Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozehřát polovinu oleje a na něm nechat změknout cibuli. Přidat 1 litr vody, přivéct ji k varu a přidat tam čočku. Vařit tak dlouho, až je čočka hodně měkká. Během vaření sbírat vzniklý šum. Dovnitř vmíchat zbytek oleje a dát vše stranou. Namočit kapary přes noc, aby ztratily jakoukoliv hořkost. Slít je propláchnout a nechat je dobře okapat. Rozehřát olej a nechat na něm změknout cibuli. Přilít víno, rajčata a kapary. Ochutit vše solí a pepřem a dusit do změknutí. Omáčka zhoustne. Dát ji stranou a nechat ji zchladnout. Připravit risolky. Rozehřát olej a na něm nechat změknout cibuli. Přidat změklou (skoro na kaši) čočku, sezamová semínka, petrželku, mátu a vše rychle podusit. Směs odstavit a nechat ji na chladném místě po několik hodin zchladnout. Rozehřát dostatečně oleje na smažení. Z čočkové směsi vytvořit malé risolky/keftédes a ty osmažit do zlatohněda a křupava. Přendat je na servírovací talíř a podávat je s omáčkou a kapary. Čerstvě pečený chléb je dobrou přílohou. ¨Favakeftédes me kápari yakhní¨ - specialita z Ciklades.
Recept je z kategorií: Luštěniny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čočkové risolky s pikantní omáčkou z Řecka