Recept Čokoládový fondant s pusinkou - mražený

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čokoládový fondant s pusinkou - mražený

Úvod

Hezké na tomhle dezertu je, že si ho můžeme připravit dopředu a schovat v mrazáku, než přijde ta správně mlsná návštěva. Stačí ho potom čtvrt hodiny předem vytáhnout, obalit a nechat povolit. Pokud nemáme pusinky, můžeme je i vynechat. Samosebou, že se dají použít i koupené.

Z webu www.amusesbouche.fr

Postup

Čokoládu rozpustíme s máslem v mikrovlnné troubě - raději 3×30 vteřin, abychom ji vždycky promíchali a nepřehřáli. Když je směs hladká, necháme zchladnout. Žloutky šleháme s cukrem, dokud směs nezbělá a nezvětší tak třikrát objem. Můžete pro ulehčení přidat při šlehání lžíci až dvě vařicí vody. Přidáme vychladlou čokoládu, rozmícháme pečlivě.

Šlehačku ušleháme dotuha a opatrně ji vpravíme do čokoládové směsi.

Připravíme si šest polokulatých formiček nebo misek, vyložíme je potravinářskou fólií a naplníme čokoládovou hmotou. Doprostřed každé misky zatlačíme malou pusinku. Zabalíme i zvrchu a dáme zmrazit.

Pokud si budeme připravovat vlastní pusinky (vždycky se spotřebují : -) ), předehřejeme si troubu na 120°C, dáme do misky bílky, lžičku maizeny a chvilku šleháme. Když se bílky napění, přidáme všechen krupicový cukr, citrónovou šťávu a šleháme při vyšší rychlosti asi 5 minut. Pak přidáme cukr moučku a šleháme dalších 5 minut, až je sníh opravdu pevný a lesklý. Je to trochu zdlouhavé, ale nesmí se to ošidit, jinak se pusinky nepovedou.

Sněhem naplníme sáček, na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme pusinky dle vlastní fantazie. Dáme do trouby, necháme při 120°C péct hodinu, pak troubu vypneme a necháme pusinky dosušit. Nejlépe je to dělat večer a nechat pusinky v troubě do rána.

Před podáváním vyndáme dezerty z mrazáku 15 minut předem, ještě zmrzlé obalíme v kokosu nebo něčem jiném a servírujeme.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.08.12 vloženo
  • 3221x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 100 g hořké čokolády, nejvíce ale 70%
  • 75 g másla
  • 2 žloutky
  • 150 ml šlehačky
  • 70 g cukru
  • 6 malých pusinek
  • mletý kokos, mleté oříšky, pistácie, mandle...

Na pusinky:

  • 120 g bílků (cca 3 bílky, ale raději odvážíme)
  • 120 g cukr krupice
  • 120 g cukr moučka
  • 1 kávová lžička maizeny
  • pár kapek citrónové šťávy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 21.08.12 22:10

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Čokoládový fondant s pusinkou - mražený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.12 10:47

Nene, casino, ja mam velky rozsah, co se tyce pusinek, tahle to opravdu neni :- ). Doplnila jsem do receptu, o ktere konkretne pusinky se tady jedna.

Ale k tomu fondanu ze stromecku - ja je mela tak rada, tyhle cukrlata (nerikalo se jim certle?) a v dnesnich vanocnich kolekcich je misto nich nejaka parodie!

 
casino
4469 příspěvků 22.08.12 09:34
Že fondant...

…není jenom to vánoční cukroví ve staniolu ze stromečku, na kterém jsme si do dalších vánoc vylamovali zuby, mě poučil kamarád Goo,,, ale těch •6 malých pusinek jsem našel neurekom :)
Tahle to asi nebude, že ne? :think: :) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz