Recept Česnekovo-pažitkové křupánky k vínu, nebo Tapas

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Prosít mouku se solí a rozdrobit tam máslo na drobenku. Dovnitř vpracovat sýr, česnek, pažitku, a 1 - 2 lžíce studené vody. Lehce vypracovat měkké těsto, přikrýt ho a nechat 30 minut odpočinout. Na trochu pomoučeném vále vyválet těsto a vykrájet z něj 7 cm kolečka. Zbytek těsta znovu dát dohromady, vyválet a vykrájet kolečka. Poskládat je na 2 plechy. Potřít vejcem a vložit do předehřáté trouby na 200°C na 15 minut, až jsou zlatavé. Nechat je zchladit na mřížce. TIP: Sables/křupánky jsou nejlepší ten stejný den.

Recept je z kategorií: Slané pečivo

Nahlásit recept

  • 05.02.07 vloženo
  • 5809x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Ingredience

  • na 28 - 30 kousků
  • 175 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 75 g na kostičky nakrájeného másla
  • 25 g krémového sýru
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 2 lžíce posekané pažitky
  • 1 malé lehce našlehané vejce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Česnekovo-pažitkové křupánky k vínu, nebo Tapas

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Česnekovo-pažitkové křupánky k vínu, nebo Tapas

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Česnekovo-pažitkové křupánky k vínu, nebo Tapas.

Jo, to se mi líbí…
Zdravím Tě, babi
P. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz