždycky promíchali a nepřehřáli. Když je směs hladká, necháme zchladnout. Žloutky šleháme s cukrem, dokud směs nezbělá a nezvětší tak třikrát objem. Můžete pro ulehčení přidat při šlehání lžíci až dvě vařicí vody. Přidáme vychladlou čokoládu, rozmícháme pečlivě.

Šlehačku ušleháme dotuha a opatrně ji vpravíme do čokoládové směsi.

Připravíme si šest polokulatých formiček nebo misek, vyložíme je potravinářskou fólií a naplníme čokoládovou hmotou. Doprostřed každé misky zatlačíme malou pusinku. Zabalíme i zvrchu a dáme zmrazit.

Pokud si budeme připravovat vlastní pusinky (vždycky se spotřebují : -) ), předehřejeme si troubu na 120°C, dáme do misky bílky, lžičku maizeny a chvilku šleháme. Když se bílky napění, přidáme všechen krupicový cukr, citrónovou šťávu a šleháme při vyšší rychlosti asi 5 minut. Pak přidáme cukr moučku a šleháme dalších 5 minut, až je sníh opravdu pevný a lesklý. Je to trochu zdlouhavé, ale nesmí se to ošidit, jinak se pusinky nepovedou.

Sněhem naplníme sáček, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pusinky dle vlastní fantazie. Dáme do trouby, necháme při 120°C péct hodinu, pak troubu vypneme a necháme pusinky dosušit. Nejlépe je to dělat večer a nechat pusinky v troubě do rána.

Před podáváním vyndáme dezerty z mrazáku 15 minut předem, ještě zmrzlé obalíme v kokosu nebo něčem jiném a servírujeme.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.08.12 vloženo
  • 3280x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 100 g hořké čokolády, nejvíce ale 70%
  • 75 g másla
  • 2 žloutky
  • 150 ml šlehačky
  • 70 g cukru
  • 6 malých pusinek
  • mletý kokos, mleté oříšky, pistácie, mandle...

Na pusinky:

  • 120 g bílků (cca 3 bílky, ale raději odvážíme)
  • 120 g cukr krupice
  • 120 g cukr moučka
  • 1 kávová lžička maizeny
  • pár kapek citrónové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 21.08.12 22:10

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Čokoládový fondant s pusinkou - mražený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.12 10:47

Nene, casino, ja mam velky rozsah, co se tyce pusinek, tahle to opravdu neni :- ). Doplnila jsem do receptu, o ktere konkretne pusinky se tady jedna.

Ale k tomu fondanu ze stromecku - ja je mela tak rada, tyhle cukrlata (nerikalo se jim certle?) a v dnesnich vanocnich kolekcich je misto nich nejaka parodie!

 
casino
4474 příspěvků 22.08.12 09:34
Že fondant...

…není jenom to vánoční cukroví ve staniolu ze stromečku, na kterém jsme si do dalších vánoc vylamovali zuby, mě poučil kamarád Goo,,, ale těch •6 malých pusinek jsem našel neurekom :)
Tahle to asi nebude, že ne? :think: :) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz