Recept Brambory s petrželkou a česnekem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Brambory s petrželkou a česnekem

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vo­dou a okartáčujeme. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme přikryté asi 25 min. Scedíme a necháme sejít páru. 2. Paličku česneku rozebereme na stroužky, oloupeme a půlky stroužků nadrobno posekáme. 3. Petrželku omyjeme pod tekoucí vodou, osuší­me, lístky otrháme a jemně nasekáme. 4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a česnek na něm osmahneme. Vmícháme petrželku a vše vydatně osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem. 5. Do pánve přidáme vařené brambory ve slup­ce a za stálého míchání asi 1 min. prudce opéká­me. Okamžitě podáváme. *Tip:* Pro vůni - i pro zdra­ví - je vhodné přidat do vody při vaření trochu kmínu.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28.10.01 vloženo
  • 3895x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,2 kg malých brambor
  • 1/2 paličky čerstvého česneku
  • 1 svazek petrželky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Brambory s petrželkou a česnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz