Recept Brambory s petrželkou a česnekem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory s petrželkou a česnekem

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vo­dou a okartáčujeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme přikryté asi 25 min. Scedíme a necháme sejít páru. 2. Paličku česneku rozebereme na stroužky, oloupeme a půlky stroužků nadrobno posekáme. 3. Petrželku omyjeme pod tekoucí vodou, osuší­me, lístky otrháme a jemně nasekáme. 4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a česnek na něm osmahneme. Vmícháme petrželku a vše vydatně osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. 5. Do pánve přidáme vařené brambory ve slup­ce a za stálého míchání asi 1 min. prudce opéká­me. Okamžitě podáváme. *Tip:* Pro vůni - i pro zdra­ví - je vhodné přidat do vody při vaření trochu kmínu.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28.10.01 vloženo
  • 3813x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,2 kg malých brambor
  • 1/2 paličky čerstvého česneku
  • 1 svazek petrželky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory s petrželkou a česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz