Recept Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

(Hodnoceno 1x) Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

Postup

Očistěte puky a seřízněte zaschlý kořen, operte a vařte ve slané vodě cca 15 minut. Mezitím připravte z másla a mouky světlou jišku, opepřete, osolte přidejte trochu nastrouhaného muškátového oříšku a za stálého mícháni začněte zvolna přidávat mléko tak aby se nevytvořily sraženiny. Za stáleho míchícháni zahustěte. Přidejte strouhaný emental a odložte na teplé místo.
Výjměte puky, nechte je odkapat, osušte. Každý puk obalte plátkem šunky a poskládejte těsně do zapékací hlubší mísy. Přelejte bešamelem tak, aby byly puky zcela zakyté. Ohřejte troubu na 200° C a dejte puky gratinovat. Jakmile začne povrch zlátnout, vyjměte a podávejte. Podávejte na předehřátých talířích.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.03.10 vloženo
  • 3208x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 menších pevných čekankových puků
  • 8 plátlu šunk.
  • bešamel
  • 30 gr másla
  • 40 gr hl. mouky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1/2 mléka bebo smetany
  • 100 gr ementálu

Doporučená příloha

  • Baguetta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 13.12.14 12:47

Jednoporcovky. Velmi dobré. Plátky bagety vloženy přímo do kokotky před zapékáním. Čekanku jsem nechala jen lehce přejít varem v ocitronované vodě. Byla v plánu ještě fotka po prvním zanoření vidličky…ale nějak jsem zapomněla…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 29.03.10 20:26
Re: Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

V pátek byla k večeři, sklizen aplaus. Díky, perfektní recept.

 
Bali
1254 příspěvků 23.03.10 16:35
Re: Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

To budeme mit zrovna dnes na veceri, je to nas oblibeny pokrm ;-)
 http://olivovakucharka.webgarden.cz/…ratin-d.html

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 22.03.10 21:47
Re: Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

To mě zaujalo. Určitě dobrá večeře.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz