Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Louis Belgická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Očistěte puky a seřízněte zaschlý kořen, operte a vařte ve slané vodě cca 15 minut. Mezitím připravte z másla a mouky světlou jišku, opepřete, osolte přidejte trochu nastrouhaného muškátového oříšku a za stálého mícháni začněte zvolna přidávat mléko tak aby se nevytvořily sraženiny. Za stáleho míchícháni zahustěte. Přidejte strouhaný emental a odložte na teplé místo. Výjměte puky, nechte je odkapat, osušte. Každý puk obalte plátkem šunky a poskládejte těsně do zapékací hlubší mísy. Přelejte bešamelem tak, aby byly puky zcela zakyté. Ohřejte troubu na 200° C a dejte puky gratinovat. Jakmile začne povrch zlátnout, vyjměte a podávejte. Podávejte na předehřátých talířích.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Baguetta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.12.14 12:47
Jednoporcovky. Velmi dobré. Plátky bagety vloženy přímo do kokotky před zapékáním. Čekanku jsem nechala jen lehce přejít varem v ocitronované vodě. Byla v plánu ještě fotka po prvním zanoření vidličky…ale nějak jsem zapomněla…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čekánka na bruselský způsob - Chicons de Bruxelles
V pátek byla k večeři, sklizen aplaus. Díky, perfektní recept.
1254 příspěvků 23.3.10 16:35
To budeme mit zrovna dnes na veceri, je to nas oblibeny pokrm
http://olivovakucharka.webgarden.cz/…ratin-d.html
To mě zaujalo. Určitě dobrá večeře.