Recept Perníkové tiramisu

(Hodnoceno 1x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Perníkové tiramisu

Úvod

Tento výborný dezert chutná v každém období, ale v tom předvánočním obzvlášť.

Postup

Perník nakrájíme na asi 1 cm široké plátky. Višňový kompot slijeme a necháme odkapat. Kdo chce, může višně trochu rozkrájet. Šlehačku ušleháme. Mascarpone rozmícháme a smícháme se šlehačkou. Na dno misky natřeme slabou vrstvu krému. Do mléka vmícháme 2 PL kakaa a plátky perníku v něm lehce namáčíme a pokládáme těsně vedle sebe do misky tak, aby nebyly žádné mezery.

Na první vrstvu perníku nasypeme rozkrájené višně, natřeme vrstvu krému a poklademe další vrstvou namočeného perníku. Natřeme zbytek krému a dáme do lednice alespoň přes noc uležet. Čím déle je tiramisu odležené, tím je lepší. Před podáváním posypeme strouhaným perníkem smíchaným s kakaem, nebo jenom kakaem.

Dá se použít jakýkoliv jiný perník, místo višní se může dát mandarinkový kompot, místo do kakaa se perník může namáčet do pomerančové šťávy.

Nechte si chutnat.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.10.11 vloženo
  • 22668x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g perníku na strouhání
  • 500 g Mascarpone
  • 250 ml šlehačky
  • 150 g vypeckovaných kompotových višní
  • 200 ml mléka
  • 2 PL kakaa
  • 1 PL strouhaného perníku na posypání
  • 1 PL kakaa na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 20.11.11 23:48

Diskuse k receptu Perníkové tiramisu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
lydia
1227 příspěvků 21.11.11 18:29

Glamo, moc mě těší, že chutnalo. Díky za milý komentář. :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.11.11 22:08

Tak jsem opravdu připravila a dnes jsme snědli…
Lydie…tohle je naprosto famoooooozní a neuvěřitelné úúúúžasný dezert!!!
Nezapomínám, že svůj podíl na tom má i ten cca dvacet let starý kompot višní v rumu..ale…takovou neskutečnou lahůdku a delikatesu jsem ani já, ani mí strávníci dlouho nejedli..!!
S normálním višňovým kompotem to bude nepochybně také vynikající, ale ty višně v rumu prostě nemají chybu..!!

Zkřížila jsem trošičku s Tvarohovým tiramisu http://www.labuznik.com/…ve-tiramisu/ stejné autorky..čili­..přidala jsem želatinu.. balíček, 6 plátků. Perník jsem nakrájela a namáčela ve směsi višňové šťávy s mlékem a přídavkem tuzemáku.. Krém byl ze dvou vaničkových tvarohů, dvou 100g lučin a jedné ušlehané šlehačky.
Neskutečně úúúúžasná dobrota…Lydie­..DĚKUJI!!!
Omlouvám ze za příšerný obrázek, ale byla jsem ráda, že jsem stihla aspoň ten…

Příspěvek upraven 19.11.11 v 23:27

 
lydia
1227 příspěvků 17.11.11 16:05

Glamo určitě, není co zkazit, ale neochutnávej při přípravě moc těch višní :lol:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 17.11.11 12:25

Zítra ráno se do toho pustím..
Ve sklepě jsem našla asi dvacet let zapomenutou skleničku višní, naložených v rumu… Vypadají veelmi mladě :-D Do rumové višňové omáčky budu namáčet perník. Bude to Tiramisu pro dospělé ..
Doufám, že se mi povede.. :roll:
:mrgreen:

 
Sylvie
2302 příspěvků 24.10.11 10:43

Holky, děkuju vám za radu. :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.11 20:15

Míšo, asi už nedělají to tmavě hnědé tvrdé prkýnko, koupila jsem od fi Goldfein z Pardubic, 100g, je světlý, ale chuťově dobrý a není tak tvrdý.

Glamo, Ruměnky nebo Rumové perníčky, malé tvary, měkké, mám je ráda jednou za čas a kupuju je v Lidlu. Do tvarohu s Lučinou jsem vmíchala dotuha ušlehanou 30% smetanu, myslím, že nikdo nepoznal podvod :-)

Lydia, Zdenkovi jsem vyřídila, díky :-)
A když potřebuju něco vyzkoušeného, tak kouknu do tvých receptů, tam je záruka :-)

 
lydia
1227 příspěvků 23.10.11 15:45

Dando, dodatečně přeji Zdendovi z celého srdce všechno nejlepší k 18. narozeninám.
Moc mě těší, že si vybral právě tento moučník. Díky za vyzkoušení a za pěkný obrázek. Já jsem věděla, že Ty budeš ta první :potlesk: :-)

Glamo, můžeš použít tvaroh, smíchaný se šlehačkou, nebo jenom tvaroh. Ale tvaroh se šlehačkou je lepší. Perníčky se dají použít i jiné, ale neměly by být celé čokoládové, aby se daly lépe namáčet. Rum tam klidně může být :-D . Já jsem měla ten perník na strouhání , krásně změkl, aniž by to bylo bláto. Těch višní se může dát i víc. Možná by se dal také upéct perník na plechu . Kamarádka dělala minulé vánoce tiramisu a použila Spekulatius, ( nebo se dají použít třeba skořicové sušenky). Když se rozdrobí, tak se nemusí namáčet do kakaa, stačí jenom krém a višně. Nebo se mohou dát celé. Ale to potom není perníkové tiramisu, ale trochu jiný recept, určitě ale stejně dobrý.

Sylvie mně nejlépe chutnal ten na strouhání, připomínal mi takový ten rychlý moučník z dětství. Maminka nakrájela tvrdý perník na plátky, potom namáčela do kakaa a posypala kokosem :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.11 14:27

Jooo, Dando, to je přesně ono, děkuji! :-D

Co se týče perníku, lákají mě takové ty rumové perníčky, Ruměnky se jmenují… Nejsou tvrdé, asi by se nemusely (Ruměnky) tolik máčet, ale nastrouhat se dají. A moc mi vždycky chutnaly… ale nevím..prodávají se ještě…?

 
Sylvie
2302 příspěvků 23.10.11 14:02

Dando, jaký jsi použila perník? Ten mi vrtá v hlavě vrtá nejvíc.
Děkuji!
 Míša

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.11 12:04

Glamo, já taky neměla, dala jsem tučný vaničkový tvaroh napůl s lučinou, osladila moučkovým cukrem. Mascarpone kupuju v Makru, když se dostanu :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.10.11 12:01

Nepochybně se to tu už někde prošlo..ale..u nás neseženu mascarpone..čímže je nejlepší nahradit…?

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.10.11 19:04

Lydia, naše mládě oslavilo 18. narozeniny a protože miluje perník a taky tiramisu, nechtěl žádný narozeninový dort, ale tvoje perníkové. Pochutnal si a my s ním, díky za recept :-)

 
lydia
1227 příspěvků 11.10.11 10:09

Glamo :-D zkus, budeš překvapená,je to opravdu chutné a rychle udělané. Já jsem dělala ze dvou perníků na strouhání, minulý rok jsem si udělala zásobu, protože se u nás nedostane. Dělám v misce asi 18×18 cm. Vánoce se blíží, v obchodech už prodávají perníčky, tak se musím zase zásobit. Mám ještě jeden recept na moučník s perníkem, na který je potřeba tvrdší perník, ale musím teprve vyzkoušet.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.10.11 12:19

Bože to je nádhera..!!! :palec: Sbíhají se mi všechny sliny…!
Lydie… já to snad raději ani nezkusím udělat.. ;-)
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz