Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Brambory si uvaříme celé , buď den předem, nebo necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme do mísy. K nim přidáme strouhaný salám, sekané škvarky, vejce, česnek, majoránku, petržel a podle chuti osolíme a vše promícháme. Aby nám vzniklo pěkné vláčné těsto přidáváme podle potřeby polohrubou mouku. Těsto dáme do vymazaného pekáče a pečeme dozlatova. Po vyndání z trouby ještě horký kudlibuch posypeme strouhaným sýrem a nakrájíme třeba na čtverce ap. Dobrou chuť! Recept mám od svojí rodné sestřičky.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
zeleninový salát dle chuti, kys. okurky ap.+ pivko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česnekový kudlibuch
144 příspěvků 25.1.09 03:43
Lucianko, naprosto s tebou souhlasim, ze pouzito ve spolecenske konverzaci, jedna se o urazku dosti silneho kalibru, ale jinak je to z bible. Vetsina lidi v CR pouziva biblicke citaty bez jakekoliv znalosti sirsich konotaci. Nekdy je z toho docela legracni smesice.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
korenaricko, to myslis PERLY SVINIM? To uz je docela silna kava!
9 příspěvků 25.1.09 03:43
házením jsem nemyslela hrách ale jiné dost drahé kuličky
Nemyslím, že by kvalita receptu odpovídala síle vynaložené na tuto diskusi… Pokud chci levné jídlo, tak jsou možnosti třeba jako chléb se sýrem nebo čočka, fazole. A je to daleko zdravější, než strouhané měkké salámy se škvarkami.
Ale pokračuje to tady dobře…
P.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Bááááááječně jsi mě rozesmála, teda to se ti fakt nesmírně povedlo a úplně jsi mě uvolnila!!!! Jinak svatá pravda. Teď jsem opět vložila recept, tak pozoruj zvolna ten cvrkot tady a opět- kdoví, kde ten recept zas vyhrabou. Já už se k nim vůbec vyjadřovat nemíním a m.j. je to zcela zbytečný- házení hrachu na zeď a ať si píšou co chtějí, jsou nej, nej a nikdo na ně nemá. Měj se fajn a dobrou…Jana
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Sem něco napsat je házení.................
Nejlepší ze všeho jsou uvařené brambory posypané cibulí, zalité octem a navrch prásknout slanečka. Vše uvařeno alespoň 12 hodin na LOW v pomalém hrnci.
To je asi dnes úroveň labužníka.
Lituji, že jsem do tohoto zase po dlouhé době vlezla.
Terrinko je moc velká škoda, že nevíš proč? V prvopočátcích psaní Tvých receptů jsi byla upozorněna, že vkládáš již zde uveřejněné recepty, který z nich jsi do dnešní doby přepsala receptem, který zde není? I tady se ukazuje jak chceš dodržovat pravidla tohoto webu, ale to Ti tady psalo už dost lidiček. Ono totiž uveřejnit zde recept je o trpělivosti hledání, no a když se nepovede, tak přepsat novým zde ještě nevloženým, ale v tomto ohledu jsi tvrdohlavá a k ostatním labužníkům netolerantní. A to jsou ta pravidla daná pepíčkem. V tomto směru já osobně tuto kapitolu uzavírám. Kdo chce pokračovat v debatě … prosím: Mimo mísu.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Této diskuzi jsem už nějak přestala rozumět…
Každopádně Terrinko, dík za doporučení.
A pokud si tu připadáš, jak píšeš, „jako otloukánek“, tak nezapomínej, že to nevzniklo proto, že „jsi si nedala nic líbit“, ale proto, že jsi tvrdošíjně odmítala respektovat pravidla těchto stránek.
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Hmmm, ale v kontextu předešlé diskuze to nevyznělo moc pěkně… Všechno dobré. Hezký a příjemný večer.
bedlo nechtela jsem ti nic psat, ale precti si jeste jednou pls diskuzi a zjistis ze to bylo jen o citovani, to ze recept je jinde se da predpokladat, je stary urcite vseobecne rozsireny, takze ho zna vic nez jeden clovek
Bluetweety, možná jsem špatně napsala, ale bylo myšleno psaní receptů … ne vyvolání dalších duchoven.
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Neměl to být útok a mrzí mě, že to tak bylo vzato… Je to ale pravda a pokud někdo nedokáže unést oprávněnou kritiku, pak je to těžké…A myslím si, že ta poslední poznámka byla zcela zbytečná a asi jsi zcela nepochopila o co ostatním v této diskuzi šlo… Jinak přeji všem příjemný zbytek dne a nebe bez mráčků.
Bona … ano. Jinak všem rozvášněným a pohoršeným dámám - ty diskuze si tady pěstujete sami a rády jak vidím.
Nuž pište a přepisujte co zde již máme, opisujte z jiných webů … vždyť je to vlastně jedno, pravidla-nepravidla, vlastně ten web není váš ani můj. Tak do toho děvčata, ať vás někdo nepředběhne. A až se mně zase něco nebude zdát … asi se opět ozvu, protože je to můj názor. Pěkný večer.
samozrejme muzes, jen nekolik receptu je dusevne vlastneno neni to jako s literaturou
, taky kdyz budou chtit recept treba
zeli tak bez obav jim ho vloz. Biskupsky chlebicek je ve svete velmi popularni
ne jen u nas
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Aničkav,žádná tekutina se tam nepřidává, a to proto, aby tam nepřišlo moc mouky a nebylo to „moučný“. Třeba u bramboráku se vylévá voda z brambor, ovšem tady ne, tak je to vlhké dost.
Ano, já jsem to dělala a budeme určitě opakovat a měli jsme k tomu hlávkový salát a jednou zavařenou řepu. Příště k tomu dám kyselé zelí, jak psala Lachtan.
V žádném případě to nejsou žádné „uplácané knedlíky“ jak psala Jandule!
Právě, že nám to chutnalo jsem ten recept vložila.
Bono, já nechci, aby si se až tak omlouvala, já jenom chci, aby tu bylo příjemno, aby sem každý rád chodil a nemusel číst pořád nějaká „ostříží rejpání“ a s tím i nepěkné komentáře!!! Raději si dobře rozmýšlej, jestli to, co chceš napsat stojí za to. Jinak dobrý.
Třešničko, máme opravdu super motto, ale bylo by na světě líp, kdyby to dodržoval každý viď?! Tady teda neplatí- chovej se tak, jak chceš aby se druzí chovali k tobě.......a to je škoda. Pěkný letní večer všem Jana
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám ještě dva body pro hnidopichy…
1. Nejmenovaná osoba, která je na Labužníku, pravděpodobně už hooooodně dlouho, je autorem opravdu pozoruhodného počtu receptů. Mnohé z nich ale nejsou originály. Znám přesně zdroj…Když jsem je totiž chtěla napsat, při kontrole, zda tu již nejsou, jsem je našla - se stejným názvem, stejnými ingrediencemi, stejně popsaným postupe, od stejného Labužníka a bez uvedení zdroje…
2. Chodím ještě na jeden podobný kulinářský server - australský …a ti Australané po mně chtěli recept na Biskupský chlebíček…Mám otázku. Mám právo jim ho tam vložit, či nikoliv?
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá terrinko,
v pondělí mi přišel dopis od mé sestřenice s pěti přilohami. Jednu z příloh tvořilo 31 stránek chalupářských receptů. Další byly recepty se žampiony, s houbami atd…. Autor receptů? Já si ovšem na rozdíl od Tebe nedám tu práci, abych některý z nich napsala na Labužníka a lidí kteří to čini za tu práci obdivuji. No a 40 roků mého života prožitých s manželem v různých částech světa ze mne udělalo také vyznavače hesla "Žij a nechej žit!!’
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Tweety kouká jako sova,
ráda hlídá lidem slova,
syrupy jí nějak vadí,
„i“ jí s tímhle slovem ladí.
Františka zas musí znát
ten pramenný aparát.
V můzeu jí to však sluší,
exponátům vdechne duši.
Bona to je žena dobrá,
nestydí se vzíti obrat,
ohlídá i mimina,
je to bona femina.
MDR přeje všem dobrou chuť a vlhce teplý večer.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
zlatý, už toho nechte a jděte si uvařit něco dobrého… Já na Labužníka nechodím tak dlouho jako zde jiní a trochu mi tato diskuse zkazila dobrý pocit z něj… a když jsem viděla reakce na jiné Terrinčiny recepty, tak je mi z toho smutno. Vám, komu vadí, poradím… uvařte si něco jiného …
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
1. V podstate môj názor nie je dôležitý, ale pôvodne tu tento receptík bol vložený bez udania zdroja - terrinkinej sestry…/preto sa bone ani bedli nečudujem…/
2. Terrinka, fakt to je bez pridania tekutiny, napr. mlieka?
3. Skúšali ste to niekto?
4. Príjemný zvyšok dňa!
A.
ja te chapu, studuju historii-muzeologii. Ale my se vzdy ucili citovat, tak ze musis hlavne citovat pramen, citovat z internetu se nedoporucuje musis si to hlavne overit v knihach a pramenech … na net si muze kazdy bez trestne napsat co chce
Nesmi se zamenovat recept za vedecke pojednani
Varit nas prece ucili maminky, babaciky, tatove
… kamaradky … a ty to taky meli odnekud. Opravdu originalnich receptu je
minimum, a autoru je urcite vic
Bedli ja ty stranky co ty uvadis neznam … a recepty tu byly drive nez internet
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Chci se veřejně omluvit Terrince za svůj včerejší komentář, asi opravdu není v tomto kontextu adekvátní… Snad za to může moje profese, která mě naučila přemýšlet, zda můj text je původní a velmi přesně citovat a uvádět zdroje… Chovám se tak i tady, prostě nemůžu si pomoci…:-)) A ještě mě napadá, že bude na vině i moje povaha…zrozenci v Panně bývají kritičtí, sebekritičtí, nároční k sobě i k okolí a tak trochu pedanti… viď, Bedli…:-)))
Takže Terrinko, přijmi moji omluvu a písej, písej, řadu Tvých receptů mám v oblíbených. Hezký začátek léta všem přeje Bona.
311 příspěvků 25.1.09 03:43
tak já tady nejsem nováček, jsem tady dlouho, vlastně už ani nejsem jen občas , ale žasnu, co se tady stalo a je mně z toho velmi, velmi smutno .......
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Velmi dobře a přesně jste vypozorovali, že tu sloužím od samého začátku za „otloukánka“ a to od stále stejných „slídilů“ a věřte, že opravdu nevím, čím jsem si to zasloužila, když u mnohých si toho nikdo ani nevšimne. Snad je to proto, že jsem si od samého začátku nedala nic líbit či co? Sama nevím a neumím si to vysvětlit, jen jedno je jasné, že už je to okaté, poukazuje na to plno lidí a co hlavně, že to otravuje kde koho mě nevyjímaje. Takové zadávání receptů mě vůbec přestává bavit, když musím pod každým svým receptem pořád něco vysvětlovat a obhajovat a nikdo na to není zvědavý- je to o receptech a papáníčku, nikoliv pořád o nějakém tlachání.
Mám jedno heslo, kterého se držím: Žít a nechat žít!!!
Děvčata, pěkné odpoledne Jana.
8 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem na Labužníku také spíš pozorovatel a čtenář a moc ráda se nechávám inspirovat. Musím se také zastat Terrinky, tady je vážně často za otloukánka. Kudlibuch znám už od své babičky i pod tímto názvem, bude to určitě staré lidové jídlo. Doma ho dělávám, jen se škvarky bez salámu a jako příloha je výborné kysané zelí.Navíc mi teď také přišel mejlíkem s dalšími recepty od kamarádky, takže určit autora nebo je opravdu težké. Navštěvuji i jiné „vaříci“ stránky a už několikrát jsem ten smý recept četla na různých. Myslím, že to není vůbec na škodu. Labužníka chválím a mám nejraději, ale diskuze tu opravdu někdy sklouznou jinam.
24 příspěvků 25.1.09 03:43
Já teda nevím, jsou tyhle stránky pro radost nebo pro zlost??? Nejsem moc častým návštěvníkem, ale mám pocit, že se tu utvořila „určitá skupina“ labužníků, která jaksi pozapomněla, proč sem vlastně ostaní chodí. Samozřejmě, zdroje by se měly uvádět, ale pokud je to recept od sestry, tak koho uvést? Sestru? No já tedy nevím… No a když už se stane, no bože. Stalo se. Nehledě na to, že mám pocit, že ať Terrinka uveřejní jakýkoliv recept, hned je za to zpranýřovaná… A je to objektivní pohled, protože Terrinku neznám, nikdy jsem ji neviděla a nikdy jsme si „nepovídaly“. Takže zaujatá nejsem. Říkám to, co vidím...... A prosím, aby to nikdo z vás nebral osobně.. Nemyslím to zle. Jen- já si sem chodím zarelaxovat a uvolnit se a takovéhle hádky jsou podlě mě naprosto zbytečné a kazí to dobrý pocit z Labužníka.
Já bych to sýrem posypala před dopečením, nechala v troubě sýr roztavit a zezlátnout, myslím, že by to mohlo být také dobré.
Terrinko, či ostatní: chtěla jsem se zeptat: pekl jste to někdo? A s čím jste to podávali? Je to opravdu porce pro 4 osoby? Připadá mi toho nějak moc a zdá se mi to takové dusivé, co nějakou lehkou polévku k tomu? A co je to kudlibuch? A vůbec!!!
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Františko, škvarky bohužel kupuji v jedné výrobně, tak alespoň vím, že jsou čerstvé. Občas si koupím sádlo a vyškvařím si sama, ale spíš v zimě a nebo, když je u dcery zabíjačka- 1× do roka, tak je taky dělám a dám do mrazáku. Já je mám ráda a můžu je jíst i posolené s chlebem. Jana
skvarky mate domaci nebo kupujete? ja ted v praze jsem uplne bez skvarku a v obchodech mi prijedou takove divne …
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Asi tak… a přestaňme se dohadovat o původu receptů, nebo nám sem vleze DILIA a pak nám budou nakonec ještě číhat za oknem, jestli omylem navaříme jídlo, které vymyslel někdo jiný…to bych toho moc neuvařila asi…:o))))
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Rachel, já ti velmi děkuji za podporu a myslím si, že je to celkem logické, jelikož lidé v této naší době vyhledávají velmi obyčejná, celkem rychlá a levná jídla- není divu.
Proč sem tedy nedat recept, který to splňuje- byť je teda jako uveden na úplně jiných stránkách? Je to to samé, jako to odkudsi opsat- viz různé kuchařky, kterých je nepřeberné množství. Stránky jsou svým způsobem také kuchařky, i když psané zrovna v počítači a taky je jich spousta.Tudíž, nevidím v tom žádný rozdíl. Něco jiného by bylo, kdyby jeden recept, jadna osoba, psala do všech možných stránek vaření. Rachel, měj se prima Jana
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě máš mojí podporu ;o) Otevřeně přiznávám, že jsem sem opsala několik receptů z kuchřských knížek, protože se mi líbily a u nás doma to jídlo chutnalo. Pravda, možná je lepší napsat zdroj, ale osobně taky neprohledávám internet, jestli to náhodou už někde není. Z pohledu autorských práv bych to asi měla dělat, ale na druhou stranu - u většiny jídel je fakt autorství přinejměnším sporné. Tím spíš, pokud to jídlo zavání lidovostí. Já osobně se můžu podepsat pd Brambrdláky. Jsou moje a dám krk za to, že jsem je vymyslela já…, ale když si ten recept přečtete… To může vymyslet kdokoliv a jak někomu dokážu, že jsem to vymyslela já a ne jeho praprababička? Takže, Terrinko, já osobně jsem pro další Tvoje receptíky… mám jich v oblíbených už několik ;o)
Teda, ať je to odkudkoli, jak se tak dívám na ingredience a postup, tak bych ráda viděla toto těsto „lít“ a to nejen na pekáč ale kamkoli, protože v daném složení je to tak na uplácání knedlíků, mám na mysli hustotu.
Buď je zapomenuta v ingrediencích tekutina, nebo je nějak divně postup. Ale toto těsto opravdu téct nemůže.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Františko, mluvíš mi úplně z duše- díky! Já už o tom také přemýšlím, jestli má vůbec nějakou cenu na Labužníka něco vkládat?!! Najdeš bezvadný recept, který by se sem hodil a není tu a jsi nucená projít všechny stránky co se jídla týkají? No tak to sorry, ale to mi za půl dne hledání vůbec nestojí. Pak sem náhodou dáš nějaký recept, ale za tebou už stojí „policajti“, kteří ti to zase vytmaví. Přitom jsou na druhé straně tací, kteří jsou rádi, že jsi sem ten recept dala, líbí se jim a chválí! Teď je otázka komu vlastně vyhovět?????? To mě opravdu přestává bavit!!!!!!!
Přeji ti pěkný den Jana
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Františko, tak jsem to nemyslela… Jde o to, že pokud zdroj známe, měli bychom ho uvést, toť vše.
Také mě mnohokrát napadlo, že recept, získaný například od kamarádky, může být z internetu…tak raději napíšu, že je od kamarádky
Ještě k receptu… Myslím, že co nejdříve vyzkouším, vypadá to dobře. A ten název
! Hezký letní den všem. Bona
uz se vidim, jak sem dam recept na Kyselici, kterou vari moje babicka. Je to orginalni, nikde jinde jsme se s ni nesetkala. A nez ji sem napisu budu muset projit sta receptu na kyselici co jich na netu je, to si to radsi odpustim, opravdu tolik casu nemam
no nejsem si jista, vetsina receptu na webu je stejne z knizek či časopisu, takze aby se dostalo citacniho pravidla, tak snad citovat z knih. Samozrejme, ze u receptu, ktery autor sam vymysli, se citovat bez debaty musi. Ale citovat treba hovezi polevku, chleba s maslem, bramboraky … proste vseobecne zname jidla, co vari kazdy … tady je podle me otazkou, kdo je puvodni autor. A u tak zvanych starych receptu, nebo regionalnich je to taky dost sporne
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Pokud recept pochází z jiného webu…
Je fajn, že se objeví i tady a poděkování patří přepisovači… Ale přepisovač by měl znát pravidla, která nám vtloukali do hlavy od prvního ročníku střední školy, o vysoké nemluvě… tam je to samozřejmost. Jde o respekt k původnímu autorovi a jeho práci. Uvádíme ZDROJ…!
Ta pravidla by měla být „svatá“ i na internetu a pokud je někdo opakovaně porušuje, koleduje si o exkomunikaci.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Ale jdi Ty brepto
))) Ty jsi pěkně sečtělý, co?
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Louskat to je moje, oříšky, semínka, vajíčka - lousky lousk, to nám degenerovaným dobře jde.
Taky miluji prostá jídla, krásná a věrná biblická Rachel.
234 příspěvků 25.1.09 03:43
Ty jsi to rozlouskl
))))
48 příspěvků 25.1.09 03:43
Kudli, kudli, kudli - to se nám to pěkně zakudlalo tímhle kudlibuchem.
Kudlibuch, cancbuch, Gästebuch…
buch, buch, buch, buch, buch
kladivem do kovadliny,
už jí kují na pranýř, že tu píše hovadiny
234 příspěvků 25.1.09 03:43
MIluju podobná jídla… a nejen proto, že patří mezi ty levné. Asi je vhodné si u receptů ověřit původ, ale upřímně řečeno, asi by mě totaky nenapadlo a zvlášť ne u něčeho tak lidově vypadajícího jako je tohle…
Asi budu muset být taky opatrnější, ačkoliv
zatím u všeho, co jsemsem dala, znám původ.
Terrinko jednoduchá rada. Máme vyhledávače. Používám Google a ten nezklame. I když se asi u každého, tedy i u mě najde nějaký ten dvoják, ale bylo to tím, že jsem ten vyhledávač nepoužívala a požádám Vás všechny … pokud najdete další můj nepovedený recept … ráda ho přepíšu. Pěkný večer.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
To se teda omlouvám, ale tento recept mi emailem poslala moje sestra spolu s mnoha recepty. Že je někde na chytré ženě, nevím, ani to tam nebylo napsáno. Tak ještě jednou omluva!
Mě se líbil, že je to docela levné jídlo pro ty, co musí šetřit. Jana
Já to dopíšu za Terrinku … zdroj: www.chytrazena.cz - zde je přímo napsáno: šíření obsahu servru bez písemného souhlasu autora je zakázáno, pro svoji potřebu se dá recept i vytisknout … tak to tedy nechápu a předem upozorňuji, že nejsem proti Tobě zaujatá. To nám tady také můžeš přepsat celého pana Vašáka … ten tu ještě není zastoupen.
www.nakridlechvazky.estranky.cz -
www.mimibazar.cz