Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát roubu na 220°C. V mělké misce našlehat bílky společně se solí podle chuti. Brambory rozkrojit podélce napůl a každou půlku na 3 podélné dílky/měsíčky. Brambory vložit do bílků a dobře je v nich obalit. Jeden dílek po druhém nad talířkem z bílků vyjmout, nechat jej okapat a potom jej posypat sýrem (obalit v sýru). Brambory položit na plech s nízkým okrajem vyložený pečícím papírem. Péct bez otáčení, až jsou brambory měkké a dostanou zlatovou barvu což je asi 30 minut. Brambory ochutit solí a pepřem podle chuti a horké je podávat. TIP: Takto připravené brambory jsou bez tuku na smažení, jsou křupavé a velice chutné. Hodí se ke steakům i jiným masům a pokrmům.
Recept je z kategorií: Bramborové přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brambory z trouby - křupavé FRIES bez smažení
Kopírgastrokoutek

584 příspěvků 7.10.11 22:54
Dyť říkám, že se mejlím. V sýru ano…
Wolfgu, vyzkoušela jsem několikrát, ne s parmezánem, ale se sýrem z Makra (jdu se podívat, jak ho nazývají)… Formaggio grattuiato, fi. Cascina Verdesole - přírodní extra tvrdý sýr strouhaný, obsah tuku v sušině 32%, směs sýrů, země původu Itálie.
Nemůžu si stěžovat, bylo to vždy výborné. Co je vysoká teplota v mé troubě nevím. Peču v plynové, reguluji si podle citu.
O ořechovici nemůžu mluvit, nemám zkušenosti.
Příspěvek upraven 07.10.11 v 23:38
584 příspěvků 7.10.11 21:28
A teď vážně. Zkusil tohle někdo? Syrové brambory se pečou při vysoké teplotě a takovou asi parmazán nesnese, aniž by nezhnědl a zhořkl. V tomto kopírgastrokoutku jsem četl o výborné ořechovici, kde se nezralé ořechy předem nemáčejí a já dám svůj umytej krk na to, že výsledek bude hořký jako hřích. Napsal jsem k tomu komentář a nikdo nereagoval. Odtud nedůvěra, ale možná se v parmazánu mýlím
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, díky, teď už rozumím všemu.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
dělala jsem to tak, že jsem brambory ponořila do osolených rozšlehaných bílků, nechala trochu okapat, hodila do misky se strouhaným sýrem a pak hned na vymazaný plech. Zbytkem sýra jsem to posypala )stejně byl od těch bílků..) a dala péct. Nehýbala jsem s tím, ani neotáčela, jak radí babi a sůl s pepřem až potom. Nezbyl mi sýr na posypání hotového jídla, ale kdybych ho měla, ještě bych to celé trochu zasypala parmezánem.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuju za radu, teď už nebudou mít chybu. Posypeš je až tím sýrem až po upečení?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
to mě nenapadlo, já jsem brambory nakrájela na „měsíčky“ a ponechala jsem jim slupku. Sypala jsem mořskou solí. Ta chuť byla naprosto skvělá… už vím, jak tu křupavost, vůni a chuť „vyrábějí“ v mých oblíbených restauracích. Pak jen stačí jen letmo zakapat smetánkou, přidat dokřupava povařenou brokoldu, zasypat parmezánem a - dobré chutnání!
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem je včera udělala na večeři. Byly by lepší, kdybych brambory nakrájela na slabší plátky. Ale i tak chutnaly.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Dnes ráno jsem objevila tento recept a hned (s trochou improvizace) vyzkoušela. Měla jsem jen půl množství parmezánu, tak jsem ho musela doplnit strouhaným eidamem. I přesto - brambory jsou fantastické! Dali jsme si k nim jen povařenou křupavou brokolici a maso nikomu nechybělo… Rozhodně jsem nedělala naposledy! Dík za recept. Bona
dík za vyzkoušení receptu (trochu opožděně). S tímto receptem experimentuji a pokaždé jsou trochu jiné, díky bylinkám a koření, které někdy přidávám ;o) Jsem moc ráda, že brambory chutnají.
Pěkné svátky!
214 příspěvků 25.1.09 03:43
Recept, který potěší každého milovníka brambor a dokonce i v redukční dietě k použití. Díky babi
41 příspěvků 25.1.09 03:43
dneska jsem je udelala,jsou uplne uzasne.....delala jsem je jako prilohu ke kureti,tedy ke smesi na malych kukuricnych klasech a mladych hraskovych luscich a musim rict,ze kdo zkusil,ten chvalil…dekuju za recept babi