Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tea63 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Z mouky, vajec, cukru, prášku, oleje a vody zaděláme šlehačem těsto husté asi jako na perník. Vylijeme na vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech a poklademe libovolným ovocem. Navrch posypeme drobenkou z výše uvedených surovin a pečeme cca na 180°C asi 35 minut.
Recept je z kategorií: Moučníky
Myslíme si, že mlsáme o něco málo zdravěji:-)
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.6.18 21:53
Zdravím a moc děkuji za tento úžasný recept! Chtěla jsem se inspirovat. Trochu jsem recept pozměnila.
Přidávám tedy recept, i fotku a ještě jednou velké díky!
Já jsem udělala celozrnný mix: pohankovou, žitnou a moučku z rozmixovaných vloček. Nedala jsem 100 g cukru, jen snad dvě lžíce, doplnila 3 kapkami sladidla ze stévie (to podle mě také není žádná hitparáda, chtělo by to sušenou a namletou stevii❤). A neudělala jsem drobenku. Navíc jsem do těsta přidala plátky mandlí a slunečnicová semínka. K meruňkám a bllůmám jsem přidala čokoládové čočky (70% kakaa) a aby toho kakaa nebylo málo, čokoládové čočky jsem ještě posypala kakaem.
Ráda Vás zvu na mé fb stránky - Verčiny recepty a postřehy, pokud se Vám budou líbit, neváhejte a dejte jim like ????. Moc děkuji! Mám i instagram: veronikahagarova
Mějte se krásně!
Veronika
4.6.13 16:58
Moc dobrá, doporučuju…
Drobenku jsem nedávala, je výborná i tak…
2.9.12 23:13
Trochu jiná celozrnná bublanina:
Inspiroval jsem se lehkou celozrnnou bublaninou z knihy Hezky, česky, hravě a
zdravě! od Petry Lamschové a Petra Havlíčka.
Oproti výše uvedenému receptu není v mé bublanině olej, naopak je
více vajec a méně vody. Konkrétní ingredience:
4 vejce
5 lžic vlažné vody
150g třtinového cukru
200g hrubé celozrnné mouky
1/2 prášku do pečiva
ovoce dle chuti - v mém případě maliny
Vejce ušlehejte s cukrem a vodou do lehké pěny. Lehce do pěny vmíchejte mouku a přidejte prášek do pečiva. Pečte stejně jako výše uvedený recept na 180°C asi 20 - 30 minut.
Těsto mi vešlo akorát na 26 cm kruhovou formu.
Po bublanině se zaprášilo. Příště zkusím zdejší Jitčinu skvělou
bublaninu a porovnám
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Celozrnná bublanina