Recept Čerstvá italská klobáska s mnohým použitím - jemná a ostrá

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience dobře promíchat a směs nacpat do vepřových očištěných střívek, nebo je pouze vyválet na šišky/¨klobásky¨. ¨Klobásky¨ se mohou po částech naporcovat do balíčků probalené kousky voskového papíru a zmrazit. P.S. V italské i jiných kuchyních se takovéto čerstvé klobásky hodně používají.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 05.08.03 vloženo
  • 7944x zobrazeno

Ingredience

  • č. I
  • 2300g prorostlého vepřového bez kosti a kůže (krk, nebo plecko) na hrubo pomletého
  • 1 1/3 lžíce soli
  • 1 1/3 lžíce pomletého koriandru
  • 1/16 lžíce na hrubo pomletého pepře
  • 2 lžíce pomleté papriky
  • 250ml vody, nebo suchého bílého vína
  • č. II
  • 2300g vepřového masa jako v č. I
  • 3 lžičky semínek fenyklu
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky bílého pepře
  • 1 1/2 lžičky posekané šalvěje, nebo 1/2 lžičky sušené
  • 250ml suchého bílého vína
  • Do ostré přidat:
  • 1/2 + lžičky tlučené pálivé papričky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čerstvá italská klobáska s mnohým použitím - jemná a ostrá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ejo...

hodně italských i jiných receptů má v ingrediencích ¨čerstvé klobásky¨. Zde, kde žiji se dostanou koupit jak italské, různě ochucené, tak i třebas anglické, španělské atd. Je to jednoduše směs z masa, nacpaná do střívek, ze kterých se vesměs vyndá a použije v receptě (náplně do masových rolád, kotlet, nebo do těstovinových šátečků, zítra napíši na ně recept atd. jako je na př. recept ¨Koule z Lombardie¨, ¨Skotská vejce¨, nebo ¨Klobásková pochoutka¨ z Labužníka ). Mohou se pochopitelně, tak jako jiné klobásky, uudit. Mohou se také propíchat špejlí, podlít vodou a upéct tak po 40min., až hodinu, nebo se připravit na zahradním grilu. Někdy, když nejsem líná, tak si jich hodně připravím (mám různé recepty a ¨Taliáni¨nebo ¨Domácí čerstvé klobásy¨ jsou na Labužníku) a nechám zmrazit, pak alespoň vím, co jsem do nich dala ;o)))

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

když to nacpu do střívek, tak co potom ? Vařit? Udit ?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz