Recept České tiramisu

aneb Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

České tiramisu

Postup

Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podáváním posypeme kakaem.

Je to opravdu to nejlepší tiramisu, které jsem kdy jedla. Určitě ho někdo z Vás zná a dá mi za pravdu :-)

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.05.04 vloženo
  • 91869x zobrazeno

Ingredience

  • 2 balíčky piškotů (děstské nebo cukrářské)
  • 2 pomazánková másla
  • 2 tekuté šlehačky (celkem 500ml)
  • 200 g moučkového cukru (nebo podle chuti)
  • silná káva
  • rum

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zulukey 15.10.16 14:35

Dobrý den, tento dezert jsem dělala už několikrát a je super a doporučuji před podáváním přelít domácím vaječným koňakem. Super mňamka.

Odkaz na uvaření

Nira 16.03.12 17:42

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu České tiramisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ucitelas
328 příspěvků 31.12.12 09:26
tak jest

Každému co jeho jest

 
casino
4450 příspěvků 30.12.12 12:27
České tiramisu

No, jest TO nazváno „České tiramisu“, takže proč nepoužíti světové rarity, českého pomazánkového „másla“, že? ;) Není ale evidentně některým ignorantům dáno rozlišiti nuancí mezi „sladkým“ mascarpone a nakyslým pomazánkovým máslem :) Jest TO dobré a jeden si pošmákne…ale jest to skoro totéž jako dáti do humrového salátu surimi - jeden si pošmákne, ale humrový salát to není a nebude, ani kdyby se jmenoval „Český humrový salát“ ;)

 
jolana
5060 příspěvků 30.12.12 08:38

..kazdemu podla chuti..
http://www.labuznik.cz/recept/hledani/?…

PS:to je zasa odbornikov :mrgreen:..Vesely Novy rok zelam :kytka: :mavam:

 
zvedava
25 příspěvků 29.12.12 23:32

Dobrý večer, taky přidám svou trošku do mlýna. Ochutnala jsem od všeho, každému chutná něco jiného, ale dělám takový „stravitelný“ kompromis. O tom, že je ještě tučnější ani nemluvím, ale chutná dobře a nekazí ho to pomazánkové máslo a obávaná syrová vejce. Uvařím vanilkový pudink a vychladlý smíchám s kelímkem mascarpone a jednou ušlehanou šlehačkou. Chutí se nejvíc podobá „pravému“ Tiramisu a nehrozí salmička :D

 
gagun
9 příspěvků 29.12.12 23:27

:roll: já tady nekritizuji tu hrůzu co tu někdo vydává za jídlo, ale to aby to nenazýval tiramisu když to s ním nemá co společného.
Ať si lidé pro mě za mě jedí klidně šunku s mákem když jim to šmakuje.

Jinak jde vidět, že jste relikvie pokroucená socialismem, kdyby jste věděla co se do pomazánkového máslíčka dává, tak by jste si klidně po tom dala syrové vejce a pochutnala si.

Na vejci není nič špatného, stačí mít kvalitní ne více než týden staré.

 
Ačraj
697 příspěvků 29.12.12 22:16

Zébulonko, nejedla, jen ochutnala - stačilo… 8o

 
Ačraj
697 příspěvků 29.12.12 22:11

Ucilates: No, ty jsi to vystihl (vystihla) úplně přesně, hlavně, že ty víš všechno. Promiň, že jsem Ti také zkomolila jméno :lol:

 
Ačraj
697 příspěvků 29.12.12 22:06

Stačilo mně vidět přípravu, nic pro mně, mascarpone vím jak chutná, dokonce jsem si ho i koupila, zkrátka obejdu se bez něho, ;) cokoliv komu chutná, dejte si a přeji dobrou chuť, nekritizuji, je to můj osobní poznatek. :mavam:

 
ucitelas
328 příspěvků 29.12.12 18:06
Jarčo

To je takové typicky socialistické, obyčejné. nic o tom nevím ale soudím co? arčaji

 
ucitelas
328 příspěvků 29.12.12 18:03
gagune

Ano

 
gmp
1603 příspěvků 29.12.12 15:43
-

Tak kritika, mnohdy oprávněná, pepíčkových recepisů, opsaných bůhví odkud, by Ti šla. Včil by ses měl, synku ukázat.

 
zébulon  29.12.12 15:35

Jarčo, už jsi ho někdy jedla?

 
Ačraj
697 příspěvků 29.12.12 13:04

Nejhorší tiramisu je z mascarpone + syrová vejce… :poblion:

 
gagun
9 příspěvků 29.12.12 10:53

Prosím neříkejte tomuto hnusu Tiramisu, ale třeba vynikající kejda z česka :zed:

 
stakul
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Ahojík Pajinko tvůj receptík jsem už vyzkoušela podruhé.Je to lehké a chutné.A hlavně brzy hotové.Jen to čekání na „rozležení“ :-)) Stáňa

 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

ťuk,ťuk, taky nám ještě ze syrových vajíček nic nebylo a že sníme nemálo dobrot, kam je dáváme. Třeba jen tu mousse au chocolat a nebo té domácí majonézy! Až to jednou přijde, tak se řádně pročistíme :-))
Teo, Amaretto do toho dávám nejčastěji, tak nevím proč jsem ho u receptu nezmínila :-(
A ještě přidávám do té kávy domácí kávový likér od francouzské kamarádky, ten má asi 50% alkoholu! Takže Tiramisu je pokaždé jiné.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Delam tiramisu i bez vajec (mascarpone naredim vin santo nebo jinym sladkym dezertnim vinem) a jde to taky:-) Hlavne ne pomazankove maslo…

 
tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající- Bali:-)

Jo, jo, jo!! Dělám ho přesně jako Ty. Používám mandlový likér Amaretto a je to super. Jen se bojím těch syrových vajec, ale zatím jsme zdraví.:-) Takové věci, jako pomazánkové máslo, nepapáme, naprosto musím souhlasit s Jandulou. Dnes pod dojmem komentářů jsem zabloudila v Bille i k regálu s tímto produktem a objevila jsem něco, co mě rozesmálo…nebo spíš rozplakalo. Pomazánkové máslo s Májkou od Hamé. Neskutečný hybrid s tolika éčky, že se skoro nevešly na kelímek. Oni už opravdu nevědí, na co nás nalákat.:-(( Ale mě nenachytali !!!:-))) Tak hezký večer a ať Vám Tiramisu chutná:-)))

 
blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající - Bali

Určitě je to Tvé Tiramisu vynikající, když já ale moc nevěřím těm syrovým vajíčkům.

 
Bali
1255 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

MOJE TIRAMISU ;-)

 
Labužník jandule02
1081 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Tenhle recept, resp. v různých variacích - s ovocem, s BeBe sušenkami a tak podobně doslova zamořil celé Čechy v posledních asi tak dvou letech. Není to špatné, ale musím říci, že je to pouze variace na dost podobný dezert z minula - diplomat puding (alespoň tak jsme mu říkali doma). Základ tvořil krém z pudingového krému (máslo, žervé, puding), jinak byl postup stejný - opět v různých variantách - ovoce nebo jen krém a piškoty zakapané likérem či rumem. Za sebe (a musím zdůraznit to „za sebe“) považuji pomazánkové máslo za způsob jak ekonomicky zlikvidovat méně kvalitní tavené sýry. Nepovažuji to tedy vůbec za dobrou surovinu, v kombinaci se šlehačkou zvláště. Obsah nekvalitních tuků je katastrofální. Ale opakuji: je to jen a jen můj názor.

 
blamamka
292 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

To je nějaký alkohol?

 
Lindaa
114 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Zrovna tohle ceské tiramisu jsem nevyzkousela, ale i pres to se s Vàmi podelím o muj experiment. Protoze nemám ráda kávu tak jsem piskoty zakapala Limoncellem a jinak postupovala podle receptu a výsledek byl famózní, byt neitalský. Vrele doporucuji.

 
Labužník Peťulee02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

No… já tohle zkusím „vyrobit“ na Valentýna.. ovšem bojím se, že mé kulinářské schopnosti jsou dosti pod bodem mrazu - ale snad to zvládne i takový nešika jak já:D

 
bertik
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Recept jsem zkusila,všem nám moc chutnal a každému ho mohu doporučit.Je skvělý :)

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Ať si říká kdo chce v rozsáhlé diskuzi u tohoto receptu, mě doma pochválili, ba přímo to sežrali ( nestihla jsem ani nafotit ) a laskavě mi jeden kousek nechali. Bylo to opravdu božské a mám to brzy udělat znovu. Mňam, mňam…

 
Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Tak už se chladí v lednici, dělám to poprvé, pravé Tiramisu jsem nikdy nejedla, tož o to víc jsem napnutá. Ale olízla jsem krém a byla to mňamka…

 
Labužník Mikinka02
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Vynikajúce

mám tento recept odskúšaný-ach taká božská chuť mňaaam. tento krém je fantastický aj v kombinácii s ovocím - na dno formy piškóty, na to kompót napr.ananás alebo mandarinky alebo… a navrch natrieť krém - garantujem nezabudbuteľný pôžitok z chuti

 
Labužník Mikinka02
15 příspěvků 25.01.09 03:43
Vynikajúce

mám tento recept odskúšaný-ach taká božská chuť mňaaam. tento krém je fantastický aj v kombinácii s ovocím - na dno formy piškóty, na to kompót napr.ananás alebo mandarinky alebo… a navrch natrieť krém - garantujem nezabudbuteľný pôžitok z chuti

 
Labužník Helois02
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Milá „magdalenadobro­mila“, víš kdo byl Magdaléna Dobromila Rettigová? Byla to žena, která si uměla se vším poradit, sbírala různé návody a recepty, které usnadňovaly práci hospodyňkám a…ó můj bože, byla také „patlal“ jak by řekl tvůj děda, že? Taky uváděla, které suroviny se dají nahradit jinými!

 
janaha
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Ďakujem za výborný recept. Urobila som ho do silikónovej formy v tvare srdca, krásne sa mi podaril a tvar nádherne držal pokope. Bol to odo mňa darček k narodeninám. Obdarovaná bola nadšená ako tvarom tak hlavne chuťou, ona totiž zbožňuje tiramisu.
Pre úspech som dnes robila znova a všetci sa tešia. Ale už ho robím z dvojitej dávky.
Priznám sa, že som bola dosť skeptická nešlo mi totiž dokopy pomazánkové maslo, ale všetkým skeptikom odporúčam. Rýchle a hlavne výborné.

 
KVB
75 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Hmm… zajímavá diskuze… a opravdu k věci. :-(((. Podle mne totiž recept na opravdové a zaručeně pravé Tiramisu neexistuje. Stejně jako není recept na opravdové, zaručeně pravé české knedlo, vepřo, zelo.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Ale tady nikdo netvrdil, ze ma recept na prave tiramisu, pouze to, ze tiramisu ma obsahovat urcite ingredience, bez nichz to proste tiramisu neni. Kdyby se recept jmenoval jinak, tak nikdo protestovat nebude. Ja to beru tak, ze sem chodi i zacinajici labuznici a ti by nemeli byt mateni recepty, ktere co do ingredienci a chuti, nemaji s puvodnim receptem nic spolecneho. A ta Italie… I tam jsou restaurace, kde maji tiramisu nevalne chuti (z pytliku) a ty, ktere podavaji tiramisu vynikajici domaci. To, ze se jedna o Italii prece neznamena, ze tam vsude budou dobre varit:-)

 
janaa
16 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající- la.fea,

to co jsi napsala pro dobromila retigova, je úžasné…, už jsi si opravila tu svojí úžasnou zabijačkovou polévku?, když chceš poučovat?. Nasměruj se na Diskuzní fórum a tam se můžeš vypovídat…znám hodně lidiček, kteří pracují na Soudu a v Nemocnici, ale jako co…????? Zatím jsi tady toho moc nepředvedla, tak si svoje hodnocení přenech do Diskuzního fóra a vše přenechej slušným lidem, kteří se zde pohybují…

 
la.fea
94 příspěvků 25.01.09 03:43
Magdalenadobromile- zlobím se!!!!!!

…myslím,že to stačilo! Nikdo Tě nenutí, abys vařila, a nebo i komentovala recepty, které Ti „nesedí“! Pokud máš „skvělé a originálni a jedinečné“ recepty po dědovi, zůstaň si u nich a neotravuj „ovzduší“ tady na labužníkovi! Nečetla jsem jediný Tvůj názor, mimo to, že Tvoje tchýně je hrozná, a že chlaba se sádlem je chleba se sádlem. Podle mne jsi hloupé, namyšlené a navíc nic neumějící stvoření, které nemá nouzi o peníze /za to fantazie Ti chybí 100%!/…a buď ráda, že je děda po smrti, protože pokud to byl opravdu dobrý kuchař, dal by Ti za tenhle Tvůj projev tady pár facek!…čti si v jeho denících a neotravuj lidi, co rádi vaří a nechybí jim fantazie…jo a pokud chceš reagovat na mou „nejapnou“ připomínku, tak soukromě - faaakt nejsi zajímavá a tohle sem nepatří! :o(

 
dulce
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Zdravím všechny. S tou seancí by to byl jistě zajímavý nápad :,))

Ještě chci říct, že někdy, právě k vymyšlení těch receptů, které považujete za PRAVÉ, došlo úplně náhodou, omylem nebo i chybou v postupu. Takže proč se ochudit o nové. Jistě, ne vždy se to povede. Nemusí nám chutnat všem všechno, snad ani nemůže!
To pravé Tiramisú jsem v Itálii jedla několikrát a musím říct, vždycky to zážitek nebyl. A rozhodně stejně nechutnala i když měla ten samý název! Když to nevadí Italům :,))

 
magdalenadobromila
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Jeminkote, já jsem rozjela docela velkou diskusi… Diky za názory na můj příspěvek. Rozhodně jsem se nechtěla nikoho dotknout. Ale jedno musím říct zcela otevřeně: jsem zá:,–(ně proti nahrazování základních surovin. Snad je to zkutečně vliv mého dědy. Hodiny jsem trávila v jeho kuchyni. V tomhle má Sim pravdu. Jistě každý zná různé rady npř. místo bambusových výhonků kedlubna, misto sojovky vorčestr a magi v poměru 1:1, atd. Já osobně bych se do takových experimentů rozhodně nepouštěla. Výsledek je vždy více či méně odlišný od „originálu“. Je to můj názor a rozhodně ho nikomu nevnucuji. Nejlépe si vždy pochutnám přímo v lokalitě „originálního receptu“. Ale kdo chce různé náhražky vyzkoušet, ať si to klidně vyzkouší. A komu to nevadí, nebo nepozná rozdíl, ten si stejně nic jiného nezaslouží. Manana - díky ra názor. A Dulce se stejně na mého dědu nemůže obrátit, leda na nějaké spiritistické seanci. Ale zůstaly po něm zajímavé deníky zhruba z let 1915 - 1950. A je to fakt skvělé počtení. Všechny příznivce i odpůrce zdravím.

 
Kulik
132 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Já si myslím, že by k tomuto receptu stačilo změnit název. Nedávat tiramisu jako první slovo. Snad jen něco jako „na způsob tiramisu“ a nepsala bych
do názvu „opravdu vynikající“. To se ukáže samo , jestli je nebo není.

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

A Magdalenado­bromilo, doporuč Dulce, ať neotravuje tebe a obrátí se se svými protesty přímo na tvého děda, ne?

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Někde jsem už tady zmínil, že sladké nejím, protože mi nechutná, a zejména takové patlaniny jako je tiramisu nebo brulé, to si radši dám dram whisky Laphroaig nebo Nuestro Tequila Sauza se Sangritou.
Musím však souhlasit s Pajinkou i s Magdalena­dobromilou.
Pajinka prezentovala svůj recept a nazvala ho po svém, a neprezentovala ho třeba jako „nejbáječnější, zaručeně pravé, laciné a jednoduché tiramisu“. Proto ho považuji normální a regulérní.
Magdalenadobromile dobře rozumím a beru její přístup včetně pokory k původnímu znění receptů včetně jejich názvů, tu bychom si měli uvědomit a dodržovat, jinak bychom se za chvíli mohli dočkat třeba guláše ze syrové mrkve se studeným kolenem. Zaměníme-li v ve známém a zaběhnutém receptu nějakou surovinu za jinou, mělo by se to obrazit i v názvu receptu.
A Dulce bych chtěl říct, aby si znovu přečetla příspěvek Magdalenadobromily z 25.2.2006, kde ona výslovně uvádí, že o patlalech mluvil její děda profesionál, který si to jistě mohl dovolit. Nevím, Dulce, kde bereš svou jistotu, že je to rovněž názor i magdalenado­bromily, což ty ve svém příspěvku tvrdíš, a tedy o tom musíš něco vědět. Prosím, pověz nám něco více o názorech Magdalenadobromily, alespoň já se na to už celej třesu!

 
sim
293 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

ja suhlasim s kritikou receptov na Tiramisu, kde sa mascarpone nahradza.
ja v ustach mascarpone rozoznam a pride mi skoda prist o tuto lahodnu chut kvoli max 50 usetrenym korunam na X porcii.
nehovorim, ze tiramisu po cesku je nechutne, len je to nieco ine. a preco by sme sa mali uspokojovat s horsim? ak chcem setrit, upeciem si banan. alebo jablko.

 
magdalenadobromila
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Pro buraci - Apetito skutečně dokáže nadzvednout - Beef Stroganoff tam představují jako BIFTEK a ty jejich variace na Cheese Cake ( mimo sádry tam snad použili (-y) vše husté a bílé. To nemluvím o jiných nesmyslech a nepřesnostech (vzniklých snad špatným překladem nebo prostou neznalostí). Jinak jsem samozřejmě zkusila i Tiramisu po česku. Zajímavá chuť, ale ať si říká kdo chce co chce, k Tiramisu to má asi tak blízko, jako to , čemu se dnes běžně říká „svíčková na smetaně“ ke svíčkové. Jinak se omlouvám všem „patlalům“. Určitě Vás všechny chápu. Moje tchýně je klasický příklad. Ve snaze co nejvíce ušetřit nahrazuje vše tím nejběžnějším a hlavně nejlevnějším. Přála bych Vám všem ty skvělé kulinářské zážitky. Naštěstí je to jen párkrát do roka. Nahrazuje se však často i z důvodů zdravotních, ale co naplat, chleba se sádlem se dá prostě připravit jenom jedním způsobem. Určitě ale existuje nějaký recept LIGHT. Bohužel.....

 
dulce
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Jen poznámku, žlučníkář rozhodně snese lépe šlehačku+Mascar­pone+bílý jogurt než 4 syrová vejce+Mascarpone. To pramení z rodinných zkušeností :.))
Samozřejmě platí, že nemůže sníst polovinu pekáče bez následků! Je možné poměr Mascarpone snížit a bílého jogurtu zvýšit. Jen je třeba vybrat opravdu dobrý jogurt bez určité kyselosti.

 
dulce
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Jen poznámku, žlučníkář rozhodně snese lépe šlehačku+Mascar­pone+bílý jogurt než 4 syrová vejce+Mascarpone. To pramení z rodinných zkušeností :.))
Samozřejmě platí, že nemůže sníst polovinu pekáče bez následků! Je možné poměr Mascarpone snížit a bílého jogurtu zvýšit. Jen je třeba vybrat opravdu dobrý jogurt bez určité kyselosti.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Tohle Tiramisu mi chutná moc, je rychlé, dostupné, osvěžující, snadno se dělá a se zaručeným výsledkem snažení. Jak mu říkáme mi přijde celkem jedno. Je to prostě jedna varianta nepečených moučníků. Ta „pravá“ Tiramisu jsem jedla, jedno bylo excelentní, jiná až tak ne. Tohle je tomu pro mne nejlepšímu dost podobné a hlavně je surovinově kdykoliv dostupné. To nejlepší nebude pro mne dostupné asi nikdy. A hlavně bych nenazývala kuchařskou neschopností to, že nahradím nějakou nedostupnou surovinu v receptu jinou podobnou.

 
Vali
1326 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

tak jdu taky se svojí troškou do mlýna - já si zase oblíbila Tiramisu po česku od Keldy.

 
heja
312 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Tak jsem si schovala oba recepty. Od Pajinky (zvědavost mi nedá abych to nevyzkoušela) i od Dulce z komentáře - ten mi zase připadá víc italský. Který je pravý nebo ne prostě neřeším. Jak má správně chutnat stejně nevím, protože jsem ten pravý myslím ještě nejedla. Ale těch asi nepravých jsem už jedla hodně a stejně mi vesměs chutnaly.
Mimochodem, ten od Dulce mi bude určitě chutnat i proto, že je okořeněný tolerantností.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Ja syrova vejce resim tak, ze je sleham v horke vodni lazni, salmonelozu jsme jeste nedostali. No, radsi to zaklepu:-) Tem, co vymysleji varianty receptu patlalove nerikam, pokud se jedna o vynalezavou jednodussi variantu z kvalitnich surovin. Pomazankove maslo pro me (hodnoceno subjektivne) kvalitni surovinou neni. Recept neni vhodny ani pro zminovane zlucnikare, obsahuje pul litru(!) slehacky, tim stradajici zlucnik rozhodne nepotesite.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Jenom poznamka: Dobre mascarpone vyrabi i firma Italat a cena neni nijak horentni, jak uz to u produktu od teto firmy byva. Ja jsem take spis proti nahrazkam, mam pocit, ze jsme si jich za komunistu uzili dost:-( Tiramisu je zalezitosti spise pro specialni prilezitosti, tak proc si ho nedoprat ve verzi blizsi originalu.
Jinak, magdalenodobromilo, cesky kuba s ryzi (tusim, ze se objevil v Apetitu) me taky dost vydesil:-)

 
dulce
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tiramisu po česku - opravdu vynikající

Tento dezert je opravdu výborný! Chci reagovat na názor -magdalenydobromily-, že ti ,co vymýšlí nové varianty receptů i tak světoznámých jako je Tiramisú, jsou _patlalové_. To je myslím urážka i té úžasné Magdalény Dobromily Rettigové!!! Vždyť přizpůsobovat recepty našim možnostem ( finančním a jiným), našim zvyklostem a chuti, vymýšlet úplně nové a možná dokonce lepší varianty patří k umění talentovaného kuchaře, který se nemusí držet receptu, se strachem, že splete ingredienci a „proboha " ono to nebude chutnat stejně! Nehledě na to, pravé Tiramisú je z čerstvých vajec, což dnes s hrozbou salmonely a s množstvím žlučníkářů mezi námi, opravdu není dobrý nápad. Já osobně miluji Tiramisú z Mascarpone, bílého jogurtu a šlehačky : 1 Mascarpone, 20 dkg bílého jogurtu, 2 van.cukry, 4 lž Amaretta, 80 g m.cukru, 1 šlehačka, 2 vrchovaté lžičky želatiny, 1,5 bal. francouzských piškotů - smíchejte jogurt s cukry, ušlehejte šlehačku, nabobtnalou želatinu (ve 2 lž Amaretta) rozpusťte v zahřátém kastrůlku s troškou vody (ne víc než 1 lž) - pozor nesmí dojít k varu! Jen pomocí metličky a tepla rozpustit. a přidat postupně několik lžic jogurtu. To vše pak vmíchat do zbylého jogurtu - vše pak opatrně (pomalu nejvíc na 2) vešleháme šlehačem do Mascarpone + už jen pomocí stěrky vmícháme šlehačku. Skládáme vrstvy piškotů, pokapeme směsí (2 lž Amaretta a 5 lž hodně silné kávy), 1/2 krému (samozřejmě záleží na velikosti a výšce formy) a opakujeme, v každém př. končíme krémem, jenž silně zasypeme kakaem, před podávání mužeme ozdobit rozp.čokoládou a mátou. Krájí se opravdu dobře. Já ho dělám do pekáče vyloženého fólií a po chlazení (alespoň 12 hod.) spolu s nějakým druhým mlsalem vyndáme za fólii. Takže hodně úspěchů v dalším "patlalství“ nám všem, co rádi a s láskou připravujeme dobroty a nedržíme se zuby nechty receptu.

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz