Recept Čerstvá italská klobáska s mnohým použitím - jemná a ostrá

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Všechny ingredience dobře promíchat a směs nacpat do vepřových očištěných střívek, nebo je pouze vyválet na šišky/¨klobásky¨. ¨Klobásky¨ se mohou po částech naporcovat do balíčků probalené kousky voskového papíru a zmrazit. P.S. V italské i jiných kuchyních se takovéto čerstvé klobásky hodně používají.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 05.08.03 vloženo
  • 9198x zobrazeno

Ingredience

  • č. I
  • 2300g prorostlého vepřového bez kosti a kůže (krk, nebo plecko) na hrubo pomletého
  • 1 1/3 lžíce soli
  • 1 1/3 lžíce pomletého koriandru
  • 1/16 lžíce na hrubo pomletého pepře
  • 2 lžíce pomleté papriky
  • 250ml vody, nebo suchého bílého vína
  • č. II
  • 2300g vepřového masa jako v č. I
  • 3 lžičky semínek fenyklu
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky bílého pepře
  • 1 1/2 lžičky posekané šalvěje, nebo 1/2 lžičky sušené
  • 250ml suchého bílého vína
  • Do ostré přidat:
  • 1/2 + lžičky tlučené pálivé papričky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čerstvá italská klobáska s mnohým použitím - jemná a ostrá

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čerstvá italská klobáska s mnohým použitím - jemná a ostrá

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo...

hodně italských i jiných receptů má v ingrediencích ¨čerstvé klobásky¨. Zde, kde žiji se dostanou koupit jak italské, různě ochucené, tak i třebas anglické, španělské atd. Je to jednoduše směs z masa, nacpaná do střívek, ze kterých se vesměs vyndá a použije v receptě (náplně do masových rolád, kotlet, nebo do těstovinových šátečků, zítra napíši na ně recept atd. jako je na př. recept ¨Koule z Lombardie¨, ¨Skotská vejce¨, nebo ¨Klobásková pochoutka¨ z Labužníka ). Mohou se pochopitelně, tak jako jiné klobásky, uudit. Mohou se také propíchat špejlí, podlít vodou a upéct tak po 40min., až hodinu, nebo se připravit na zahradním grilu. Někdy, když nejsem líná, tak si jich hodně připravím (mám různé recepty a ¨Taliáni¨nebo ¨Domácí čerstvé klobásy¨ jsou na Labužníku) a nechám zmrazit, pak alespoň vím, co jsem do nich dala ;o)))

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

když to nacpu do střívek, tak co potom ? Vařit? Udit ?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Květáková polévka Květáková polévka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz