Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
anickav Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Osolené vajíčka rozšľaháme, pridávame múku a mlieko, vymiešame slané palacinkové cesto. Po odstátí obvyklým spôsobom upečieme palacinky. Skrútime ich a pokrájame na hrubšie rezance. Rezance možno ešte opiecť na oleji = fritátové rezance. Tieto rezance sú výborná vložka do slepačieho, hovädzieho vývaru, ale aj ako príloha napr. k dusenej zelenine, šalátu a pod. Môžeme cesto spestriť pridaním napr. karí korenia, muškátového orecha, režuchy, iných byliniek. Recept vkladám, pretože som ho tu nenašla, napriek tomu, že je určite väčšine Labužníkov známy. Začínajúci kuchár si ho tu snáď nájde. Poznámka: V mojich slovenských kuchárskych knihách som sa stretla aj s celestÍnskymi a friDátovými rezancami, neviem čo je správne. Píšem to kvôli tomu, aby ma zas niekto neobvinil z prznenia slovenského jazyka.
Recept je z kategorií: Polévkové zavářky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.1.21 17:21
Prostě normální palačinky nakrájené a nasypané do vývaru. Jednoduché a dobré.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Celestýnské nudle - palačinkové rezance a fritátové
1227 příspěvků 10.2.09 23:38
Aničko, taky tak dělám. Jsou to fritátové nudle, u nás Frittaten. Palačinky se srolují, nakrájí na proužky, dají na talíř a zalévají polévkou. Mám je hrozně ráda, protože jsou jednoduché.
2904 příspěvků 10.2.09 17:51
…ja som už v reštaurácii dostala aj fridantové…
V tv klasice „Taková normální rodinka“ hovoří paní Medřická o nudlích FRIDÁTNÍCH…
2904 příspěvků 10.2.09 17:25
… a overovala som si to tiež v tých múdrych knihách…
2904 příspěvků 10.2.09 17:24
hore v recepte to píšem - že po osmažení už nakrájaných palaciniek dostaneme fritátové…:-))
A.
myslím, že jsi rozdíl mezi celestýnskými a fritátovými nudlemi napsala správně. Žiji v domnění, že celestýnské nudle jsou nudle takové, jaké popisuješ v postupu před osmažením,, fritátové mají stejný postup a přípravu, jen se před vložením do polévky ještě osmaží, nechají okapat na ubrousku a pak (i studené) podávají v polévce. Podívám se do nějakých kuchařek, jestli nejsem pomýlená.
Přeji hezký den
Alis
2904 příspěvků 10.2.09 16:43
Esme, ja som zas nevedela že existujú aj fritátové a aký je medzi nimi rozdiel. Až som sa zapozerala do múdrych kníh…
4813 příspěvků 10.2.09 11:42
ani já netušila že se tomuto pokrmu tak říká.
Někdy když mi zbyly palačinky, nakrájela jsem je na proužky a přidala do polévky. Bohužel většinou zůstalo jen u té teorie.
2904 příspěvků 10.2.09 03:34
Gabi, vďaka, až teraz po tvojom upozornení som to objavila. Vyhľadávač mi to nevyhadzoval pri mojom spôsobe hľadania (zrejme slabom) a sú pri prílohách, nie pri závarkách do polievok.
A.
551 příspěvků 10.2.09 02:56
celestynske nudle sa zrejme spravne po cesky pisu s dlznom na y aj na posledne e, takto ich tu v roku 2003 napisala babi
114 příspěvků 10.2.09 02:26
Delám při smažení řízků. Do zbytku vajec přidám zbývají a nakonec usmažím.
2904 příspěvků 10.2.09 02:24
rado sa stalo!
588 příspěvků 10.2.09 01:31
Anička, nie sme všetci dokonalí. Minule ich spomínali v nejakej relácii, hľadala som ich na nete a nenašla. No konečne viem, čo sú to celestínske nudle ! Ďakujem.