Recept Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

(Hodnoceno 1x) Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

Postup

Očistěte puky a seřízněte zaschlý kořen, operte a vařte ve slané vodě cca 15 minut. Mezitím připravte z másla a mouky světlou jišku, opepřete, osolte přidejte trochu nastrouhaného muškátového oříšku a za stálého mícháni začněte zvolna přidávat mléko tak aby se nevytvořily sraženiny. Za stáleho míchícháni zahustěte. Přidejte strouhaný emental a odložte na teplé místo.
Výjměte puky, nechte je odkapat, osušte. Každý puk obalte plátkem šunky a poskládejte těsně do zapékací hlubší mísy. Přelejte bešamelem tak, aby byly puky zcela zakyté. Ohřejte troubu na 200° C a dejte puky gratinovat. Jakmile začne povrch zlátnout, vyjměte a podávejte. Podávejte na předehřátých talířích.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.03.10 vloženo
  • 3148x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 menších pevných čekankových puků
  • 8 plátlu šunk.
  • bešamel
  • 30 gr másla
  • 40 gr hl. mouky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 1/2 mléka bebo smetany
  • 100 gr ementálu

Doporučená příloha

  • Baguetta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 13.12.14 12:47

Jednoporcovky. Velmi dobré. Plátky bagety vloženy přímo do kokotky před zapékáním. Čekanku jsem nechala jen lehce přejít varem v ocitronované vodě. Byla v plánu ještě fotka po prvním zanoření vidličky…ale nějak jsem zapomněla…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 29.03.10 20:26
Re: Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

V pátek byla k večeři, sklizen aplaus. Díky, perfektní recept.

 
Bali
1254 příspěvků 23.03.10 16:35
Re: Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

To budeme mit zrovna dnes na veceri, je to nas oblibeny pokrm ;-)
 http://olivovakucharka.webgarden.cz/…ratin-d.html

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 22.03.10 21:47
Re: Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles

To mě zaujalo. Určitě dobrá večeře.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Cibulačka Cibulačka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz