Recept Cigánka Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Je to originálny recept z dolnozemskej zabíjačky. Množstvo vyzerá na zabíjačku a teda aj plachtičku z dvoch svíň, čo bolo v rodinách bežné, preto si ho upravte podľa množstva štvorcov z plachtičky odhadom.

Zdroj: Babičkin receptár, Iža 2008 so súhlasom autorky receptára.

Postup

Všetky ingrediencie spolu dobre premiešame a plníme do plachtičky, ktorú pokrájame na štvorce. Robia sa bochníčky cca 20-30 dkg. Hotové sa odkladajú na dosku, aby sa odšťavili, potom sa v pekáči pečú samostatne alebo s klobásou a jaternicou. Zvyšok je možné zamraziť. Podáva sa s kyslou prílohou a chlebom.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 31.12.11 vloženo
  • 3582x zobrazeno

Ingredience

  • 1 zomletá bravčová pečienka
  • 20-30 dkg uvarenej ryže
  • 2-3 kg zomletého bravčového mäsa
  • 5-6 vajec
  • 5-6 dkg zomletého cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • ALEBO 2-3 kg hotovej klobásovej zmesi + pečienka + vajcia a korenie
  • plachtička

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cigánka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
alena45
588 příspěvků 02.01.12 08:26

Miloši, tej ryže tam ide veľmi málo a ja si ju tam ani nepamätám, ale v recepte to bolo, tak som uviedla. Ja si myslím, že moja rodina to dávala úplne bez ryže, len pečienku, klobásovú zmäs a vajcia na spojenie + čierne korenie, ktoré normálne do našich klobás nejde.
Všetko dobré v tomto roku.

gmp
1603 příspěvků 01.01.12 21:21
+

Alenko, já dávám místo rejže zabijačkovou buchtu, jde jen o krajový zvyk, plnidlo jako plnidlo, jednou jsem to zkusil s rýží a byl kravál. Nikdo to nechtěl, prostě zvyk je železná košile.

Bento
794 příspěvků 31.12.11 23:12

alena45 , ;) odkladam , pod stromcek som dostal elektricky mlyncek na maso tak ho treba vyskusat. :*

alena45
588 příspěvků 31.12.11 23:05

http://www.labuznik.com/…-pobrisnici/ :| tu je k tomu diskusia.

dag
543 příspěvků 31.12.11 22:48
dotaz

Co to je plachtička?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz